A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat. Mivel segíthetjük ezt elő? Megmutatjuk!

Őrizzük meg a kreativitást!

Egyes felmérések szerint mire egy gyerek kikerül az iskolából, elveszíti kreativitásának jelentős részét. Ez abból a szempontból igaz lehet, ha valamit sokáig nem gyakorlunk, az a háttérbe szorul… De sosem tűnik el: ha növeljük a bennünket érő kreatív impulzusok számát, akkor az agyunk is ehhez mérten fog működni, megmarad a komplex, nem mindent egyféleképpen megközelítő gondolkodásmód, és jobb kedvünk is lesz. A CsimpiStore kreatív hobbi termékeivel ez garantáltan biztosítható.

Felnőttként arra kell figyelnünk, hogy gondoskodjunk arról, hogy gyermekeink részesüljenek kreatív kihívásokban. Ez részben azt is jelenti, hogy ne feltétlenül kész terméket vagy ismereteket kapjon a gyerek, helyette mutassuk meg neki az eszközöket, amelyek megfelelő használatával birtokába juthat az ismeretnek, vagy adjuk át neki az alapanyagokat és az útmutatót, és figyeljük, hogy milyen eredménnyel jár, milyen úton jut el a célig! Ez teszi lehetővé, hogy egy problémát később több oldalról közelítsen meg, illetve komplex, mindenre kiterjedő megoldást találjon rá.

Az utat megkönnyíthetjük, ha okosan pakolunk

Mindannyian jártunk már kreatívhobbiboltban, ahol minden, de tényleg minden kapható a krepp-papírtól a díszgyöngyökön át, a horgolásmintákig és a szivárvány minden színében pompázó fonalakig, ceruzákig, zsírkrétákig.

Csodálatos élmény, mindenkinek érdemes kipróbálnia: ha belépünk egy jól felszerelt üzletbe, elönt az az érzés, hogy bármire képesek vagyunk: igen, persze, hogy fel tudjuk hímezni a gyerek tornazsákjára a nevét. Vagy persze, hogy meg tudjuk csinálni a technika órára kellő házi feladatot (fagyikehely rolettivel, papírból).

Itt minden adott hozzá. A pánik csak ezután sújt le: de mit kell használnom? Mennyit vegyek? Milyen színű legyen? Mennyit hagyjak rá biztonsági tartaléknak? Biztos ne vigyek ragasztót? Nem kellene előrajzolni? Milyen filcet használjak hozzá? Tudok egyáltalán szép kalapos gombát rajzolni?

Mielőtt elnyel bennünket a rémület örvénye, érdemes tudni: ezeket a kérdéseket mindannyian feltettük már magunknak, és a megoldás is egyszerű.

Csomagolás

Olyan kreatív csomagokra van szükség, amely pont annyit tartalmaz az alapanyagokból, amennyit felhasználunk, akár elő is készítve, méretre vágva. Így nem kell fölöslegesen tárolnunk egy csomó fonalat, vagy különféle színű papírokat. Elkészülünk a kívánt eredménnyel, és büszkén csodálhatjuk, a maradékokat pedig nem kell elpakolni.

Olyan csomagokra van szükség, amelyeken rögtön, ránézésre látom, hogy mennyire nehéz megvalósítani, és mennyi időt vesz igénybe. Az ember szeret két kezével alkotni, de azt is szereti, ha tiszteletben tartják a szabadidejét: ha hajnal kettőig kell fülig ragasztósan dolgozni, az mindenki kedvét elveheti a kreatív tevékenységektől. Az alkotás csodálatos elfoglaltság, de az külön öröm, ha nem veszi át a hatalmat a szabadidőnk fölött.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk