Lehet-e jó ötlet a keresőoptimalizálás házilagos kivitelezése, amennyiben nincs hozzá megfelelő tudásod, tapasztalatod? Induló vállalkozások általában nem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, illetve nem látják át a miértjét annak, hogy kiszervezzék az online marketing tevékenységüket.
A kezdetekkor még elegendő lehet, ha magad állsz neki a weblap felépítésének a SEO szabályainak figyelembevételével, némi útmutató, támogatás mellett, azonban a növekedés érdekében javasolt később szakemberhez fordulni.

Keresőoptimalizálás az alapoktól, házilag

A keresőoptimalizálás vagy SEO célja a weboldal látogatottságának növelése a nem fizetett, vagyis organikus tartalmak által.
Az internet tele van erre vonatkozó tanácsokkal, szöveges és videós tartalmakkal, amelyek jó kiindulási alapot adhatnak, ha magad végeznéd honlapod keresőoptimalizálását.
A SEO technikák és fortélyok elsajátításához azonban már el is kell mélyülni a témában, nem elég csak az alapokkal tisztában lenni, mivel egy termék vagy szolgáltatás esetén erős versenyhelyzetben általában már nem elegendő az alaptudás a siker érdekében. És bár a munkádat különféle szoftverek is segíthetik (Majestic, Ahrefs, SEO Powersuite, SEOzseni), ezek csak a technikai hátteret adják, nem tehermentesítenek teljesen.

A keresőoptimalizálás házilagos megvalósítása kivitelezhető ugyan, de az út ez esetben hosszabb és rögösebb, mint amilyennek elsőre tűnik. Segítség nélkül nem csak idő-, de anyagi ráfordítást is igényel.

Mitől függ a SEO sikere?

A siker érdekében három dologra kiemelt figyelmet kell fordítani:
  • A honlap felépítése jól strukturált legyen: A keresőrobotok folyamatosan pásztázzák a weboldalakat, beindexelik azok aloldalait, ezért fontos, hogy tudatosan, logikus struktúra mentén építsd fel azt, hogy áttekinthető legyen mind a keresők, mind a látogatók számára. Használj oldaltérképet, te határozd meg mi és hogyan legyen elérhető.
  • Tudatosan használd a kulcsszavakat: Végezz kulcsszókutatást, találd meg a kereséseknek, témádnak megfelelő releváns kulcsszavakat, és a szöveges tartalmaidat ezekre optimalizáld. Ezáltal jó helyezést érhet el a weboldalad a Google organikus találati listáján, ami látogatottság- és profit-növekedést eredményez. A kulcsszókutatás nem bonyolult feladat, csak alapos utánajárást igényel. Segítségedre lehet benne a Google kulcsszótervezője, illetve más szoftverek (például ubersuggest, keywordtool.io), de egy

       SEO mentor kulcsszókutatás iránymutatásaiból is sok hasznos információt, trükköket tudhatsz meg.

  • Használd a linképítést a weboldalad értékének növelése érdekében: A linképítés is fontos eszköze a keresőoptimalizálásnak, mivel a Google a weboldalra mutató, különböző szempontok szerint értékesnek ítélt külső linkek alapján is rangsorol. Tudatos linképítéssel javíthatod a keresőben elért pozíciódat.
Azonban ha úgy érzed, hogy erőfeszítéseid nem a kívánt eredményt hozzák, érdemes lehet szakemberhez fordulni tanácsért, vagy kiszervezni a keresőoptimalizálást.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.