Kim Kardashian reality tévésztár és a bokszlegenda, Floyd Mayweather Jr. perrel néznek szembe, amiben azt állítják, hogy a hírességek félrevezették a befektetőket egy kriptovaluta token reklámozásával.

Kim Kardashian és Floyd Mayweather Jr. kriptovalutát reklámozott, a kereset szerint a követők és befektetők kárára

A Los Angeles-i szövetségi bíróságon január 7-én benyújtott kereset azt állítja, hogy a hírességek az EthereumMax vagy az EMAX által eladott tokeneket reklámozták, hogy növeljék annak árát, és profitot termeljenek “követőik és befektetőik rovására”, írja a CNN.

“A cég vezetői több hírességgel együttműködve… hamis vagy félrevezető állításokat tettek az EthereumMax-szal kapcsolatban közösségi média hirdetéseken és egyéb promóciós tevékenységeken keresztül” – áll a keresetben.

A kereset szerint Kim Kardashian egy 2021 júniusi Instagram-bejegyzésében népszerűsítette az EthereumMaxot, amikor 250 millió követője volt.

„Érdekel titeket a kripto?” írta a bejegyzésben, amit az a figyelmeztetés követett, hogy “ez nem pénzügyi tanács”, hanem csak meg akarta osztani, “amit a barátaim mondtak nekem” az EthereumMax tokenekről. A kereset szerint az #AD hashtaget is feltüntette, jelezve, a poszt fizetett hirdetés volt.

Floyd Mayweather többek között júniusban népszerűsítette az EthereumMaxot boksznadrágjain, a youtuber Logan Paullal folytatott széles körben nézett küzdelem során.

A kereset benyújtója be is fektetett, majd pénzt vesztett az ügy miatt

Kardashian és Mayweather képviselői nem válaszoltak a megjegyzéskérésekre.

A perben az EthereumMax céget is megnevezték.

A közelmúltbeli állításokhoz kapcsolódó megtévesztő narratíva tele van téves információkkal az EthereumMax projektről. Vitatjuk a vádakat, és várjuk, hogy kiderüljön az igazság

– áll az EthereumMax közleményében.

A pert, amelyet egy New York-i lakos nyújtott be, aki EMAX tokeneket vásárolt és pénzt veszített, csoportos keresetként javasolja mindazok számára, akik 2021 május közepétől június végéig vásároltak EMAX tokeneket.

Az ügyben az alperesek nyereségének visszatérítését és elvonását kérik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet