A keresőoptimalizálás (SEO) fogalmával egyre gyakrabban és egyre több helyen találkozni. Ha digitális marketinggel foglalkozol, vagy online felületet tartasz fenn, akkor egyenesen megkerülhetetlen. Manapság mindenhol azt hallani, hogy elengedhetetlen a SEO elsajátítása. Mert ha jól csinálod, akkor egy kiemelkedő eszköz lesz a kezedben, mellyel költséghatékonyan tudsz vásárlókat hozni a weboldalra.

Miért érdemes megtanulnod a keresőoptimalizálást?

Akinek hozzáférése van az internethez, az kivétel nélkül használ keresőmotorokat, és ez várhatóan még hosszú ideig így is lesz.

Ha saját weboldalad van, és a Google kereső első oldalára szeretnél kerülni, fizetett hirdetések nélkül, akkor mindenképp érdemes elvégezni a The Bright Academy SEO tanfolyamát.

Nemcsak megismerheted a keresőoptimalizálás eszköztárát, hanem a legfrissebb trendeket is elsajátíthatod és profi SEO szakember lehetsz. Manapság a SEO szakképesítés az egyik legkeresettebbnek számít.

A tanfolyamra tekints úgy, mint egy hosszú távú befektetésre a jövődbe. Mert az online tartalmak egyre inkább teret hódítanak, egyre többen férnek hozzá az internethez, tehát a SEO még inkább keresett szakterület lesz.

A keresőoptimalizálás eredményét körülbelül két negyedév elteltével tudod bezsebelni, abban az esetben, ha egy új oldalt készülsz felfuttatni. Egy meglévő, működő oldal esetében ez természetesen gyorsabb folyamat lesz.

Mi az a SEO?

A SEO (Search Engine Optimization) egy folyamat, amikor annak érdekében alakítják úgy a weboldal tartalmát, hogy a keresési találatokban minél előbbre kerüljön. A keresőoptimalizálás összefügg minden más online marketing eszközzel, az alapja pedig a tartalommarketing. Ahhoz, hogy a találati oldalakon jó helyezést szerezzen a weboldal, a Google algoritmusaihoz kell alakítani. Habár az algoritmusok állandóan változnak és nem is nyilvánosak, azért a több éves tapasztalatra már felépült egy SEO tudásanyag. Tulajdonképpen azóta létezik keresőoptimalizálás, amióta megjelentek a keresők az interneten. Magyarországon a SEO a Google keresőjére történik, mert mint több más országban is, hazánkban is egyeduralkodó.

A weboldalakat rendszeresen keresőrobotok járják be és a fontos információkat eltárolják. Kereséskor az eltárolt adatok között keresnek a keresők, hogy minél gyorsabb legyen az eredmény. Vagyis a keresés sosem valós időben zajlik.

Ne halogasd!

Akár kezdő vagy, akár haladónak számítasz a SEO területen, a tanfolyam egy olyan tudásanyagot kínál, melynek elsajátítása után, bizonyítvánnyal igazolhatod a tudásod. Ez különösen fontos egy olyan területen, ahol sokan autodidakta módon tesznek tudásra szert. Egy hivatalos bizonyítvánnyal azonban sokkal jobb fényben tűnsz fel a leendő munkáltatód szemében, illetve a leendő ügyfeleid bizalmát is könnyebben elnyered. Mivel a tanfolyam online, elkezdheted akkor, amikor neked megfelelő.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

searchbar.hu - 2022 július - LinkMarketing - 1

A SEO alapjai

Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization).

Nincs több cikk