Egy jól kiválasztott járókeret félig visszanyert szabadságot nyújthat

Azoknak a betegeknek, akiknek az önálló helyzetváltoztatás komolyabb erőfeszítést igényel, van tapasztalatuk abban, hogy a biztonságos, könnyű vázas járókeretek mekkora segítséget tudnak jelenteni. Amellett, hogy picit visszaadnak a betegnek a korábbi szabadságából, a családtagokra is kevesebb feladat hárul.

Alábbi írásunk a BükkösMed gyógyászati webáruház közreműködésével készült.

Öregedő társadalom

Hazánkban a lakosság öregedő tendenciát mutat, ami azt jelenti, hogy míg a születési arány egyre alacsonyabb, a halálozási mutatók javulnak. Ennek ismeretében elgondolkodtató, hogy az egyre nagyobb számnak örvendő szépkorú réteget jóval kevesebb számú fiatal tudja gondozni, segíteni az ellátásban vagy akár csak megkönnyíteni a mindennapjait.
De nem csak az idősebb korosztálynak lehet egészségügyi problémája; egy baleset, esetleg komolyabb műtéti beavatkozás bármilyen korosztály esetében előfordulhat. Ilyenkor vagy valaki a családból be tud segíteni, vagy szakember segítségét kell igénybe venni, hogy az érintett a mindennapi tevékenységét el tudja végezni.

Megbízható eszközök az otthonápolásban

Olyan mozgásszervi probléma, vagy annyira legyengült szervezet esetén, amikor az önálló helyzetváltoztatás komoly kihívás, akkor elengedhetetlen, hogy a segítség kellően stabil legyen. Akár emberi, akár tárgyi a külső segítség, fontos, hogy az érintett ne féljen, hogy elesik, és akár még egyéb fizikai sérülése is keletkezhet.
Mivel általában nem megoldható, hogy otthoni körülmények között valaki éjjel-nappal legyen a beteg mellett, így inkább a tárgyi megoldás szokott a valódi segítség lenni. Ez azért is előnyös, mert a páciens érzi a saját önállóságát, és kevésbé sérül az önbecsülése.

Járókeret a jobb életminőségért

A klasszikus járókeretet mindenki ismeri, egy U alakú, könnyű fémvázas szerkezet, amit apránként meg tud emelni a beteg, és rá tud támaszkodni. Ezeknek a daraboknak nincs kialakított fogantyújuk, és nem állítható magasságúak.

Viszont ha speciálisabbak az igények, kaphatók már igényesebb járókeretek, mint amilyen a BükkösMed gyógyászati webáruházban kapható négyfogantyús járókeret is.

Felállást segítő járókeret négy markolattal

A kerekesszékben élőknek és a legyengült fizikummal rendelkezőknek kifejezetten nagy megkönnyebbülés egy ilyen felállást segítő járókeret. Mivel ezeknek alacsonyabban is van kapaszkodójuk, biztonságosabban, stabilabban lehet velük felállni, kevesebb erőkifejtéssel, mint a hagyományos járókeret esetében.
Állítható a magassága 2,5 cm-enként, így nem a betegnek kell görnyednie. Terhelhetősége maximum 100 kg. Belső szélessége 46 cm, ezt érdemes összevetni a majdani használó testméretével, hogy biztosan kényelmes legyen a használata.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból