Lehet-e jó ötlet a keresőoptimalizálás házilagos kivitelezése, amennyiben nincs hozzá megfelelő tudásod, tapasztalatod? Induló vállalkozások általában nem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, illetve nem látják át a miértjét annak, hogy kiszervezzék az online marketing tevékenységüket.
A kezdetekkor még elegendő lehet, ha magad állsz neki a weblap felépítésének a SEO szabályainak figyelembevételével, némi útmutató, támogatás mellett, azonban a növekedés érdekében javasolt később szakemberhez fordulni.

Keresőoptimalizálás az alapoktól, házilag

A keresőoptimalizálás vagy SEO célja a weboldal látogatottságának növelése a nem fizetett, vagyis organikus tartalmak által.
Az internet tele van erre vonatkozó tanácsokkal, szöveges és videós tartalmakkal, amelyek jó kiindulási alapot adhatnak, ha magad végeznéd honlapod keresőoptimalizálását.
A SEO technikák és fortélyok elsajátításához azonban már el is kell mélyülni a témában, nem elég csak az alapokkal tisztában lenni, mivel egy termék vagy szolgáltatás esetén erős versenyhelyzetben általában már nem elegendő az alaptudás a siker érdekében. És bár a munkádat különféle szoftverek is segíthetik (Majestic, Ahrefs, SEO Powersuite, SEOzseni), ezek csak a technikai hátteret adják, nem tehermentesítenek teljesen.

A keresőoptimalizálás házilagos megvalósítása kivitelezhető ugyan, de az út ez esetben hosszabb és rögösebb, mint amilyennek elsőre tűnik. Segítség nélkül nem csak idő-, de anyagi ráfordítást is igényel.

Mitől függ a SEO sikere?

A siker érdekében három dologra kiemelt figyelmet kell fordítani:
  • A honlap felépítése jól strukturált legyen: A keresőrobotok folyamatosan pásztázzák a weboldalakat, beindexelik azok aloldalait, ezért fontos, hogy tudatosan, logikus struktúra mentén építsd fel azt, hogy áttekinthető legyen mind a keresők, mind a látogatók számára. Használj oldaltérképet, te határozd meg mi és hogyan legyen elérhető.
  • Tudatosan használd a kulcsszavakat: Végezz kulcsszókutatást, találd meg a kereséseknek, témádnak megfelelő releváns kulcsszavakat, és a szöveges tartalmaidat ezekre optimalizáld. Ezáltal jó helyezést érhet el a weboldalad a Google organikus találati listáján, ami látogatottság- és profit-növekedést eredményez. A kulcsszókutatás nem bonyolult feladat, csak alapos utánajárást igényel. Segítségedre lehet benne a Google kulcsszótervezője, illetve más szoftverek (például ubersuggest, keywordtool.io), de egy

       SEO mentor kulcsszókutatás iránymutatásaiból is sok hasznos információt, trükköket tudhatsz meg.

  • Használd a linképítést a weboldalad értékének növelése érdekében: A linképítés is fontos eszköze a keresőoptimalizálásnak, mivel a Google a weboldalra mutató, különböző szempontok szerint értékesnek ítélt külső linkek alapján is rangsorol. Tudatos linképítéssel javíthatod a keresőben elért pozíciódat.
Azonban ha úgy érzed, hogy erőfeszítéseid nem a kívánt eredményt hozzák, érdemes lehet szakemberhez fordulni tanácsért, vagy kiszervezni a keresőoptimalizálást.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk