Rengeteg előnye van annak, ha a ház mellett rendelkezésünkre áll egy füves terület vagy egy kert. Például kiélvezhetjük a természet közelségét, időt tölthetünk a friss levegőn, de akár a kerti grillezésre is lehetőséget ad. Ahhoz viszont, hogy a kertünk szép legyen, folyamatosan figyelnünk kell rá.

Rendszeresen adódnak olyan kerti munkák, amiket el kell végeznünk, különben a terület nem fog esztétikus látványt nyújtani. A hanyagságunk miatt még az is megtörténhet, hogy a növényeink elpusztulnak. Különösen a tavaszi időszakban van sok feladat, hiszen akkor éled újra a természet.

Ebben az írásunkban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy tisztában legyél a kerti teendőkkel. Először is elmondjuk, hogy pontosan milyen munkák elvégzéséről kell gondoskodnod, utána pedig a kerti szerszámokról is szó lesz. Ha még nem tudod, hogy honnan szerezhetnéd be a munkaeszközeidet, akkor nézz körül a Szomszedkert kerti szerszámok kínálatában!

Milyen kerti munkákat kell elvégezni?

Ha a ház melletti terület fűvel van bevetve, akkor azt rendszeresen nyírni kell. Egyrészt azért, mert így sokkal esztétikusabb látványt nyújt, másrészt pedig azért, mert a fűnyírással egészségesebbé tesszük a gyepet. Előfordulhat, hogy a fű között a gyom is megjelenik, például cickafark, gyermekláncfű vagy tyúkhúr. A fűnyírás után ezek eltávolításáról is gondoskodnunk kell, ha nem akarjuk, hogy belepjék az egész udvarunkat.

A növények fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy bizonyos időközönként megmetsszük őket. Ez lényegében azt jelenti, hogy a cserjék, bokrok ágait a megfelelő mértékben visszavágjuk. Erre azért van szükség, mert így “felpezsdülnek” a növények, és több új levelet, ágat fognak hozni.

Ha nemcsak gyepet és virágokat szeretnénk a kertünkben látni, hanem terményeket is, akkor azok ültetését is el kell végezni. Többek között a retek, a sárgarépa, a zöldborsó, a cékla és a különböző salátafélék is remek választásnak bizonyulnak.

Milyen kerti szerszámokra van szükséged?

A legalapvetőbb kerti munkaeszközök közé tartozik az ásó, a kapa, a gereblye és az ültetőkanál. Ezeken kívül szükséged lehet még metszőollóra, ágvágóra és sövénynyíróra a növények gondozásához. A fűnyíráshoz kelleni fog egy megfelelő kialakítású fűnyíró, és nem árt, ha egy fűnyíró olló is kéznél van.

Mire kell még figyelned?

Ha azt szeretnéd, hogy a kerted szép legyen, akkor a növények öntözésére is megoldást kell találnod. Ha nem szeretnéd minden nap végigjárni az udvart locsolókannával a kezedben, akkor érdemes számításba venni az automata öntözőrendszer telepítését. Ez egy nagyon kényelmes és hatékony alternatíva az öntözésre.

Láthatod, hogy a kert egy nagyszerű dolog, hiszen lehetőséget ad arra, hogy időt töltsünk a szabadban, ugyanakkor munkával is jár a fenntartása, hiszen gondoskodnunk kell a növényeinkről. Ezeket a feladatokat pedig csak a megfelelő munkaeszközök birtokában tudod elvégezni. Neked rendelkezésre áll minden kerti szerszám?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

searchbar.hu - 2022 július - LinkMarketing - 1

A SEO alapjai

Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization).

Nincs több cikk