KultúrArc címmel új beszélgetéssorozatot indít szerdán a Kertész Imre Intézet a Pilinszky 100 programsorozathoz kapcsolódva.

Minden hónap első szerdáján: KultúrArc

A nyitó beszélgetés vendége Hafner Zoltán irodalomtörténész, a Kertész Imre Intézet kutatási igazgatója lesz, aki csaknem harminc éve kutatja Pilinszky életművét. Szabó Anett moderálásával egyebek között arra keresi majd a választ, hogy hogyan vált korának legendájává Pilinszky János és kultusza miként él tovább a mai populáris kultúrában – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kertész Imre Intézet (@kerteszimreintezet) által megosztott bejegyzés

A minden hónap második hetében, szerdánként jelentkező rendezvény a Pilinszky 100 programsorozathoz kapcsolódva kezdődik, így Pilinszky Jánoshoz köthető művészek és közéleti személyiségek idézik meg egyebek között az irodalmi életmű jelentős állomásait, Pilinszky szerelmeit és barátságait, napjainkban is jelenlevő kultuszát.

Ingyenes online és személyes részvétel a Pilinszky-programsorozaton

A Kertész Imre Intézet Pilinszky János halálának 40. és születésének 100. évfordulója alkalmából féléves programsorozatot indított május 27-én, amely nemcsak a költő műveinek minél szélesebb körben való megismertetését, hanem szellemi örökségének továbbvitelét is célozza. Az ingyenes, zenei és irodalmi produkciókkal színesített beszélgetéseket személyesen és online is figyelemmel kísérhetik majd az érdeklődők a Kertész Imre Intézet Benczúr utcai székházában.

A 2017 januárjától működő Kertész Imre Intézet Nobel-díjas írónk munkái mellett Arthur Koestler, Petri György és Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János  teljes hagyatékát is kezeli.  Az Intézet célja a tulajdonába került szerzői hagyatékok és kiadatlan művek, a szerzőkről szóló irodalmi anyagok összegyűjtése, feldolgozása, sajtó alá rendezése és az alkotók emlékének méltó ápolása. Tavaly év végén új Kertész Imre-válogatáskötetet jelentett meg az Intézet.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet