Rengeteg előnye van annak, ha a ház mellett rendelkezésünkre áll egy füves terület vagy egy kert. Például kiélvezhetjük a természet közelségét, időt tölthetünk a friss levegőn, de akár a kerti grillezésre is lehetőséget ad. Ahhoz viszont, hogy a kertünk szép legyen, folyamatosan figyelnünk kell rá.

Rendszeresen adódnak olyan kerti munkák, amiket el kell végeznünk, különben a terület nem fog esztétikus látványt nyújtani. A hanyagságunk miatt még az is megtörténhet, hogy a növényeink elpusztulnak. Különösen a tavaszi időszakban van sok feladat, hiszen akkor éled újra a természet.

Ebben az írásunkban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy tisztában legyél a kerti teendőkkel. Először is elmondjuk, hogy pontosan milyen munkák elvégzéséről kell gondoskodnod, utána pedig a kerti szerszámokról is szó lesz. Ha még nem tudod, hogy honnan szerezhetnéd be a munkaeszközeidet, akkor nézz körül a Szomszedkert kerti szerszámok kínálatában!

Milyen kerti munkákat kell elvégezni?

Ha a ház melletti terület fűvel van bevetve, akkor azt rendszeresen nyírni kell. Egyrészt azért, mert így sokkal esztétikusabb látványt nyújt, másrészt pedig azért, mert a fűnyírással egészségesebbé tesszük a gyepet. Előfordulhat, hogy a fű között a gyom is megjelenik, például cickafark, gyermekláncfű vagy tyúkhúr. A fűnyírás után ezek eltávolításáról is gondoskodnunk kell, ha nem akarjuk, hogy belepjék az egész udvarunkat.

A növények fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy bizonyos időközönként megmetsszük őket. Ez lényegében azt jelenti, hogy a cserjék, bokrok ágait a megfelelő mértékben visszavágjuk. Erre azért van szükség, mert így “felpezsdülnek” a növények, és több új levelet, ágat fognak hozni.

Ha nemcsak gyepet és virágokat szeretnénk a kertünkben látni, hanem terményeket is, akkor azok ültetését is el kell végezni. Többek között a retek, a sárgarépa, a zöldborsó, a cékla és a különböző salátafélék is remek választásnak bizonyulnak.

Milyen kerti szerszámokra van szükséged?

A legalapvetőbb kerti munkaeszközök közé tartozik az ásó, a kapa, a gereblye és az ültetőkanál. Ezeken kívül szükséged lehet még metszőollóra, ágvágóra és sövénynyíróra a növények gondozásához. A fűnyíráshoz kelleni fog egy megfelelő kialakítású fűnyíró, és nem árt, ha egy fűnyíró olló is kéznél van.

Mire kell még figyelned?

Ha azt szeretnéd, hogy a kerted szép legyen, akkor a növények öntözésére is megoldást kell találnod. Ha nem szeretnéd minden nap végigjárni az udvart locsolókannával a kezedben, akkor érdemes számításba venni az automata öntözőrendszer telepítését. Ez egy nagyon kényelmes és hatékony alternatíva az öntözésre.

Láthatod, hogy a kert egy nagyszerű dolog, hiszen lehetőséget ad arra, hogy időt töltsünk a szabadban, ugyanakkor munkával is jár a fenntartása, hiszen gondoskodnunk kell a növényeinkről. Ezeket a feladatokat pedig csak a megfelelő munkaeszközök birtokában tudod elvégezni. Neked rendelkezésre áll minden kerti szerszám?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.