Követem Közélet Kocsis Gergely: "Kérem, kommunikáljon őszintén" – Nyílt levél Gulyás...

Kocsis Gergely: “Kérem, kommunikáljon őszintén” – Nyílt levél Gulyás Gergely miniszternek a Gothár-ügy kapcsán

Promóció

Kocsis Gergely színművész a Facebookon írt nyílt levelet Gulyás Gergelynek, a miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki a mai kormányinfón emelte ismét politikai szintre a Gothár-ügyet, szúrta ki a 24.hu.

A Gothár-ügy politikai ügy

Promóció
- Advertisement -

Gulyás Gergely a ma tartott kormányinfón elmondta, “kell, hogy legyenek következményei” a Gothár-ügynek. Mint ismert, a Katona József Színház rendezője és a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára szexuálisan zaklatta egy munkatársát. Azóta az egyetem is megvált tőle. Ám a kormány – sok szakmabeli szerint – ürügyként használja arra, hogy megregulázza a színházakat, azok támogatását lecsökkentse.

Így magyarázta el Máté Gábor, miért így kezelte a Katona a Gothár-ügyet

November vége felé, 19-én adott ki közleményt a Katona József Színház. Mint arról beszámoltunk, az egyik munkatársuktól megváltak “erkölcstelen viselkedése” miatt. A szóban forgó közleményből nem derült ki, ki a személy és mit tett. Sajtóinformációk szerint rendező lehetett, ám a további találgatásnak véget vetett az érintett közleménye: Gothár Péter maga vallotta be tettét.

A kiszivárgott salátatörvény-tervezetek után a kőszínházak és a független színházak összefogtak, és tüntetést szerveztek december 9-re. Még aznap nyilvánossá tette a kormány a parlament weboldalán a hivatalos dokumentumot, amely jóval puhább, mint arra számítani lehetett. Ezt meg is szavazta nagy többséggel a parlament szerdán, december 11-én.

Higgadt levél Gulyás Gergelynek

A miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, “az nem tekinthető következménynek, hogy annak az igazgatónak haja szál sem görbül, aki egy éven keresztül ezt az ügyet eltussolta.”

Kocsis Gergely színész / Fotó: Gulyás Dóra

Ezt kifogásolta Kocsis, aki tüntetően higgadt és udvarias nyílt levelében arra kéri a minisztert, hogy ne használja az „eltussolni” szót, ugyanis amit Máté Gábor tett, az aligha nevezhető eltussolásnak, amit, mint Kocsis kiemeli, könnyedén megtudhat bárki, aki utánaolvas a témának, márpedig Gulyás, aki politikustársaival együtt az utóbbi időben szokatlanul nagy mértékű érdeklődést mutat a színház iránt, könnyedén megtehet.

Ám úgy érzem, önt igazából nem aggasztja, mi folyik nálunk, vagy bármely más színházban. Önt az aggasztja, hogy nem tud megfelelni a direktívának, miszerint a balliberális fészkeket fel kell számolni, a nyomás nem szűnhet meg, amíg… Amíg mi nem történik? Amíg Máté Gábor haja szála legalább kicsit meggörbül?

– folytatja Kocsis, aki szerint Gulyás aligha állna meg itt, az viszont, hogy mi a hosszabb távú terv, nem derül ki. A színész viszont éppen erre kíváncsi, meddig akar Gulyás és a politika elmenni, csak a miheztartás miatt.

A teljes levél itt olvasható:

Security Check Required

No Description

 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3