Kocsis Gergely: “Kérem, kommunikáljon őszintén” – Nyílt levél Gulyás Gergely miniszternek a Gothár-ügy kapcsán

Kocsis Gergely színművész a Facebookon írt nyílt levelet Gulyás Gergelynek, a miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki a mai kormányinfón emelte ismét politikai szintre a Gothár-ügyet, szúrta ki a 24.hu.

A Gothár-ügy politikai ügy

Gulyás Gergely a ma tartott kormányinfón elmondta, “kell, hogy legyenek következményei” a Gothár-ügynek. Mint ismert, a Katona József Színház rendezője és a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára szexuálisan zaklatta egy munkatársát. Azóta az egyetem is megvált tőle. Ám a kormány – sok szakmabeli szerint – ürügyként használja arra, hogy megregulázza a színházakat, azok támogatását lecsökkentse.

Így magyarázta el Máté Gábor, miért így kezelte a Katona a Gothár Péter-ügyet

A kiszivárgott salátatörvény-tervezetek után a kőszínházak és a független színházak összefogtak, és tüntetést szerveztek december 9-re. Még aznap nyilvánossá tette a kormány a parlament weboldalán a hivatalos dokumentumot, amely jóval puhább, mint arra számítani lehetett. Ezt meg is szavazta nagy többséggel a parlament szerdán, december 11-én.

Higgadt levél Gulyás Gergelynek

A miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, “az nem tekinthető következménynek, hogy annak az igazgatónak haja szál sem görbül, aki egy éven keresztül ezt az ügyet eltussolta.”

Kocsis Gergely színész / Fotó: Gulyás Dóra

Ezt kifogásolta Kocsis, aki tüntetően higgadt és udvarias nyílt levelében arra kéri a minisztert, hogy ne használja az „eltussolni” szót, ugyanis amit Máté Gábor tett, az aligha nevezhető eltussolásnak, amit, mint Kocsis kiemeli, könnyedén megtudhat bárki, aki utánaolvas a témának, márpedig Gulyás, aki politikustársaival együtt az utóbbi időben szokatlanul nagy mértékű érdeklődést mutat a színház iránt, könnyedén megtehet.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ám úgy érzem, önt igazából nem aggasztja, mi folyik nálunk, vagy bármely más színházban. Önt az aggasztja, hogy nem tud megfelelni a direktívának, miszerint a balliberális fészkeket fel kell számolni, a nyomás nem szűnhet meg, amíg… Amíg mi nem történik? Amíg Máté Gábor haja szála legalább kicsit meggörbül?[/perfectpullquote]

– folytatja Kocsis, aki szerint Gulyás aligha állna meg itt, az viszont, hogy mi a hosszabb távú terv, nem derül ki. A színész viszont éppen erre kíváncsi, meddig akar Gulyás és a politika elmenni, csak a miheztartás miatt.

A teljes levél itt olvasható:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból