Kiderült, hogy Keanu Reeves 10 éven át tiltólistán volt a Foxnál

Nehéz nem szeretni Keanu Reeves libanoni születésű angol-kanadai színészt. Azonban a Fox keményen megorrolt rá, 10 évre tiltólistára is került.

Az üzletben nincs barátság, szokták mondani. A 20th Century Foxis követheti ezt az elvet, hiszen 10 évre Keanu Reeves tiltólistán szerepelt náluk, mondta el maga a színész a GQ-nak adott interjújában. Pedig Hollywood jófiújának is szokták nevezni Reeves-t.

Keanu Reeves, a filmipar jófiúja rácáfol Hollywood botrányaira

Hollywoodra, meg úgy általában a filmiparra rájárt a rúd az elmúlt években. Harvey Weinstein, #metoo, Kevin Hart. Ezek után kicsit olyan, mintha ebben az egyszerűnek cseppet sem mondható szakmában csak és kizárólag botrányhősök dolgoznának. Szerencsére Keanu Reeves rácáfol erre a feltételezésre. wonona ryder

Ha hihetünk a róla mesélt sztoriknak, Keanu Reeves rengeteget adakozik. Mint mondta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A pénz az utolsó dolog, amire gondolok. Abból is élhetnék következő néhány évszázadban, amit már megkerestem.[/perfectpullquote]

A Mátrix sztárja létrehozott egy leukémiásokat segítő adományközpontot, valamint motorbicikliket adott a dublőrcsapatának. Sőt, úgy hírlik, inkább a tömegközlekedést veszi igénybe méregdrága autók helyett.

keanu reeves screenshot 20180906113921 1 original
Keanu Reeves buszmegállóban várja a sorát, mint mindenki más / Fotó: BBC

Ha hihetünk a róla mesélt sztoriknak, Keanu elképesztően nagylelkű, rengeteget adakozik.

A pénz az utolsó dolog, amire gondolok. Abból is élhetnék következő néhány évszázadban, amit már megkerestem

– meséli magáról. Reeves a gyámsága alá vette húgát, létrehozott egy leukémiásokat segítő adományközpontot, valamint motorbicikliket adott a dublőrcsapatának.

keanu reeves féktelenül
A színész a Féktelenül című filmben / Fotó: 20th Century Fox

Mindezek ellenére a 20th Century Fox úgy gondolta, az üzletben nincs barátság. A Féktelenül folytatását nem vállalta el Keanu – ez lehetett az indok a tiltólistára kerülésnek. Mint ismeretes, inkább egy kis winnipegi színházban játszotta el Hamlet szerepét.

Tiltólista ide vagy oda, a Fox húzta a rövidebbet, hiszen mire újból felkérték, addigra kiesett Hollywood pixéséből, így nehéz volt a nevével eladni az Amikor megállt a Földben filmet.

keanu reeves tiltólista john wick
Reeves a John Wick 2. felvonásában / Fotó: InterCom

A 80 millióból forgatott film az Egyesült Államokban 79 milliót, összesen 233 milliót termelt. Azóta pedig továbbra sem volt szerencséje Hollywoodban: a 47 Ronin minden idők egyik legnagyobb bukása volt. Mostanában független filmekben és persze John Wick karakterébe bújva láthatjuk őt a mozivásznon. Meg persze dögös fotósorozatban, ahol a John Wick harmadik felvonását népszerűsíti, amely május 16-án kerül mozikba.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból