Egy vállalkozás működését jelentősen hátráltathatja, ha az ügyfelek részére kiküldött számlák nincsenek kiegyenlítve. A hiányzó bevételek ellehetetlenítik a tervezést, ami aztán cash flow problémákhoz vezethet. A probléma kiválóan orvosolható követeléskezelő szoftver segítségével. Az alábbiakban egy ilyennel ismerkedünk meg közelebbről.

Ebben segíthet egy követeléskezelő rendszer

Óriási energia és pénzösszegek ráfordításával érhető el csupán a követelések behajtása. Elég, ha például a szükséges emberi erőforrásokra, a jogi és ügyviteli költségekre gondolunk. Nem beszélve arról, hogy a vállalat stabilitását is megingatja az egész.

Ha viszont gyorsabban megkapjuk a tartozásokat, és a kintlévőségek is nyomon követhetőek, akkor a vállalat stabilitása visszaállítható. Az EuroMACC cégnél elérhető követeléskezelő szoftver segítségével ugyanakkor gyorsítható a behajtási folyamat, ennek köszönhetően pedig a peres eljárások is nagy eséllyel elkerülhetőek.

A Hyper-X Collect követeléskezelő rendszer előnyei

A rendszer nagyban megkönnyíti és jelentősen hatékonyabbá is teszi a követeléskezelést. Előnyei között említhető, hogy rendkívül gyorsan beüzemelhető és integrálható a már rendelkezésre álló számlázó és folyószámla-kezelő szoftverbe. Segítségével a teljes folyamat automatizálható, beleértve a tértivevények kiküldését is.

Használatához alig van szükség emberi erőforrásra, hiszen szinte teljesen automatizált. Saját vezetői információs rendszerrel rendelkezik, a döntéshozatalt pedig nagyban megkönnyíti, hogy a riportok azonnal rendelkezésre állnak.

Jellemzői a szolgáltatás orientáltság, a jogszabályoknak és pénzügyi előírásoknak való maximális megfelelés, a könnyű szinkronizálhatóság, és az, hogy licensként és felhőalapú szolgáltatásként is használható.

A rendszer funkciói

A rendszer alapvető funkciói a testreszabható folyamatok, a jelentéskészítés, a részletes keresés, valamint a kontrollingfunkciók, az igényeknek megfelelően módosítható iratsablonok, a tömeges folyamatindítás, az ügyfélportál, és az online fizetés lehetősége.

Ezenfelül képes nyilvántartani az ügykezelés folyamatait, kezeli az SMS-eket, e-maileket, leveleket és egyéb értesítéseket ugyanúgy, ahogy a tértivevényt és az ügyfélkaput is. Megjeleníti a NAV folyamatokat, és kezeli a behajtási költségeket is.

Ezeket olvasva már csupán az a kérdés merülhet fel az olvasóban, hogy hogyan történik a behajtás. Nos, ez több lépcsőből áll, minden egyes lépcsőfoknak egyedi feltételei vannak. A különböző szintekhez ugyanakkor különféle tevékenységek is társulnak (például fizetési emlékeztető, felszólítás küldése). Amikor egy szinten nem teljesül a fizetés, a követelés magasabb szintre lép, így előbb vagy utóbb egészen biztosan sor kerül a számla kiegyenlítésére.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

searchbar.hu - 2022 július - LinkMarketing - 1

A SEO alapjai

Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization).

Nincs több cikk