Keanu Reeves 2017 ősze óta dédelgetett magában egy szuperhős karaktert. Az ötletből most képregénysorozat lett, és egyszer talán film is készülhet a történetből. Már csak egy belevaló, tapasztalt színészt és rendezőt kéne találni a projekthez.

Keanu Reeves új szerepben

Keanu Reeves negyven éves színészi pályafutása során adott már ki párjával közösen művészeti albumokat, gitározott színpadon, de a rajzolt történetekkel eddig csak annyi kapcsolata volt, hogy eljátszotta a Constantine, a démonvadász című képregényadaptáció főszerepét.

John-Wick-4-5-Folytatas-Keanu-Reeves
Keanu Reeves A John Wick Főszereplőjeként / Fotó: Lionsgate

A színész fejéből kipattant 80 ezer éves, életunt harcos a Los Angeles-i Boom! kiadó segítségével kelt életre, és ha hihetünk Reeves-nek, a következőképpen zajlott az ötletelés:

„Csináljuk meg képregénynek” – javasolta a kiadó. 

„Oké, miért is ne? Szuperül hangzik” – válaszolta Reeves, és ezzel el is dőlt.

Kapcsolódó cikk

Március 3-án pedig Matt Kindt és Ron Garney közreműködésével limitált példányszámban megjelent a 12 részesre tervezett BRZRKR (ejtsd: Berzerker), írja a The Washington Post. A szuperképességekkel rendelkező gyilkos, erőszakos karakter nyomokban tartalmaz egy kis Neót a Mátrixból és John Wick-et, de a Boom! szerint Reeves karaktere egészen más utakon jár: a kung-fu és a lövöldözés után egy még sokkal erőszakosabb harcmodort kívánt megalkotni.

Valószínűleg sikerült, mert nem spóroltak a vérvörös festékkel a nyomdában, a személyes igazáért korszakokon át küzdő, viking harcos ihlette karakter nyomát pedig tőből kitépett végtagok szegélyezik.

A közös munka során Reeves gyakran eljátszotta az általa elképzelt jeleneteket a képregényrajzolóknak, még egy-két harcmozdulatot is bevetett – ahogyan a Toy Story 4. alkotói magyarázták neki annak idején Duke De Bumm motoros kaszkadőr jeleneteit.

Elképzelek egy érzést vagy jön egy gondolat, vagy egy érzéshez társult gondolat, eljátszom, majd pedig az adott szereplőn keresztül láthatjuk a végeredményt

– mesélte Reeves a munkamódszerükről. Kreatív kollégái pedig megerősítették, hogy képregényíróként Reeves legnagyobb erőssége az, hogy „belakja a karaktert”.

Ambíciózus célok 

„Meg akarjuk mutatni az erkölcsiséget, a tisztességet, a békeidőket, a háborút, az erőszakot, mi a jó és mi a rossz, az igazságot, a fikciót, az emlékezetet, azt, amiben hiszünk, hogy milyenek vagyunk, nem csak erőszakkal, hanem szeretettel is – és végül a saját identitásunkat és azt, hogy kik is vagyunk emberként” – válaszolta hosszas gondolkodás után arra a kérdésre Reeves, hogy mi a célja a képregénnyel.

A Boom! kezdetben nem igazán tudta, hogyan kalkuláljon Reeves alkotásával, ezért biztos, ami biztos alapon a Kickstarteren indítottak gyűjtést a kiadvány megjelentetésre. 400 ezer dollárt szerettek volna összegyűjteni az előrendelésekből – 1,5 millió jött össze végül. Innen pedig adódik a kérdés: mikor készül belőle filmadaptáció?

Reeves-nek minden vágya, hogy el is játszhassa az általa kitalált halhatatlan figurát – már csak az ideális rendezőt kéne megtalálni. Vajon ki lehetne a legalkalmasabb arra, hogy egy Keanu Reeves által kitalált történetben Keanu Reeves-t rendezze?

Addig is, még mindig várjuk a Mátrix 4. részének bemutatóját amely forgatása tavaly a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet