A mobil klíma ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ez pedig nem véletlen. A hagyományos klímákkal ellentétben nem kell beszerelni, vásárlás után azonnal tudjuk használni. Másik nagy előnye pedig, hogy szabadon mozgatható, így rajtunk múlik, melyik helyiségben szeretnénk használni.
Ugyanakkor nem ez az egyetlen előnye. A légkondicionálók ugyanis nem csak nyáron állják meg a helyüket, amikor hűteni kell, de hűvösebb hónapokban akár fűtésre is használhatóak. A tévhitekkel ellentétben ez nem feltétlen költséges megoldás.
Jó, ha néhány információ a birtokodban van, mielőtt nekiállsz légkondicionálóval fűteni. Összeszedtük ezeket egy csokorba!

Mobil klíma - nem csak hűtésre alkalmas?

Sokan úgy tekintenek a légkondicionálókra, hogy csak nyáron használatos eszközök. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a forró hónapokon kívül muszáj megfeledkeznünk róluk.
Manapság a klímák nagy része nem csak a hűtésért felelős, de fűtésre is alkalmas lehet. Le kell szögeznünk: komplex fűtésre nem feltétlen választanánk ezt a megoldást, azaz a nagy mínuszokban nem biztos, hogy megéri ez a fűtési módszer.
Ám kiegészítésnek kiváló! Ha például napközben még meleg van, de a reggelek, esték hűvösek, akkor bátran használhatjuk őket. De akkor is jó szolgálatot tehetnek, ha bizonyos helyiségekben nem nyújt elegendő meleget a hagyományos fűtési rendszer.

Mivel télen-nyáron használható eszközökről van szó, így kimondhatjuk, hogy abszolút sokoldalúan használhatóak otthonunkban. A Trotec – LPV-nél kapható mobil légkondicionálók között mindenki talál olyan típust, amely legjobban passzol az igényeihez.

Energiatakarékos vagy sem?

A mobil klímával szembeni legnagyobb érv az szokott lenni, hogy túlságosan sokat fogyaszt, így nem éri meg használni. Le kell, hogy döntsük ezt a mítoszt: ez nem feltétlen van így.
Mivel működése során áramot fogyaszt, ezért természetesen meg fogja nyomni a villanyszámlánkat. Ugyanakkor a mai technológiáknak köszönhetően ma már sokkal gazdaságosabbak, mint korábban.

Összefoglalva

Ha tehát fontos, hogy a mobil klímád télen-nyáron is használható legyen, érdemes olyan modellt választanod, amely megfelel ennek az elvárásnak.
Természetesen nem szabad azt a teljesítményt elvárni tőle, mint egy hagyományos légkondicionálótól, illetve fűtőtesttől, de remek kiegészítő megoldás lehet ezek mellett.
Ráadásul arról se feledkezzünk meg, hogy sem maga a berendezés, sem a működtetése nem jár akkora extra költségekkel, amely annyira jelentősen befolyásolná a villanyszámlánkat.
Így ha szeretnéd felfedezni a mobil klímák világát, ne hagyd, hogy az előítéleteid eltérítsenek a céltól! Ha szükséges, kérd szakember segítségét, aki biztosan tudni fogja a leghatékonyabb megoldást.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.