A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál - túl sok meccs végződik 0:0 eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.
Egy okoscsatár céljának számít átlagosan mindössze 0,5 gól/meccs, a duplázás igazi személyes ünneplés okát jelenti, a mesterhármas az egész karrierre kiterjedő teljesítmény, és a pókert a legtöbben még soha nem győzték le. a világ elismert sztárjai.

Nem meglepő, hogy egy meccsen 10 lőtt gól automatikusan rekorderré tesz egy futballistát. Azonnal figyelembe vesszük, hogy a “normál” futballban, ahol az ellenfelek legalább megközelítőleg egyenlőek, ez soha nem történik meg, ezért ennek az anyagnak a hősei inkább nem sztárok, hanem szerencsések. Ha nem tudja elképzelni az életét sportfogadás nélkül, látogasson el a Mostbet vélemenyek.

Archie Thompson

Biztosak vagyunk benne: az alsóbb osztályokban, a kevéssé ismert bajnokságokban és az utánpótlás tornákban nem is olyan kevés a meccsenként tíz gólt szerző játékos. Egy másik dolog az olyan emberek, akik ilyen eredményt értek el hivatalos meccseken válogatott szinten! Egyesek számára nagy megtiszteltetés, hogy egyszer az életben csereként léphetnek be, de ez egy ilyen ünnep a rajongóknak.

A futballt fennállásának hajnalán őrült hatékonysága jellemezte, amikor senki sem törődött a taktikán, és a játékformációk alig különböztek a tipikus udvariaktól. A nemzeti csapat mérkőzésein elért teljesítmény rekordját azonban nem is olyan régen – 2001-ben – állították fel. Ezt elősegítette az első számú sportág elterjedése, amikor még olyan állami szervek is megszerezték saját válogatottjukat, amelyet csak a leglelkesebb földrajzrajongó tudott térképen felmutatni.

Archie Thompsonnak minden esélye megvolt arra, hogy továbbra is focista maradjon, akit világszerte senki sem ismer. Formálisan Hollandia bajnoka a PSV-vel, de abban a szezonban „akár” 5 percet töltött a pályán, és ez a leghíresebb klubja. Kétszeres ausztrál bajnok, de melyik külföldi nézi ezt a tornát? A 2006-os világbajnokságon a válogatottal mentem, de soha nem léptem pályára. Középszerű?

Nem, rekorder! 54 meccs és 28 gól lehetővé teszi, hogy a játékos nemzetközi karrierjét finoman szólva nem a legrosszabbnak tekintsük, még akkor sem, ha Thompson főleg nagyon gyenge ellenfelekkel játszott. Némileg semlegesíti az elért eredményeit, és egyben beírja a történelembe, hogy egy meccsen – az amerikai Szamoa ellen – szerzett góljainak majdnem felét ő szerezte.

A mérkőzésre 2001 április 11-én került sor, és a Japánban és Koreában zajló világbajnokság selejtezőkörének része volt. Nem csak Thompsonnak volt rekorddöntő a meccs – szemmel látható, hogy a szamoaiak védekezésben teljesen tehetetlenek voltak, így meseszép, 31:0-s vereséget szenvedtek, és ez a válogatottaknál is rekord. Az ausztrálok elég okosak voltak ahhoz, hogy ne rohanjanak a rekorddal, hanem józanul felmérjék az ilyen ellenfelekkel folytatott sparring “hasznosságát” – hamarosan az egyesület Óceániából Ázsiába kerül, hogy legalább néha ellenállásba ütközzen.

Mason Greenwood

Szándékosan nem ásunk bele a történelem mélyére, rájöttünk, hogy akkoriban könnyebb volt gólt szerezni. Az olyan ősi rekorderek neve, mint Sophus Nielsen (10 gól a franciák ellen a dán válogatott meccsén az 1908-as olimpián – a rekord csaknem száz évig állt, egészen a szamoaiak Thompson általi legyőzéséig) bármit a modern rajongóknak. Ami a modern játékosokat illeti, nem utolsósorban a futballban, Mason Greenwood meccsenként tíznél többet szerzett.

A fiú egy meccsen akár 16 gólt is tudott szerezni, de a cikk elején leírt tényező megbosszulja magát – ilyen teljesítmény csak a nem profi futballban lehetséges. Greenwood kitüntette magát a Manchester United meccsén, de akkor még csak 6 éves volt, az ellenfél pedig ismeretlen volt. Ez az eredmény még mindig a gyermek bizonyos tehetségét jelzi, különösen azért, mert más gyerekek nem szereztek gólt a Manchester Unitednek azon a meccsen.

A felnőtt futballban azonban sokkal magasabb az ellenállás szintje, főleg, ha azonnal ilyen hangosan kijelentette magát, és a csúcsra emelkedett. A 17/18-as szezon U18-as Premier League-jében Greenwood is 16 gólt szerzett – de ez az egész tornára szólt, 17 meccset eltöltött. A 2019-2020-as csúcson a srác 31 felnőtt Premier League-mérkőzésen 10 gólt szerzett, és további 5 gólt az Európa Ligában, ahol 9 alkalommal lépett pályára. Ez nagyon jó minden játékosnak, és fenomenális egy olyan játékos számára, aki akkor alig volt 18 éves.

Az ilyen statisztikák azt bizonyítják, hogy a komoly futballban egy meccsen 10-et vagy többet eltalálni őrült teljesítménynek számít az elkövetkező évtizedekben. Thompson sosem lett sztár, Greenwood pedig, akinek pályafutása 22 évesen némileg hanyatlóban van, a Getaféhoz indul – igaz, esélyes az európai versenyre és a világ egyik legjobb bajnokságában, de “csak” 5 gólt szerzett 15 meccsen. Éppen ezért nem szabad lebecsülni a szamoaiak ellen 13 gólt szerző ausztrál teljesítményét az ellenfél szerény státusza ellenére sem.

Timothée Chalamet alaposan felké sass as s dsa s asd asd szül Bob Dylanből

Ballad of Buster Scruggs rendezője – és nem mellesleg Chalamet-val a The French Dispatch-ben együtt játszó Frances McDormand férje – elhívta őt vacsorázni. A steak fölött jutott idejük Bob Dylant is kibeszélni. Coen egyrészt nagy rajongója az énekesnek, másrészt pedig Llewyn Davis világa című filmjéhez komoly kutatást végzett arról a korszakról, amikor Dylan is kezdőként bontogatta szárnyait.Ballad of Buster Scruggs rendezője – és nem mellesleg Chalamet-val a The French Dispatch-ben együtt játszó Frances McDormand férje – elhívta őt vacsorázni. A steak fölött jutott idejük Bob Dylant is kibeszélni. Coen egyrészt nagy rajongója az énekesnek, másrészt pedig Llewyn Davis világa című filmjéhez komoly kutatást végzett arról a korszakról, amikor Dylan is kezdőként bontogatta szárnyait.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.