A bíróság bűnösnek mondta ki Kozsót az áramlopásban, kétmillióra büntették.

Csütörtök délután tartottak újabb tárgyalási napot Kozsó perében – számolt be róla a Blikk.

A vádirat szerint 2013 nyarától a Zöld teknős barlangja nevű teaházban megbízásából ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott. A Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emelt vádat ellene.

Bár Kozsó nem jelent meg a tárgyaláson, egy hölgyet tanúként idéztek, akit egy korábbi, 1 millió forintos befizetésről kérdeztek, ám a hölgy ennél érdekesebb információval szolgált, mint kiderült, ő a zenész élettársa, együtt élnek.

Ezután a bizonyítási eljárásnak végeztével az ügyész tartotta meg a beszédét, amiből kiderült, hogy az okozott kár: 1 millió százezer forint volt a vizsgálat szerint.
Az ügyész azt kérte, hogy Kozsót nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt mondják ki bűnösnek. Ezek a tételek börtönbüntetéssel is sújthatók, abban az esetben 3 hónaptól akár 4 év 6 hónap is lehet a büntetés, ám az ügyészség csak nagyobb pénzbüntetés kiszabását indítványozta.
Kozsó ügyvédje azt mondta, védence megtérítette már az okozott kárt.

Mindezt egy általa festett kép, a Sivatag angyala alkotás eladásából fedezte. Elmondása szerint, az összeget ő biztosította, a pénzt pedig élettársa fizette be.

A bíróság bűnösnek mondta ki a zenészt mindkét bűncselekményben! Tehát bűnös nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és a felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette vádpontokban.

Kétmillió forint pénzbüntetést kapott, emellett a 392 ezer forintos bűnügyi költséget is neki kell kifizetnie. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, a zenész védője három napot kért, hogy eldöntsék, fellebbeznek-e a döntés ellen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet