Kocsis Gergely színművész a Facebookon írt nyílt levelet Gulyás Gergelynek, a miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki a mai kormányinfón emelte ismét politikai szintre a Gothár-ügyet, szúrta ki a 24.hu.

A Gothár-ügy politikai ügy

Gulyás Gergely a ma tartott kormányinfón elmondta, “kell, hogy legyenek következményei” a Gothár-ügynek. Mint ismert, a Katona József Színház rendezője és a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára szexuálisan zaklatta egy munkatársát. Azóta az egyetem is megvált tőle. Ám a kormány – sok szakmabeli szerint – ürügyként használja arra, hogy megregulázza a színházakat, azok támogatását lecsökkentse.

Így magyarázta el Máté Gábor, miért így kezelte a Katona a Gothár Péter-ügyet

A kiszivárgott salátatörvény-tervezetek után a kőszínházak és a független színházak összefogtak, és tüntetést szerveztek december 9-re. Még aznap nyilvánossá tette a kormány a parlament weboldalán a hivatalos dokumentumot, amely jóval puhább, mint arra számítani lehetett. Ezt meg is szavazta nagy többséggel a parlament szerdán, december 11-én.

Higgadt levél Gulyás Gergelynek

A miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, “az nem tekinthető következménynek, hogy annak az igazgatónak haja szál sem görbül, aki egy éven keresztül ezt az ügyet eltussolta.”

Kocsis Gergely Színész Gulyás Gergely Gothár Ügy Színházi Törvény
Kocsis Gergely Színész / Fotó: Gulyás Dóra

Ezt kifogásolta Kocsis, aki tüntetően higgadt és udvarias nyílt levelében arra kéri a minisztert, hogy ne használja az „eltussolni” szót, ugyanis amit Máté Gábor tett, az aligha nevezhető eltussolásnak, amit, mint Kocsis kiemeli, könnyedén megtudhat bárki, aki utánaolvas a témának, márpedig Gulyás, aki politikustársaival együtt az utóbbi időben szokatlanul nagy mértékű érdeklődést mutat a színház iránt, könnyedén megtehet.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ám úgy érzem, önt igazából nem aggasztja, mi folyik nálunk, vagy bármely más színházban. Önt az aggasztja, hogy nem tud megfelelni a direktívának, miszerint a balliberális fészkeket fel kell számolni, a nyomás nem szűnhet meg, amíg… Amíg mi nem történik? Amíg Máté Gábor haja szála legalább kicsit meggörbül?[/perfectpullquote]

– folytatja Kocsis, aki szerint Gulyás aligha állna meg itt, az viszont, hogy mi a hosszabb távú terv, nem derül ki. A színész viszont éppen erre kíváncsi, meddig akar Gulyás és a politika elmenni, csak a miheztartás miatt.

A teljes levél itt olvasható:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet