Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization). De tudod, hogy valójában mit takar a keresőoptimalizálás, mi a célja és a feladata? Miért van rá szükség? Ha nem mindegy, hogy hányadik találatként jelenítik meg a keresőmotorok a weboldaladat, akkor bizony szükséged van rá, sőt, nélkülözhetetlen!

Mit jelent a SEO?

Angol mozaikszó a SEO, a search engine optimization, magyarul keresőmotor-optimalizálást jelent, de általában a keresőoptimalizálás szót szokták használni csak. A legtöbbet használt és legnépszerűbb keresőmotorok a Google, a Yahoo!, a Bing. Mindenki számára ismertek. Ha például keresel egy terméket vagy szolgáltatást, csak beírod a Google keresőjébe, és több oldalon keresztül kapod a találatokat az adott szóra.

Az első oldalt szoktad megnézni csak, vagy időt és energiát nem sajnálva végigböngészed az összeset? Ha az előbbi igaz rád, mint az emberek többségére, akkor egyértelmű lesz neked is, hogy miért is kell az első oldalon megjelennie a weboldaladnak a találati listában.

Ha nem vagy az elsők között, akkor lehet, hogy rád sem találnak, hiába jó a termék vagy a szolgáltatás. Tehát a vállalkozásod számára létkérdés, hogy az első oldalon jelen legyél. A SearchBar SEO szakértője ebben segíthet neked.

A keresőmotorok is a felhasználók érdekeit tartják szem előtt, vagyis azt, hogy minél eredményesebb legyen a keresés, elégedettek és visszatérő userek legyenek. Összetett algoritmusokat alkalmaznak azért, hogy a keresés eredményes és egyben hasznos is legyen.

Mi a SEO célja?

Röviden az, hogy minél előrébb kerüljön a weboldalad a találati listában. A lista elején a fizetett hirdetések találhatók (Google Ads). Ha nem kívánsz pénzt fizetni rendszeresen azért, hogy a lista elején legyél, akkor, alkalmaznod kell a SEO-t. Főleg, hogy mindenki az első oldalra akar kerülni, tehát elég nagy a verseny.

SEO szakemberrel a sikerért

Lehet, hogy felmerült benned, hogy elvégezz egy gyors SEO tanfolyamot. Az alapokkal mindenképp tisztába kerülsz, de valós eredményeket nem fogsz tudni elérni, mert a szakemberek is drága szoftvereket használnak az elemzésekhez és a tökéletes, hatékony stratégia kialakításához.

A SEO szakértő On-page és Off-page tevékenységeket egyaránt végez, azaz oldalon belüli és oldalon kívüli feladatokat lát el. Ahhoz, hogy az organikus találati lista elejére kerülj, kulcsszókutatást fog végezni, majd az optimális kifejezéseket a menürendszerben kell elhelyezni, tulajdonképpen ez adja a szerkezetét a honlapnak.

A menüpontok és a különböző kategóriák szövegének megírása után a technikai SEO következik, amely során ellenőrzésre kerül a szoftver működése és beállítása. Tapasztalattal rendelkező, szakképzett SEO szakember nélkül nem igazán lehet sikereket elérni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!