Koltai Róbert majdnem meghalt születése után, de sikerült feltámasztani. Többek közt ezért is mondja, az élethez szerencse is kell.

78 éves a színész

Koltai Róbert 1943. december 16-a, azaz megszületése után pár nappal majdnem meghalt, mert édesanyja teje elapadt és csak napokkal később vették észre.

Az orvosok le is mondtak rólam. Abban a háborús helyzetben a szüleim alig találtak olyan doktort, aki segíteni tudott volna. Végül is apám vére mentett meg, vérinjekciókat kaptam, és tej hiányában vízben áztatott zsemlével tápláltak. Nagy nehezen feltámasztottak, így rövid időn belül kétszer születtem meg!

– mesélte a színész.
Hozzátette, élete szerencséjének azt tartja, hogy a Csiky Gergely Színházhoz került fiatalon. A legendássá vált színházi műhelyben majdnem 30 évet töltött el.

“Azt is szerencsének tartom, hogy megismerkedtem Nógrádi Gábor íróval, akivel együtt álmodtuk meg a Sose halunk meg című filmet, ami szintén meghatározója lett az életemnek” – mondta a Blikknek.

Elárulta, hogy régebben bolondja volt a totózásnak és egy hétvégét sem tudott volna elképzelni olasz totómeccsek rádiós közvetítései nélkül. Ha most nyerne a lottón, akkor valószínűleg filmkészítésre költené, bár ha régen nyert volna, akkor is. Rámutatott arra, hogy ha a Sosem halunk meg című filmjénél lett volna pénze, akkor sok idegességtől megmenekült volna.

Lenne még kivel felhasználni a nyereményt

Koltai Róbert elmondta, hogy három unokája van, mind fiú és már elég nagyok is. Azonban, amikor tudnak mennek a papához vagy fordítva – bár a járvány ebben sem kedvez annyira. Párjában. a rendező Gaál Ildikóban pedig igazi társra talált.

Hozzátette, hogy lovin nyert már egyébként, de a tuti tipp csak arra jó, hogy még több pénzt veszítsen vele az ember.

A lóverseny ismerete nélkül, a számtalan súlyos vesztés és kínok nélkül azonban sose született volna meg a Sose halunk meg, így elmondhatom, kicsit kiegyenlítettem a számlát. Ellenben, filmforgatás közben az ügetőpályán megadatott nekem, hogy én vezényeljem a szerencsét egy autó tetejéről, hangosbeszélőn keresztül. S az varázslatos érzés volt!

– mondta.

Természetesen kitért arra, hogy a koronavírus-járvány őrá is nagy hatással volt, sok előadása elmaradt. “Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, mert Dunaújvárosban megmaradt a Hamlear című darab, és a párom, Gaál Ildikó által rendezett Batang felé című előadás is szép sikert ért el, s reményeink szerint továbbra is járjuk majd vele az országot, mint ahogy önálló estjeimmel is” – nyilatkozta Koltai.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet