Május 27-én kerül a mozikba Kocsis Ágnes Éden című, magyar-román-belga koprodukcióban készült új játékfilmje, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él.

Az Éden főszereplője teljes izolációba kerül allergia miatt

A történet főhőse, Éva allergiás a kémiai anyagokra, a légszennyezésre, a rádióhullámokra és az elektromos mezőre. Teljes elszigeteltségben kell élnie, környezetével nem érintkezhet. Akár a legapróbb figyelmetlenség is a halálát okozhatja. Kizárólag öccsével és a rajta állandóan kísérletező orvosokkal van kapcsolata. Egy napon pszichiáter érkezik, hogy kiderítse, Éva betegsége valódi vagy csak a képzeletének szüleménye – olvasható az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményben, amelyben kiemelik, hogy a történetet finom humor szövi át.

“Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet” — idézi a közlemény Kocsis Ágnes rendezőt.

Kocsis Agnes Eden Film Legszennyezes Izolacio
Egy belga rocksztár is főszerepet kapott a légszennyezéssel és izolációval foglalkozó filmben. / Fotó: Mythberg Films

A Balázs Béla-díjas Kocsis Ágnes első játékfilmje, a Friss levegő 80 nemzetközi fesztivál programjába került bele. 14 díjat nyert el. A vírus című rövidfilmje ugyanekkor harmadik helyezett lett a cannes-i fesztivál egyik szekciójában. 2010-ben a Pál Adrienn című második játékfilmje a FIPRESCI filmkritikus szövetség díját zsebelte be, amit 20 további fesztiválsiker követett. A május végén érkező Édenről korábban itt írtunk.

Egy rocksztár is a főszereplők között Kocsis Ágnes új filmjében

A film női főszereplője Lana Barić Arany Aréna-díjas horvát színésznő, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek. Daan Stuyven nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható, Bocskor Salló Lóránt pedig Éva öccsét alakítja.

ÉDEN előzetes

Kocsis Ágnes új filmje, 2020 tavaszán érkezik a mozikba!Egy film arról, hogy az emberiségnek már nincs hová menekülnie saját maga elől. Éva allergiás a kémi...

A filmben szerepel még Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel és Gattyán Lili.

A produkció vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, látványtervező supervisor Varga Judit, hangmérnökei Herman Pieëte, François Dumont, Juhász Róbert és Székely Tamás, jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika volt.

Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk