Hogyan érdemes védekezni a korrózió ellen az építőiparban?

A korrózió egy olyan kémiai folyamat, amely rengeteg kárt képes okozni az építőiparban. Szerencsére számos eszköz áll rendelkezésre a megelőzést illetően, hogy elkerülhető legyen a súlyos anyagi kár, és az épület biztonságos legyen.

A korrózióvédelem menete

Első lépésként a felületet elő kell készíteni. Ehhez a szennyeződésektől való megszabadulás szükséges, hogy minél tovább tiszta maradjon a fém felülete.
Ezt a folyamatot szemcseszórással érdemes elvégezni, amely környezetbarát, visszaforgatható szemcsék segítségével tisztítja meg a felületet a rozsdától, zsírtól és egyéb anyagoktól.
Ha a fémfelület megtisztítva készen áll, következhet a második lépés, amely a korrózióvédelmi bevonat festése. Ezt pormentesített légtérben szükséges végezni annak érdekében, hogy a kívánt végeredmény elérhető legyen.

A Színvonal Bau Kft. magas szakértelemmel végez tartós festékkel olyan építőipari tevékenységeket, mint a rozsdagátlás, felületvédelem, tartós bevonat, tartály bevonat vagy fémmázolás!

Passzív és aktív korrózióvédelem

Passzív korrózióvédelem során a fém felületén védőbevonat kerül kialakításra. Azonban fontos tudni, hogy ez a védelem addig tart, amíg a felület meg nem sérül.
A fémek különböző bevonatok segítségével lefestésre kerülnek, amelyet bevonattechnikus vagy szakember határoz meg a legjobb eredmény érdekében. Ez a módszer gyakori és költséghatékony a korrózióval folytatott harc során.
A szinterezés esetében a fémet olyan lakkokkal, zománccal vagy műanyaggal kell bevonni, amelyek védik azt a káros környezeti hatásoktól, így tartósabb élettartamot elérve.
Végül pedig az eloxálást is a passzív védelemhez sorolhatjuk, mivel a fémet védő oxidréteget anódnak kapcsolva és elektrolizálva vastagítják meg.
Az aktív korrózióvédelem során a fémet egy másik fémmel védjük, amely reakcióképesebb, ellenállóbb.

Duplex eljárás

A tűzihorgany bevonatok alapvetően tartósak és magas korrózióvédelemmel bírnak, azonban néhány esetben szükséges a horgonybevonat más bevonattal való ellátása is.
Esztétikai, tartóssági vagy agresszív korróziós behatások elleni fellépés céljából érdemes a Duplex eljárás alkalmazása.
Nagy előnye, hogy a festékréteg kiválóan védi a tűzihorgany bevonatot, ám alapos körültekintéssel kell eljárni a folyamat során. Figyelni kell a felület megfelelő tisztaságára, és érdemes olyan festéket használni, amelyet a festékgyártók vagy szakemberek ajánlanak.
A felületet szemcseszóró berendezéssel készítik elő, amely az eszközökben kialakuló poros levegőt szűri meg ipari létesítményekben. Ez az automatikusan működő berendezés képes a legkülönfélébb porok leválasztására és a szennyeződések eltávolítására.
Ha nem akarod a véletlenre bízni a korrózióvédelmet és a különböző bevonatok festését, válaszd a Színvonal Bau Kft. professzionális szolgáltatásait!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk