Azoknak a betegeknek, akiknek az önálló helyzetváltoztatás komolyabb erőfeszítést igényel, van tapasztalatuk abban, hogy a biztonságos, könnyű vázas járókeretek mekkora segítséget tudnak jelenteni. Amellett, hogy picit visszaadnak a betegnek a korábbi szabadságából, a családtagokra is kevesebb feladat hárul.

Alábbi írásunk a BükkösMed gyógyászati webáruház közreműködésével készült.

Öregedő társadalom

Hazánkban a lakosság öregedő tendenciát mutat, ami azt jelenti, hogy míg a születési arány egyre alacsonyabb, a halálozási mutatók javulnak. Ennek ismeretében elgondolkodtató, hogy az egyre nagyobb számnak örvendő szépkorú réteget jóval kevesebb számú fiatal tudja gondozni, segíteni az ellátásban vagy akár csak megkönnyíteni a mindennapjait.
De nem csak az idősebb korosztálynak lehet egészségügyi problémája; egy baleset, esetleg komolyabb műtéti beavatkozás bármilyen korosztály esetében előfordulhat. Ilyenkor vagy valaki a családból be tud segíteni, vagy szakember segítségét kell igénybe venni, hogy az érintett a mindennapi tevékenységét el tudja végezni.

Megbízható eszközök az otthonápolásban

Olyan mozgásszervi probléma, vagy annyira legyengült szervezet esetén, amikor az önálló helyzetváltoztatás komoly kihívás, akkor elengedhetetlen, hogy a segítség kellően stabil legyen. Akár emberi, akár tárgyi a külső segítség, fontos, hogy az érintett ne féljen, hogy elesik, és akár még egyéb fizikai sérülése is keletkezhet.
Mivel általában nem megoldható, hogy otthoni körülmények között valaki éjjel-nappal legyen a beteg mellett, így inkább a tárgyi megoldás szokott a valódi segítség lenni. Ez azért is előnyös, mert a páciens érzi a saját önállóságát, és kevésbé sérül az önbecsülése.

Járókeret a jobb életminőségért

A klasszikus járókeretet mindenki ismeri, egy U alakú, könnyű fémvázas szerkezet, amit apránként meg tud emelni a beteg, és rá tud támaszkodni. Ezeknek a daraboknak nincs kialakított fogantyújuk, és nem állítható magasságúak.

Viszont ha speciálisabbak az igények, kaphatók már igényesebb járókeretek, mint amilyen a BükkösMed gyógyászati webáruházban kapható négyfogantyús járókeret is.

Felállást segítő járókeret négy markolattal

A kerekesszékben élőknek és a legyengült fizikummal rendelkezőknek kifejezetten nagy megkönnyebbülés egy ilyen felállást segítő járókeret. Mivel ezeknek alacsonyabban is van kapaszkodójuk, biztonságosabban, stabilabban lehet velük felállni, kevesebb erőkifejtéssel, mint a hagyományos járókeret esetében.
Állítható a magassága 2,5 cm-enként, így nem a betegnek kell görnyednie. Terhelhetősége maximum 100 kg. Belső szélessége 46 cm, ezt érdemes összevetni a majdani használó testméretével, hogy biztosan kényelmes legyen a használata.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!