Elkelt közel félmilliárd forintért a világ legdrágább Covid-maszkja. Az Yvel cég vezetője, a luxusékszerész Isaac Levy e-mailben kérte a leghűségesebb vevőit, hogy segítsenek ily' módon a cégen.

Kínai üzletember vette meg

1,5 millió dollárért adta el a világ legdrágább maszkját egy izraeli luxusékszerész – írja a Business Insider. A járvány kezdetén Issac Levy, az Yvel vezérigazgatója írt egy emailt a leghűségesebb vásárlóinak, hogy ha szeretnék, hogy a boltja túlélje a világjárványt, akkor szívesen készítenének nekik ékszereket. Gyakran hord Yvel ékszereket például Rihanna, Scarlett Johansson és Katy Perry.

Koronavirus Legdragabb Arcmaszk Isaac Levy Yvel Gyemant
A Világ Legdrágább Arcmaszkja, Amit Az Yvel Cég Készített / Fotó: Getty Images

Egy anonimitást kérő vevő (Levy szerint egy Sanghajban élő kínai üzletember) bejelentkezett, hogy 100 ezer és 10 millió dollár közötti áron venne maszkot. Az alkotás 18 karátos aranyból és 3608 fekete és fehér gyémántból készült, gumi pántokkal. Az Yvel ékszerészei öt hónapot dolgoztak rajta, pedig általában évekbe, akár egy évtizedbe is kerülhet egy ékszer elkészítése.

Napi 12 órát dolgoztak, hogy kész legyenek

A tervezés és a beszerzés nem tartott sokáig, szerencsére mindent találtak a saját készletükben. A nehézséget az összerakás jelentette, mert még ahhoz is különleges engedély kellett az államtól, hogy a 150-ből 50 alkalmazott dolgozhasson. Gyakran napi 12 órát dolgoztak, hogy minél előbb kész legyen a maszk.

A maszk három rétegből áll: a külső aranyozott, gyémántokkal kirakó részből, egy középső aranyozott részből, valamint a legbelsőből, amibe bele lehet csúsztatni egy eldobható N95-ös maszkot.

A bevételből az Yvel kifizeti az alkalmazottak bére és a kormány által az elmúlt kilenc hónapban kifizetett segély különbségét, így végül mindenki annyit kap az éves munkájáért, amennyit akkor kapna, ha nem lett volna járvány.

Yvel present the most valuable Covid-19 mask in the world!

Recently, Yvel artisans have completed the design of a fully functional $1.5 million mask. It is made of 250 grams of pure 18k gold and is set with 3,608 nat...

Levy nem tervez több maszkot készíteni.

Kapcsolódó cikk

Az Yvel évek óta azon dolgozik, hogy minél több bevándorlónak tanítsák meg a szakmát.

Isaac Levy Yvel Ekszeres Legdragabb Arcmaszk Koronavirus
Isaac Levy, Az Yvel Cég Vezérigazgatója Kezében Tartja A Luxusmaszkját, 2020. Augusztus 9. / Fotó: Getty Images

Az alkalmazottak 90 százaléka bevándorló, 23 különböző országból érkeztek Izraelbe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet