Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization). De tudod, hogy valójában mit takar a keresőoptimalizálás, mi a célja és a feladata? Miért van rá szükség? Ha nem mindegy, hogy hányadik találatként jelenítik meg a keresőmotorok a weboldaladat, akkor bizony szükséged van rá, sőt, nélkülözhetetlen!

Mit jelent a SEO?

Angol mozaikszó a SEO, a search engine optimization, magyarul keresőmotor-optimalizálást jelent, de általában a keresőoptimalizálás szót szokták használni csak. A legtöbbet használt és legnépszerűbb keresőmotorok a Google, a Yahoo!, a Bing. Mindenki számára ismertek. Ha például keresel egy terméket vagy szolgáltatást, csak beírod a Google keresőjébe, és több oldalon keresztül kapod a találatokat az adott szóra.

Az első oldalt szoktad megnézni csak, vagy időt és energiát nem sajnálva végigböngészed az összeset? Ha az előbbi igaz rád, mint az emberek többségére, akkor egyértelmű lesz neked is, hogy miért is kell az első oldalon megjelennie a weboldaladnak a találati listában.

Ha nem vagy az elsők között, akkor lehet, hogy rád sem találnak, hiába jó a termék vagy a szolgáltatás. Tehát a vállalkozásod számára létkérdés, hogy az első oldalon jelen legyél. A SearchBar SEO szakértője ebben segíthet neked.

A keresőmotorok is a felhasználók érdekeit tartják szem előtt, vagyis azt, hogy minél eredményesebb legyen a keresés, elégedettek és visszatérő userek legyenek. Összetett algoritmusokat alkalmaznak azért, hogy a keresés eredményes és egyben hasznos is legyen.

Mi a SEO célja?

Röviden az, hogy minél előrébb kerüljön a weboldalad a találati listában. A lista elején a fizetett hirdetések találhatók (Google Ads). Ha nem kívánsz pénzt fizetni rendszeresen azért, hogy a lista elején legyél, akkor, alkalmaznod kell a SEO-t. Főleg, hogy mindenki az első oldalra akar kerülni, tehát elég nagy a verseny.

SEO szakemberrel a sikerért

Lehet, hogy felmerült benned, hogy elvégezz egy gyors SEO tanfolyamot. Az alapokkal mindenképp tisztába kerülsz, de valós eredményeket nem fogsz tudni elérni, mert a szakemberek is drága szoftvereket használnak az elemzésekhez és a tökéletes, hatékony stratégia kialakításához.

A SEO szakértő On-page és Off-page tevékenységeket egyaránt végez, azaz oldalon belüli és oldalon kívüli feladatokat lát el. Ahhoz, hogy az organikus találati lista elejére kerülj, kulcsszókutatást fog végezni, majd az optimális kifejezéseket a menürendszerben kell elhelyezni, tulajdonképpen ez adja a szerkezetét a honlapnak.

A menüpontok és a különböző kategóriák szövegének megírása után a technikai SEO következik, amely során ellenőrzésre kerül a szoftver működése és beállítása. Tapasztalattal rendelkező, szakképzett SEO szakember nélkül nem igazán lehet sikereket elérni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.