Az NDB energetikai startup igen jól halad az akkumulátortechnológia eddig ismeretlen terepein. Olyan akkumlátorokat tesztelnek, amik atomhulladákkal is működtethetők lennének. 

Áttörő megoldások

NDB energetikai startup áttörő megoldással járul hozzá a környezetvédelemhez. A Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban és a Cambridge-i Egyetemen végzett tesztek azt igazolják, hogy az általuk gyártott akkumlátorok már 40%-os töltöttséget képesek elérni a nukleáris hulladékból. Mindez egy rendkívüli energiaszintű áttörés, amely ha valóban megvalósul, forradalmasíthat mindent az elektromos szállítástól elkezdve egészen a személyi elektronikáig.

Akkumlator Hulladek
/ Képünk Illusztráció

Az NDB izgalmas megállapításokkal is előállt. A nano-gyémánt akkumulátorok kevesebb sugárzást bocsátanak ki, mint az emberi test. A vállalat szerint ezek biztonságosak lennének autóbalesetek esetén, és az anyagi költségeik is alacsonyabbak, mint egy lítium-ion akkumulátoré, írja a Futurism.

Rövid történet

Mindez lehetővé tenné, hogy az akkumlátorok sokkal hosszabb távon működtethetők legyenek újbóli töltés nélkül. Egy elektromos autó akkumlátora például 90 évig lenne alkalmazható újbóli töltés nélkül. 

A választás napja előtt találhatja el egy aszteorida az Egyesült Államokat

A NASA szerint a novemberi elnökválasztás napja előtt egy kisebb méretű aszteroida csapódhat az Egyesült Államok területébe. A szakértők követték a test pályáját. A 2018VP1 elnevezésű aszteroida 4700 mérföldnyire lesz a Föld légkörétől, tehát közelebb lesz a bolygóhoz, mint a Hold és számos műhold. Az aszteroida körülbelül két méter széles és 21 000 mérföld/óra sebességgel halad.

Rövid történet ez, és túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. De ha mindez megvalósul, az nagyban megváltoztatja hétköznapjaink játékszabályait. Az utóbbi időben történt tudományos sikerek és áttörések pedig nem csekély reménnyel kecsegtetnek számunkra ez ügyben is. Gondoljunk csak a Mars hőmérsékletére, amit a kutatók sikeresen megmértek vagy a szeizmikus zaj csökkenésére, ami részben a koronavírus-járványnak köszönhető!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.