A több mint 20 éve működű Romaversitas Alapítvány eddig egyetemisták fejlődésében vállalt jelentékeny szerepet. A tavalyi, pilot jelleggel elindított mentorprogram idén is útjára indul.

A Romaversitas átfogó programot szeretne nyújtani a továbbtanulásra készülő roma középiskolásoknak, hogy minél eredményesebben teljesítsék az érettségit, és bekerülhessenek az általuk választott egyetemre.

Budapesti vagy Budapest környéki, érettségit adó középiskolában idén 11. vagy 12. osztályos, roma származású diákok jelentkezését várják.

Olyan fiatalok is jelentkezhetnek, akik már befejezték a középiskolát, de nem tették le az érettségi viszgát, vagy szeretnének újra érettségizni, és ezt követően egyetemen, főiskolán továbbtanulni.

Felsőoktatási tanulmányokat tervező, a tanulással kapcsolatban motivált diákokat szeretnének felvenni a programba, a felvételt tanulmányi eredményhez azonban nem köti a Romaversitas Alapítvány.

Romaversitas Alapítvány bemutatkozás

Hiszünk abban, hogy az integráció nem csak a romák érdeke, hanem össztársadalmi ügy. Lehetséges, hogy pont az Ön vállalatára van szükségünk ahhoz, hogy az al…

Miből áll a mentorprogram?

  • Tantárgyi felkészítés – A diákok két érettségi tantárgyból igényelhetnek segítséget az érettségire való készülésben. Az órákat hétköznap délutánonként, kiscsoportban, gimnáziumi szaktanárok vezetésével tartjuk.
  • Karrier tréning és osztályfőnöki órák – Tréning és coaching elemeket is tartalmazó foglalkozások havonta kétszer, vasárnaponként, csoportdinamikai, tanulásmódszertani, kommunikációs, karriertervezési és identitással kapcsolatos témák mentén.
  • Kortárs mentorálás – Roma egyetemisták és felsőoktatási tanulmányaikat már befejezett roma fiatalok mentorálják középiskolás társaikat.

A program az esélyegyenlőség, a sokszínűség és a társadalmi mobilitás mellett elkötelezett Milestone Intézet szakmai és intézményi támogatásával indul a 2017-18-as tanévben, harminc diákkal. A kiemelkedően tehetséges diákok lehetőséget kapnak, hogy bekapcsolódjanak a Milestone nemzetközi színvonalú, progresszív oktatási programjába és tanuljanak az Intézetben.

Jelentkezni ezen a linken tudtok.

Határidő: 2017. szeptember 30.

Ha felkeltette az érdeklődésed és/vagy van olyan ismerősöd, akire ráillenek a fentiek, akkor oszd meg a cikket!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.