A krémlikőrök nem a hagyományos értelemben vett alkoholok. Nem olyanok, mint a sör, bor, röviditalok. Alkoholok, de mégis valamiben különböznek a megszokott italoktól.
A krémlikőrök testesebb, sűrűbb állaguk miatt nem itatják magukat úgy, mint például a sörök. Abban is különböznek, hogy az előzőekhez képest édesebb ízvilágot képviselnek, szokták női italnak is hívni. Most erről az érdekes alkoholfajtáról tudhatunk meg többet a Prémium Italnagykereskedés Online-tól.

Mi a krémlikőr?

A krémlikőr a likőr egy alfaja. A likőr pedig olyan szeszesital, amelyben nagyon magas a hozzáadott cukor tartalma. Az Európai Unióban legalább 100 gramm cukrot kell tartalmaznia literenként. Ezeknek az italoknak az alkoholtartalma legalább 15%. A legnagyobb különbség a likőrök és más édes-szeszes italok között, hogy a likőrök égetett szeszből készülnek.
A krémlikőr, ahogy már írtuk, a likőrök egyik fajtája. Tehát elmondható, hogy égetett szeszből készül és minimum 15% az alkoholtartalma. A krémlikőr neve nem arra utal, hogy krémből készülne, hanem a sűrűségére utalnak így. A likőr ezen fajtája minimum 250 gramm cukrot tartalmaz literenként, ettől lesz annyira sűrű. Számos gyümölcs- és növényi likőr létezik, például banánlikőr, ribizlilikőr, kakaólikőr.

Mihez ajánlják?

A finom krémlikőröket édességük és sűrűségük miatt inkább önmagukban fogyasztva ajánlják, önálló fogásként, de desszertek mellé is jó párosítás. Levesek, főételek mellé nem ajánlják, hiszen ezek íze igencsak eltérő. Koktélokba keverve szokták még felszolgálni.

Sztereotípiák

Az egyik legnagyobb sztereotípia a krémlikőrök kapcsán, hogy női ital, főként állaga, színe miatt. Általában olyan okokat sorolnak még ide, hogy ezek az italok gyengék, édesek, nem igazi alkoholos italok.
Ezzel szemben az igazság az, hogy pont az állaga miatt jobban élvezhető, jobban ízlelhető minden íz. Míg a sörök, borok könnyen csúsznak, néha már az ízeket sem érezzük, a krémlikőröket nem tudjuk gyorsan inni, így minden ízt érzünk, nem csak iszunk.

Ajándék

A krémlikőrök általában ízlésesen vannak csomagolva, ezért ajándéknak tökéletesek, akár önmagukban. Manapság már nehéz választani az ízek és az alkoholtartalom hatalmas választékából, a legtöbb italkereskedésben, mint például a Prémium Italnagykereskedés Online-nál óriási választékkal találkozunk. Már mindenhol találunk gyümölcsös ízeket, csokoládés vagy fahéjas aromákat, önmagában vagy díszdobozos kiadásban.
A krémlikőr egy igen érdekes alkoholfajta. Nem igazán lehet egy lapon említeni a szokványos fajtákkal, mind íze, mind állaga miatt sem. Bár sokan női italként aposztrofálják, egy-egy finom desszert mellé a férfiak is nyugodtan kipróbálhatják.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk