Egy vállalkozás működését jelentősen hátráltathatja, ha az ügyfelek részére kiküldött számlák nincsenek kiegyenlítve. A hiányzó bevételek ellehetetlenítik a tervezést, ami aztán cash flow problémákhoz vezethet. A probléma kiválóan orvosolható követeléskezelő szoftver segítségével. Az alábbiakban egy ilyennel ismerkedünk meg közelebbről.

Ebben segíthet egy követeléskezelő rendszer

Óriási energia és pénzösszegek ráfordításával érhető el csupán a követelések behajtása. Elég, ha például a szükséges emberi erőforrásokra, a jogi és ügyviteli költségekre gondolunk. Nem beszélve arról, hogy a vállalat stabilitását is megingatja az egész.

Ha viszont gyorsabban megkapjuk a tartozásokat, és a kintlévőségek is nyomon követhetőek, akkor a vállalat stabilitása visszaállítható. Az EuroMACC cégnél elérhető követeléskezelő szoftver segítségével ugyanakkor gyorsítható a behajtási folyamat, ennek köszönhetően pedig a peres eljárások is nagy eséllyel elkerülhetőek.

A Hyper-X Collect követeléskezelő rendszer előnyei

A rendszer nagyban megkönnyíti és jelentősen hatékonyabbá is teszi a követeléskezelést. Előnyei között említhető, hogy rendkívül gyorsan beüzemelhető és integrálható a már rendelkezésre álló számlázó és folyószámla-kezelő szoftverbe. Segítségével a teljes folyamat automatizálható, beleértve a tértivevények kiküldését is.

Használatához alig van szükség emberi erőforrásra, hiszen szinte teljesen automatizált. Saját vezetői információs rendszerrel rendelkezik, a döntéshozatalt pedig nagyban megkönnyíti, hogy a riportok azonnal rendelkezésre állnak.

Jellemzői a szolgáltatás orientáltság, a jogszabályoknak és pénzügyi előírásoknak való maximális megfelelés, a könnyű szinkronizálhatóság, és az, hogy licensként és felhőalapú szolgáltatásként is használható.

A rendszer funkciói

A rendszer alapvető funkciói a testreszabható folyamatok, a jelentéskészítés, a részletes keresés, valamint a kontrollingfunkciók, az igényeknek megfelelően módosítható iratsablonok, a tömeges folyamatindítás, az ügyfélportál, és az online fizetés lehetősége.

Ezenfelül képes nyilvántartani az ügykezelés folyamatait, kezeli az SMS-eket, e-maileket, leveleket és egyéb értesítéseket ugyanúgy, ahogy a tértivevényt és az ügyfélkaput is. Megjeleníti a NAV folyamatokat, és kezeli a behajtási költségeket is.

Ezeket olvasva már csupán az a kérdés merülhet fel az olvasóban, hogy hogyan történik a behajtás. Nos, ez több lépcsőből áll, minden egyes lépcsőfoknak egyedi feltételei vannak. A különböző szintekhez ugyanakkor különféle tevékenységek is társulnak (például fizetési emlékeztető, felszólítás küldése). Amikor egy szinten nem teljesül a fizetés, a követelés magasabb szintre lép, így előbb vagy utóbb egészen biztosan sor kerül a számla kiegyenlítésére.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.