Egyre többen választják a főzőlapokat, hiszen számos előnyös tulajdonságai vannak. Egy minőségi berendezés ráadásul több méretben és elrendezésben kapható, nem beszélve arról, hogy tartós anyagból készülnek, így nem kell őket 2-3 évente cserélni. Nagy előnyük, hogy könnyen beilleszthetőek a konyhába, így bárki számára optimális választást jelenthetnek.
Ebben a cikkben tippeket adunk azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes választani.

Mekkora főzőlapra van szükség?

Az első és legfontosabb, hogy mekkora készülék fér el a lakásban. Persze nem mindegy, hogy mekkora a család, hiszen gyermek esetén már nem lesz elég a kettes változat, ami alig 30 cm. Az onlineMárkaboltok kerámia főzőlapjai között szerencsére bőven akad kisebb és nagyobb típus, így választhatunk többek között 30, 60, 75, de még 90 centiméteres modellt is. Egy 5 égős kivitel, amin két wokégő található, nemcsak hasznos, de még méret szempontjából is remek választás nagyobb család esetén. Egy átlagos 4-5 fős háztartás esetén azonban a legtöbb esetben bőven elegendő a 4 égős készülék.

Ami az anyagot és a színt illeti, választhatunk inox, fehér, esetleg fekete berendezéseket, így biztosan találunk olyat, ami passzol a modern, a vintage stílusba, loft otthonokba, falusi házakba. Az anyagot tekintve pedig beszélhetünk nemesacél, edzett üveg, zománcozott vagy éppen kerámia változatokról. Az üveg és a kerámia feldobja a lakás hangulatát, míg az inoxot könnyebb tisztán tartása miatt érdemes választani.

A teljesítmény kérdése

Másik fontos szempont a gázégők teljesítménye, hiszen itt is nagy az eltérés az egyes típusok között. Vannak olyan háztartási gépek, amelyekhez nagyobb teljesítményű wok égő tartozik, ami jelentősen meggyorsítja a főzési időt. Viszont mindenképpen vegyük figyelembe, hogy hol helyezkedik el a nagyobb és a takarék égő. Sokszor jóval biztonságosabb, ha a nagyobb teljesítményre képes wok a hátsó részen található.

A kezelést és a beépítést tekintve pedig nem árt átgondolni, hogy a vezérlőpanel hol helyezkedik el. Vannak modellek, ahol ez előre került, de akad oldali vagy hátsó változat egyaránt. Kinek mi a szimpatikusabb, praktikusabb.

Különleges funkciók

A továbbiakban a funkciókat vesszük át, amik igen széles skálán mozognak. A Bosch főzőlapok esetében például a láng teljes mértékben szabályozható. A FlameSelecttel rendelkező készülékeknél bármikor beállíthatjuk a lángot, csak ki kell választani a 9 fokozat közül azt, amire éppen szükség van. Ezáltal mindig tudni fogjuk, hogy milyen erős a láng, akkor is, ha azt felülről nem látjuk.

Ami pedig a biztonsági funkciókat illeti, a legtöbb modell különféle kialakítást kapott. Mindegyik gázégő termoelektromos égésbiztosítóval készült, így ha a láng valami miatt kialszik, akkor a gáz elzáródik. Ezáltal az nem áramlik tovább a lakásban. Ehhez tartozik hozzá az egykezes gyújtás, hiszen itt nincs szükség gyufára, gázgyújtóra, egyetlen kézzel be lehet kapcsolni a főzőlapot.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.