Kulka János úgy érzi, az emberek viselkedése megváltozott vele kapcsolatban, amióta sztrókot kapott. Már nem úgy beszélnek vele, ahogy korábban, ami nem esik neki jól. Az azonban hatalmas boldogsággal töltötte el, hogy ismét felkérték egy szerepre, nem is akármilyenre.

Kulka János: "Annyira más lettem"

“Soha nem fogok meggyógyulni, tudom. Mégis. Hiányzott a szereplés” – mondta Kulka János a Nők Lapjának adott interjújában a korábban elszenvedett sztrókja kapcsán. A színész beszélt arról is, hogyan telnek most a napjai, és azt is elárulta, mit érzett, amikor Fazekas Péter felkérte őt A játszma folytatásában a kém szerepére. Kiderült az is, hogy Köbli Norbert direkt rá írta a kém szerepét.

“Elolvastam a könyvet és fölhívtam Norbit: vállalom. Úgy írta meg, hogy tudjak beszélni. Rövid mondatok. Kétszer találkoztunk, és érezte, mire vagyok képes. Fogta a rezgéseimet. Csodálatos ember! Szeretem!” – mesélte Kulka a lapnak.

Talán magamat. Annyira más lettem. Mintha két ember volnék. Két személyiség él bennem. Ha tükörbe nézek, az is furcsa. Én vagyok. Nem én vagyok. Nem szeretem állapot

– válaszolta Kulka arra a kérdésre, kit nem szeret.
Kapcsolódó cikk
A színész bevallotta azt is, hogy mostanában megváltoztak a körülötte lévő emberek vele szemben, másképp szólítják, másképp beszélnek vele.

Megváltozott az emberek viszonya hozzám. Érzem. Nagy a távolságtartás. A kellékesek, a sminkesek részéről. Az utcán. Mindenütt. Régen lazábbak voltak. Szóltak. Tegeztek. Most magáznak. Kulka úr – azt mondják. Ha véletlen szólnak

mondta, majd hozzátette: valószínűleg azért viselkednek vele most így az emberek, mert nem tudnak vele mit kezdeni. Nem mernek vele beszélgetni, ezért inkább közömbösek vele. De ennek ellenére senkire sem haragszik, hiszen tudja, hogy a barátoknak is nehéz. “Azt meg sem merik kérdezni: mondd, János, akarsz róla beszélni? Pedig néha akarok” – zárta gondolatmenetét.

Egyhangúan telnek napjai

Kulka János elárulta, hogy kik azok a barátok, akik mindenen túl kitartanak mellette és akikkel segítik egymást. Csákányi és Shell Judit például rendszeresen keresik a társaságát.

És hétvégenként én megyek a sorstársamhoz, Lang Györgyihez. Főzök neki, viszem az ebédet. Rakott kelt, pörköltet, egyszerű ételeket. Ő vidám. Pörög. Koncert, rádió, társaság. Segít kimászni az egyhangúságból. De jó szívvel emlékszem másokra is

– mondta. Kulka János napjai – elmondása szerint – egyhangúan telnek, de tudja, ő teszi azzá azokat. Olvasni nehezen tud, hamar elfárad és összefolynak a sorok. A jobb napjain viszont szeret komolyzenét hallgatni.
“Az orvosok tanácstalanok. Én is az vagyok. Azt hiszem, a depresszió eluralkodott rajtam” – vallotta be. Apróságoknak pillanatokig tud örülni, és persze, a kirándulásoknak, különösen, ha családjával indul útnak.
Azt a hír, miszerint minden szerepét lemondta, határozottan cáfolta sőt, kiemelte, hogy az Árvácskában novemberben egy nap kétszer is játszik majd a Radnóti színházban. A játszmán kívül jövőre egy újabb film jelenik majd meg Valentin-napkor, amiben a főgonoszt, egy boncmestert alakít majd.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet