Az otthoni sportolás eddig is népszerű volt, de a pandémia miatti lezárások következményeként az otthoni mozgást népszerűsítő online videók felvirágoztak. Sok torna nem igényel semmilyen segédeszközt, ezzel is segítve a csatlakozót, hogy tényleg bármikor és bárhol el tudja végezni a gyakorlatokat. Viszont egy idő után a látványos fejlődéshez szükség van segédeszközre.
A Kerékpárwebshop.eu ebben a cikkben azoknak ajánl három otthon is használható sporteszközt, akik még csak most kezdenének bele valamilyen mozgásformába.

Fitnesz labda jógához, pilateshez

A jóga és a pilates nagyon hasonló mozgásforma. Előnyük, hogy rendkívül kíméletesek, ha nem megy egy gyakorlat, akkor lehet másképp, könnyítve kivitelezni vagy másmilyen pózzal helyettesíteni. Bár nem szükséges ezekhez a tornákhoz kiegészítő, színesebbé teheted vele a mozgást.
A fitnesz labda nagyon sokrétűen beilleszthető a gyakorlatokba. Egy egyszerű fekvőtámaszt vagy plank-et is fel lehet dobni a használatával. Sokkal jobban megdolgoztatja a testet, ugyanis nem csak azok az izmok dolgoznak, amik az adott feladatok elvégzéséhez szükségesek, hanem más izomcsoportok is, amik az egyensúly megtartásáért felelnek. A torna mellett ülésre is használják a labdát, mert kiválóan erősíti a hátizmokat, és ellensúlyozza a rossz testtartást.

Erősítéshez

Az izmok növelését terheléssel lehet elérni. A terhelést súlyzóval a legkönnyebb megvalósítani. Itt is érvényes a fokozatosság, először kis súlyú kézisúlyzóval végezzük a gyakorlatokat, majd apránként növeljük a terhelést. A marokra fogható nehezékek mellett megtalálhatóak a csuklóra vagy bokára rögzíthetők is.
Manapság egyre népszerűbb a kettlebell típusú súlyzó használata, amivel nem csak gyors fogyás érhető el, hanem a test gyors átalakulása is garantált. Használata nem bonyolult, de odafigyelést kíván. Először mindenféleképpen sajátítsa el az alapokat, mielőtt egyedül vág bele a kettlebellel való edzésbe, mert komoly sérüléseket is okozhat.

A Kerékpárwebshop.eu kínálatában az otthoni tornázáshoz szükséges sporteszközöket is megtalálja, az egyszerű kiegészítőktől kezdve, egészen a komoly multifunkciós kondigépekig.

Szobakerékpár

A szobakerékpár nagyon hasznos akár egy rehabilitáció gyanánt, vagy ha egészségi állapotunk nem engedi meg a szabadtéri kerékpározást. Az is elképzelhető, hogy valakinek kellemetlen érzés mások előtt sportolnia, ilyenkor is kiváló megoldás.
A tekerés ugyanolyan jótékony hatásait élvezhetjük, mintha a szabad ég alatt pedáloznánk. Csökkenti a szorongást, feszesíti a combokat és a vádlit, erősebb fokozatra állítva pedig kardio edzésnek is megfelel. Ezek az eszközök általában pulzusmérővel is el vannak látva, így elkerülheti, hogy hirtelen terhelje meg a szervezetét. Az otthoni kerékpározás közben pedig hallgathatja kedvenc zenéit vagy egy érdekes podcastet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.