Követem Élet + Stílus Kutatók olyan akkumulátorokat tesztelnek, amik nukleáris hulladékkal működtethetők 

Kutatók olyan akkumulátorokat tesztelnek, amik nukleáris hulladékkal működtethetők 

Promóció

Az NDB energetikai startup igen jól halad az akkumulátortechnológia eddig ismeretlen terepein. Olyan akkumlátorokat tesztelnek, amik atomhulladákkal is működtethetők lennének. 

Áttörő megoldások

Promóció
- Advertisement -

NDB energetikai startup áttörő megoldással járul hozzá a környezetvédelemhez. A Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban és a Cambridge-i Egyetemen végzett tesztek azt igazolják, hogy az általuk gyártott akkumlátorok már 40%-os töltöttséget képesek elérni a nukleáris hulladékból. Mindez egy rendkívüli energiaszintű áttörés, amely ha valóban megvalósul, forradalmasíthat mindent az elektromos szállítástól elkezdve egészen a személyi elektronikáig.

/ Képünk illusztráció

Az NDB izgalmas megállapításokkal is előállt. A nano-gyémánt akkumulátorok kevesebb sugárzást bocsátanak ki, mint az emberi test. A vállalat szerint ezek biztonságosak lennének autóbalesetek esetén, és az anyagi költségeik is alacsonyabbak, mint egy lítium-ion akkumulátoré, írja a Futurism.

Rövid történet

Mindez lehetővé tenné, hogy az akkumlátorok sokkal hosszabb távon működtethetők legyenek újbóli töltés nélkül. Egy elektromos autó akkumlátora például 90 évig lenne alkalmazható újbóli töltés nélkül. 

A választás napja előtt találhatja el egy aszteorida az Egyesült Államokat

A NASA szerint a novemberi elnökválasztás napja előtt egy kisebb méretű aszteroida csapódhat az Egyesült Államok területébe. A szakértők követték a test pályáját. A 2018VP1 elnevezésű aszteroida 4700 mérföldnyire lesz a Föld légkörétől, tehát közelebb lesz a bolygóhoz, mint a Hold és számos műhold. Az aszteroida körülbelül két méter széles és 21 000 mérföld/óra sebességgel halad.

Rövid történet ez, és túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. De ha mindez megvalósul, az nagyban megváltoztatja hétköznapjaink játékszabályait. Az utóbbi időben történt tudományos sikerek és áttörések pedig nem csekély reménnyel kecsegtetnek számunkra ez ügyben is. Gondoljunk csak a Mars hőmérsékletére, amit a kutatók sikeresen megmértek vagy a szeizmikus zaj csökkenésére, ami részben a koronavírus-járványnak köszönhető!

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3