Nincs is annál kétségbeejtőbb, mint amikor mindig vidám és aktív négylábúnk levert, rosszul érzi magát, és nincs étvágya. Ezek a tünetek valamilyen betegségre utalhatnak, amelyet mindenképpen azonnal ajánlott kivizsgáltatni állatorvos segítségével.

Hogyan ismerhetőek fel a betegségek?

Minden gazdi jól ismeri a kutyáját, személyiségét, szokásait, jó és kevésbé jó tulajdonságait. Éppen ezért az ebek viselkedésének hirtelen megváltozása sok esetben jelezhet valamilyen egészségügyi rendellenességet.
Az egyik legárulkodóbb jel, hogy valami nincs rendben kutyánkkal, az étvágytalanság. A kutyák híresek a falánkságukról, és szinte még a legtanultabb ebek sem tudnak nemet mondani egy-egy finom falatnak. Ha azt tapasztaljuk, hogy kedvencünk nem közelíti meg a tálkáját, nem eszi meg a szokásos mennyiséget, érdemes gyanakodnunk.
A kutyák gyomra nem érzékeny, de az étvágytalanság jelezhet emésztőrendszeri panaszokat is. A másik rendkívül kellemetlen forgatókönyv, hogy megevett valami olyat, amit nem tud megemészteni. A legrosszabb eshetőségben ilyenkor bélműtétre kerülhet sor, hogy a nem kívánt tárgyat eltávolítsák.
A gyakori, légúti, megfázásos megbetegedések esetében kutyánknál gyakori köhögést, tüsszögést, felköhögött váladékot észlelhetünk. Súlyosabb esetben kutyánk láza is felmehet, amelyet levertség és a kutya melegsége is jelezhet.

Mit tegyünk, ha kutyánk viselkedése megváltozik?

Ha azt tapasztaljuk, hogy kutyánk nem úgy viselkedik, ahogy azt tőle megszoktuk, figyeljük az állapotát néhány órán keresztül. Gondoljuk végig, mióta tartanak a tünetek, mennyi és milyen típusú táplálékot fogyasztott az eb.
Ha kutyánk egyértelmű jelét adja annak, hogy nem érzi jól magát, semmiképpen se vegyük félvállról a dolgot. Mivel nem képesek beszámolni a problémájukról, ezért csupán az állatorvos tud diagnózist felállítani, alapos vizsgálat után. Ezért ne habozzunk hozzá fordulni, ha gyanús tüneteket és viselkedést észlelünk.

Az állatorvos a diagnózis és az esetlegesen szükséges gyógyszerek mellett diétát is javasolhat. Emellett a Petissimo webáruházban kapható nagyszerű gyógytápok is segíthetnek a mielőbbi felépülésben.

Melyek a leggyakoribb kutyabetegségek?

Az egyik legfertőzőbb és idős, beteg kutyákra legveszélyesebb vírus a kennel köhögés, amely felső légúti gyulladást okozhat. Szerencsére lehet tenni ellene, védőoltás kérésével.
Nem ritka kutyáknál a hasnyálmirigy-gyulladás sem, amely a rendszertelen és túl zsíros és fűszeres ételek fogyasztásával alakulhat ki. Súlyos esetben az eb kórházi kezelésre szorulhat, és élete végéig gyógytápot kell ennie.
Gyakoriak még a különböző élősködők, kullancsok, bolhák, szúnyogok által terjesztett fertőző betegségek is. Ezek akár végzetes kimenetelű szívférgességet okozhatnak, amely ellen különböző módszerekkel, nyakörvvel vagy tablettával védhetjük kedvencünket.
A Petissimo kiváló minőségű gyógytápjai segítenek a betegségek megelőzésében és a lábadozás utáni időszak könnyű átvészelésében!

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet