Amikor az első tavaszi szellők már finoman simogatják a bőröd, érdemes a melegedő nappalok és esték minden egyes szabad percét kihasználnod és rengeteg időt a szabadban töltened. Ez nemcsak a testednek, de a lelkednek is valódi felüdülés ám. És hogy mindezt igazi kényelemben tehesd, ne sajnáld magadtól a tartós és minőségi kerti bútorokat. Ezekkel lesz csak teljes az élmény – a hét minden egyes napján, legyen szó nagy teraszról vagy akár kisebb erkélyről is.

Csak minőségi termékeket válassz!

A DODO kerti bútorok kollekciójában számos remek ötletet találsz ahhoz, hogy hogyan rendezd be a rendelkezésre álló külső teret a leghatékonyabb módon és a legszebben. Mivel nem csak egy szezonra szól ez a befektetésed, igazán nem mindegy, milyen minőségű anyagokat választasz. Az sem lényegtelen, hogy mekkora a tér és milyenek az adottságai és kik használják majd?

Optimális esetben akár zónákra is oszthatod a kültéri részt és kialakíthatsz külön helyet az evésnek-ivásnak, extra teret a pihenésnek és olvasgatásnak, de akár még egy gyereksarok is beleférhet. Soha ne indulj neki a beszerző körutadnak, ha nincsenek meg a pontosan lemért adatok!

Nagyon sokféle anyag

Rendkívül lényeges, hogy csak a lehető legjobb és legtartósabb darabokkal elégedj meg! Nagyon sokféle anyagból válogathatsz ma már a szaküzletekben és a webáruházak virtuális polcain. Érdemes elsősorban az időjárás szeszélyeinek ellenálló modelleket keresned, és az sem hátrány, ha nem kell majd nagyon sok ideig bíbelődnöd a kerti bútorok kezelésével és megtisztításával. Már sokféle műanyagból készült kerti bútort gyártanak – műfa, műanyag, műrattan és alumínium, illetve acél bútorok -, amelyeket egész évben kültéren hagyhatsz és a kezelésük sem ördöngösség. Ha nincs sok tárolóhelyed, akkor érdemes az ilyen modellek közül választanod. Viszont ha el tudod pakolni őket a cudarabb hideg évszakokra valahová, akkor válassz természetes anyagokból kerti bútorokat.

Legyen a terasz vagy erkély a nappaliddal harmonizáló tér

A minőség mellett az esztétikum, az időtállóság és a kényelem is ugyanolyan mértékben esnek a latba, mikor majd a terasz vagy erkély berendezésének kiválasztására kerül sor. Egyértelmű, hogy nem egy szezonra vásárolod meg a kerti bútort vagy bútorszettet. A színválasztásnál azt tartsd szem előtt, hogy ha ki kell majd bővítened később a szettet, könnyen találj majd ahhoz illő darabokat.

A leggyakrabban használt színek: a cappuccino, a sötétbarna, a grafit, a fehér vagy a beton. Remek hatást érhetsz el a fém vagy alumínium kerti szettekkel. Nem rozsdásodnak, sokáig bírjak a kültéri használatot és igazán könnyen lehet őket az egyik helyről a másikra átpakolni. Remekül passzolnak számos lakberendezési stílushoz, így a nappalid stílusát könnyedén kiterjesztheted a teraszodra vagy erkélyedre is.

A DODO weboldalán szuper tippeket kaphatsz a kerti bútorok és kiegészítők választásához.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk