A korrózió egy olyan kémiai folyamat, amely rengeteg kárt képes okozni az építőiparban. Szerencsére számos eszköz áll rendelkezésre a megelőzést illetően, hogy elkerülhető legyen a súlyos anyagi kár, és az épület biztonságos legyen.

A korrózióvédelem menete

Első lépésként a felületet elő kell készíteni. Ehhez a szennyeződésektől való megszabadulás szükséges, hogy minél tovább tiszta maradjon a fém felülete.
Ezt a folyamatot szemcseszórással érdemes elvégezni, amely környezetbarát, visszaforgatható szemcsék segítségével tisztítja meg a felületet a rozsdától, zsírtól és egyéb anyagoktól.
Ha a fémfelület megtisztítva készen áll, következhet a második lépés, amely a korrózióvédelmi bevonat festése. Ezt pormentesített légtérben szükséges végezni annak érdekében, hogy a kívánt végeredmény elérhető legyen.

A Színvonal Bau Kft. magas szakértelemmel végez tartós festékkel olyan építőipari tevékenységeket, mint a rozsdagátlás, felületvédelem, tartós bevonat, tartály bevonat vagy fémmázolás!

Passzív és aktív korrózióvédelem

Passzív korrózióvédelem során a fém felületén védőbevonat kerül kialakításra. Azonban fontos tudni, hogy ez a védelem addig tart, amíg a felület meg nem sérül.
A fémek különböző bevonatok segítségével lefestésre kerülnek, amelyet bevonattechnikus vagy szakember határoz meg a legjobb eredmény érdekében. Ez a módszer gyakori és költséghatékony a korrózióval folytatott harc során.
A szinterezés esetében a fémet olyan lakkokkal, zománccal vagy műanyaggal kell bevonni, amelyek védik azt a káros környezeti hatásoktól, így tartósabb élettartamot elérve.
Végül pedig az eloxálást is a passzív védelemhez sorolhatjuk, mivel a fémet védő oxidréteget anódnak kapcsolva és elektrolizálva vastagítják meg.
Az aktív korrózióvédelem során a fémet egy másik fémmel védjük, amely reakcióképesebb, ellenállóbb.

Duplex eljárás

A tűzihorgany bevonatok alapvetően tartósak és magas korrózióvédelemmel bírnak, azonban néhány esetben szükséges a horgonybevonat más bevonattal való ellátása is.
Esztétikai, tartóssági vagy agresszív korróziós behatások elleni fellépés céljából érdemes a Duplex eljárás alkalmazása.
Nagy előnye, hogy a festékréteg kiválóan védi a tűzihorgany bevonatot, ám alapos körültekintéssel kell eljárni a folyamat során. Figyelni kell a felület megfelelő tisztaságára, és érdemes olyan festéket használni, amelyet a festékgyártók vagy szakemberek ajánlanak.
A felületet szemcseszóró berendezéssel készítik elő, amely az eszközökben kialakuló poros levegőt szűri meg ipari létesítményekben. Ez az automatikusan működő berendezés képes a legkülönfélébb porok leválasztására és a szennyeződések eltávolítására.
Ha nem akarod a véletlenre bízni a korrózióvédelmet és a különböző bevonatok festését, válaszd a Színvonal Bau Kft. professzionális szolgáltatásait!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

klasszikus_gitarok_falnal_intermuzika

A klasszikus gitárokról, kezdőknek

A klasszikus gitár nagyszerű első gitárunk lehet, hiszen ezeket a hangszereket olyan árfekvésben kínálják, amelyek nem terhelik meg túlságosan pénztárcánkat.

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.