Távozott a Közmédia sporthír főszerkesztője, meglehet, Áder János fia miatt

Balogh Péter Dávid, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. sporthír főszerkesztője távozott posztjáról. 

Az elmúlt években Balogh Péter Dávid alá tartozott az M1 nemzeti hírtévé mellett az állami rádiók (Petőfi, Kossuth, Bartók és a Dankó Rádió), valamint az MTI hírügynökségi sporthírszolgáltatása. Azonban a Média1 értesülései szerint július elsejével távozott posztjából.

Nagyjából 30-40 munkavállaló tartozott Balogh felügyelete alá, de ennél nagyobb volt a hatalma. Mint ismert, az MTI hírszolgáltatása ingyenessé vált és más médiatermékek is átveszik ezeket. Tehát nagy befolyássolt volt arra, mi kerül a sajtóba.

Közmédia Mtva Balogh Péter Dávid Sporthír Főszerkesztő
Mtva Épülete Előtt / Fotó: Mti

A Media1 úgy tudja, a Balogh Péter Dávid sporthírfőszerkesztő feladatait Bittmann Emil műsorvezető örökölte meg, aki korábban Balogh beosztottja volt.

A lap megjegyzi, hogy médiapiaci berkeken belül azonnal folyosói találgatások kezdődtek: Áder János köztársasági elnök fia, András állhat a távozás hátterében.

Áder András a távozó Balogh csapatában dolgozott multimédiás újságíró beosztásban. Azonban 2015 második felében egy korábbi vita után áthelyezte az M1-ről az M4-re. Szakmailag ez jóval kisebb presztízzsel jár.

Balogh Péter Dávid nem csak a Duna Médiaszolgáltatónál betöltött sporthírfőszerkesztői feadatait látta el, hanem a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) sajtófőnökeként is ismert sport berkeken belül. Az MKKSZ weboldalán is így szerepel a neve, valamint a kajakkenusport.hu impresszumában szerkesztőként tüntetik fel.

Az RTL Klub beperli a kormánymédia zászlóshajóit

A KESMA alá tartozó Origo a hétvégén publikált egy cikket, amelyben az RTL Klubot próbálta lejáratni. A adott interjújában Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója elmondta, a jogászai minden lehetséges jogi lépést meg fognak tenni a vasárnap az Origón az RTL-ről közölt lejárató jellegű írás közlő médiummal szemben.

A Media1 forrásai úgy vélik, ez a két pozíció összeférhetetlen. Mint írja a lap értesüléseire hivatkozva, “Balogh a sporthír-terület (sic!) vezetőjeként ráhatással lehetett arra, hogy mely sporthírekről, mekkora terjedelemben, illetve milyen tálalásban számoljon be az MTI, az M1, a Petőfi és a Kossuth Rádió, miközben ő maga függőségi viszonyban állt az egyik sportszövetséggel.

A lap emlékeztett, hogy a Kajak-Kenu Szövetség sajtófőnökeként neki kellett volna nyilatkoznia a köztévé sportriportereinek kérdéseire.

A Media1 elküldte kérdéseit a Duna Médiaszolgáltatónak és Baloghnak is. Egyelőre nem érkezett válasz.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk