A konyhafelújítás mindig izgalmas projekt, és nem is a legegyszerűbb munkálatok közé sorolható a számos kihívás miatt. A vízcsövek helye, az áramforrások, az elektronikai cikkek és a konyhabútor mind-mind szerepet játszik a tökéletes végeredményben.

Valami régi, valami új

Ha itt az ideje leváltani a régi, lehurcolt konyhabútort és felfrissíteni a helyiséget, érdemes alaposan megtervezni az elkövetkezendő felújítást. Már csak azért is, hiszen a különböző munkálatok időigényesek lehetnek, és akár hetekig hűtőszekrény vagy sütő nélkül maradhatunk. Ezt tehát ajánlott belekalkulálni a tervezetbe, és ki tudja, talán az ételfutárral is örök barátságot köthetünk ez idő alatt!
Gondoljuk végig, mi az, amit biztosan megtartanánk jelenlegi konyhánkból. Legyen szó evőeszközökről, konyhai gépekről vagy konkrét konyhabútorelemekről. Így könnyebben tudunk tervezni azzal, mennyi új tárolóegységre lesz szükség.
Ezután mérjük le alaposan a rendelkezésre álló helyet, és lehetőleg mindig tartsuk magunknál a szélességet, belmagasságot és hosszúságot tartalmazó cetlit. Így a szakembereket mindig tájékoztatni tudjuk, és nekünk is nagy segítség alapanyag beszerzésénél, például burkolásnál.

Konyhai elemek tároláshoz

A konyha könnyen a lakás legzsúfoltabb és legfullasztóbb helyisége lehet, ha nem gondoskodunk megfelelően a tárolásról. Mivel rengeteg különféle eszközre, tányérra, gépre van szükségünk, így igen nehéz dolgunk van a rendszerezés terén.

Emiatt érdemes úgy beszerezni a praktikus konyhai elemeket, hogy többféle funkciójú és méretű eszközt is tárolhassunk bennük. Jó, ha van egy nagy, öblös, kétajtós szekrény, melyben például a serpenyőket vagy jénai tálakat tarthatjuk. Az evőeszközöknek szerencsés a fiókos, kihúzhatós elem, a ritkán használt robotgépeket pedig akár tárolhatjuk a szagelszívó feletti szekrényben is.

Ha tanácstalanok vagyunk a tekintetben, hogyan számolhatnánk ki a szükséges szekrények paramétereit, egy nagy kartonlapot használva prezentálhatjuk, hogyan is férnek majd el eszközeink. Helyezzük egymásba a legnagyobb tepsiket, levesestálakat, és próbálgassuk a konyha-tetrist, hogy biztosra menjünk!

Vizesblokk kialakítása

A mosogató igen fontos, ha bútorunkat külön elemenként állítjuk össze. Nem mindegy ugyanis, hol találhatóak a vízcsövek, és hova illeszthetjük be a mosogatószekrényt. Érdemes elkérni otthonunk alaprajzát, hogy láthassuk, hol futnak a legfontosabb csövek, amelyek befolyásolhatják a bútorok elrendezését.
Ezután már nincs is más dolgunk, csak kiválasztani a nekünk leginkább tetsző elemeket, és összerakni álmaink konyháját!
Látogass el a KonyhaMax.hu weboldalára, és böngészd végig a nagyszerű konyhabútorokat és konyhai elemeket! Építsd fel konyhád különálló elemekből, hogy biztosan olyan végeredményt kapj, amely praktikus, esztétikus, és a te ízlésednek leginkább megfelel!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk