Versekkel rukkol elő az Instagram-sztár, Kemény Gabriella

Szeptember 29-én mutatja be első verseskötetét Kemény Gabriella Zsebuniverzum címmel az RS9 színházban.

Kemény Gabriella dalszerző, költő és social media manager. Nevéhez fűződik a Zsebuniverzum című Instagram-fiók, melyet több mint 16 ezren követnek, és a nemrég megnyitott Falon felejtett lányok című tárlat a Kelet Kávézóban.

“Egy elmélet szerint a tárgyak magukban foglalják az időt. Így a csipszes zacskó, az ikeás gyömbérkeksz, a lámpás toll, a fullcap és a világító matricák mind egy-egy történetet őriznek annak életéből, akinek emléke kapcsolódik hozzájuk. Megtestesítenek egy embert. Örökéletűvé tesznek egy halandót. Ezek a tárgyak ráadásul az évek múlásával apró világgá állnak össze az emlékezőben. Zsebuniverzummá, amiben a rendszerváltást követő esztendők minden szépségétől és problémájától átszőtt gyermek- és a fiatal felnőttlét kavarog.

Ebben a világban kiegészíti egymást az önállósodást jelképező urbánus lét és az abba beszüremkedő idilli természet, ahol még szabad felelőtlenül viselkedni. Belvárosi lakásgyerekek és hetedik kerületi színházak sejlenek fel a júliusi gyümölcsszedés és az éjjeli lepkék között – mint világító csillagok a memória sötét anyagában. Kemény Gabriella megtanít emlékezni a „felnőtté felejtés” közepette. Mindezt pedig egyetlen tenyérnyi, időtlen tárggyal: e kötettel” – írja Borda Réka költő és műfordító a Zsebuniverzumról.

38641247 1861480260596003 2472334787923148800 O
Kemény Gabriella Első Verseskötete Zsebuniverzum Címmel Jelenik Meg / Fotó: A Szerző Hivatalos Facebook-Oldala

Gabriella sokszor dolgozik pályakezdő fotósokkal, képző -és iparművészekkel együtt: az így igazi összművészeti alkotások születnek.

A versesköteténél sincs másképp: a könyvet a Bécsi Képzőművészeti Egyetem hallgatója, Terenyei Tímea illusztrátor-grafikus illusztrációi színesítik.

A bemutató moderátora: Szerényi Szabolcs író, a Kreatív főszerkesztő-helyettese, akinek tavaly jelent meg nagy sikerű, Éhség novelláskötete. Az est után Kemény Gabriella saját dalai is elhangoznak majd vendégművészek előadásában.

A könyvbemutató dedikálással és bulival zárul. Fellép a rendszeresen teltházas belvárosi koncerteket adó Ohm Maid.

Facebook-esemény: ITT

Időpont:  2018. szeptember 29., 19 óra

Helyszín: RS9 Színház, Budapest

Jegyár: 1. 500 HUF

Jegyigénylés: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból