Az M1 úgy forgatott a Honvédkórház koronavírusos intenzív osztályáról, hogy közben az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt

Egészen szürreális riportot készített az M1 Híradó. Miközben forgattak a koronavírusos intenzív osztályról, a háttérben egy halott feküdt az ágyon.

Újra forgathatott a közmédia a koronavírusos intenzív osztályon

Újra megfeszített küzdelem folyik a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos betegek életéért – számolt be az M1 aktuális csatorna péntek este. A Híradóban azt is elmondták: a Covid-osztályon azt tapasztalják, amikor a beoltatlan betegek kikerülnek a kórházból, szinte minden esetben meggondolják magukat és úgy döntenek: mégis kérik az oltást, írta az MTI, amit a 24.hu is szemlézett.

Kapcsolódó cikk

Még egy év sem telt el azóta, hogy az M1 stábja exkluzív interjút készített budapesti Honvédkórház Covid-intenzív osztályán, ahol a legsúlyosabb állapotban lévő betegek gyógyulásáért dolgoznak a szakemberek. Most ismét beengedték a stábot, hogy mindenki láthassa: heroikus küzdelem folyik a betegek életéért. Az ott dolgozó szakemberek azt mondják, hogy még ennyi idő után sem biztos, hogy az emberek megértik: életbevágóan fontos az oltás.

Forgatás közben egy halott feküdt az ágyon

Amikor az M1 stábja a kórteremben forgatott, az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt, aki nem sokkal korábban belehalt a koronavírusba. Emiatt az M1 Híradójában kegyeleti okokból ki is takarták a kép egy részét.

Elhangzott: a lélegeztetésre szoruló fertőzöttek többsége nem kérte az oltást, sokuk állapota pedig olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni.

Azzal, hogy már átestünk a betegségen, be kell látni, hogy ez nem megy nélküle

– fogalmazott Deim Zsolt, egy oltatlan beteg az M1-nek, aki hozzátette, eddig megpróbálták oltás nélkül.

Kapcsolódó cikk

“Ha én egyszer innen kijutok és felépülök, akkor én mindenféleképpen be fogom magamat oltatni” – folytatta.

Az oltás fontosságára is felhívták a figyelmet

Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakorvosa azt mondta: határozottan látszik az oltások hatása. Több szempontból, egyrészt oltással ritka, aki az intenzív osztályra kerül. Előfordul de arányában sokkal-sokkal ritkábban, mint oltatlanul.

“Másrészt aki oltás után kerül ide az intenzív osztályra, az sokkal jobb eséllyel kerül ki innen élve” – emelte ki a szakorvos.

Péter Ádám is arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert a járvány negyedik hullámának megfékezéséhez erre van szükség.

A riport ezen a linken vagy a fenti videóban tekinthető meg, amely 5. perctől kezdődik.

Kapcsolódó cikk

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk