A klíma nem csak nyáron állja meg a helyét!

A mobil klíma ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ez pedig nem véletlen. A hagyományos klímákkal ellentétben nem kell beszerelni, vásárlás után azonnal tudjuk használni. Másik nagy előnye pedig, hogy szabadon mozgatható, így rajtunk múlik, melyik helyiségben szeretnénk használni.
Ugyanakkor nem ez az egyetlen előnye. A légkondicionálók ugyanis nem csak nyáron állják meg a helyüket, amikor hűteni kell, de hűvösebb hónapokban akár fűtésre is használhatóak. A tévhitekkel ellentétben ez nem feltétlen költséges megoldás.
Jó, ha néhány információ a birtokodban van, mielőtt nekiállsz légkondicionálóval fűteni. Összeszedtük ezeket egy csokorba!

Mobil klíma - nem csak hűtésre alkalmas?

Sokan úgy tekintenek a légkondicionálókra, hogy csak nyáron használatos eszközök. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a forró hónapokon kívül muszáj megfeledkeznünk róluk.
Manapság a klímák nagy része nem csak a hűtésért felelős, de fűtésre is alkalmas lehet. Le kell szögeznünk: komplex fűtésre nem feltétlen választanánk ezt a megoldást, azaz a nagy mínuszokban nem biztos, hogy megéri ez a fűtési módszer.
Ám kiegészítésnek kiváló! Ha például napközben még meleg van, de a reggelek, esték hűvösek, akkor bátran használhatjuk őket. De akkor is jó szolgálatot tehetnek, ha bizonyos helyiségekben nem nyújt elegendő meleget a hagyományos fűtési rendszer.

Mivel télen-nyáron használható eszközökről van szó, így kimondhatjuk, hogy abszolút sokoldalúan használhatóak otthonunkban. A Trotec – LPV-nél kapható mobil légkondicionálók között mindenki talál olyan típust, amely legjobban passzol az igényeihez.

Energiatakarékos vagy sem?

A mobil klímával szembeni legnagyobb érv az szokott lenni, hogy túlságosan sokat fogyaszt, így nem éri meg használni. Le kell, hogy döntsük ezt a mítoszt: ez nem feltétlen van így.
Mivel működése során áramot fogyaszt, ezért természetesen meg fogja nyomni a villanyszámlánkat. Ugyanakkor a mai technológiáknak köszönhetően ma már sokkal gazdaságosabbak, mint korábban.

Összefoglalva

Ha tehát fontos, hogy a mobil klímád télen-nyáron is használható legyen, érdemes olyan modellt választanod, amely megfelel ennek az elvárásnak.
Természetesen nem szabad azt a teljesítményt elvárni tőle, mint egy hagyományos légkondicionálótól, illetve fűtőtesttől, de remek kiegészítő megoldás lehet ezek mellett.
Ráadásul arról se feledkezzünk meg, hogy sem maga a berendezés, sem a működtetése nem jár akkora extra költségekkel, amely annyira jelentősen befolyásolná a villanyszámlánkat.
Így ha szeretnéd felfedezni a mobil klímák világát, ne hagyd, hogy az előítéleteid eltérítsenek a céltól! Ha szükséges, kérd szakember segítségét, aki biztosan tudni fogja a leghatékonyabb megoldást.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk