Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

A nyári programok sorában a strandolás mind az embereknek, mind pedig a kutyáknak kiváló kikapcsolódási lehetőséget ad, a közösen töltött idő után élményekkel telve és felfrissülve térhet haza gazdi és a kedvenc a nap végén.

Nem veszélytelen azonban ez a program, ezért cikkünkben igyekszünk felhívni a gazdik figyelmét arra, hogy mire figyeljenek oda akkor, ha ezt a szabadidős tevékenységet választják.

A pancsolás helyszíne

Ha kiválasztotta az úticélt és autóval utaznak, akkor mindenképpen figyeljen a kutya biztonságos szállítására. A Vitalpet webáruházban az utazás kellékeit is megtalálhatja, például az utazóboxot, autós ülést, ülésvédőt, a biztonsági övhöz csatolható pórázt vagy a mobil itatótartályt.

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb helyszín természetesen a kutyastrand, hiszen ezek általában a kutyák számára kijelölt partszakaszok, ahol kedvencünk gondtalanul játszhat társaival. Ha azonban saját helyet szeretnénk keresni, akkor nagyon elővigyázatosnak kell lennünk!

A horgásztavak partján gyakran hagynak a horgászok különböző csalikat, horgokat, szerelékeket, amibe kutyánk könnyen beleléphet. Ezen kívül nagyon sok helyen kifejezetten tiltják a kutyák úsztatását, így ahol tiltó táblával találkozik, ott ne próbáljon kedvencével vízbe menni. Folyóvizek esetében figyeljen a sodrásra is, nehogy egy hirtelen mélyülő és nagy sodrású helyen kutyája életveszélybe kerüljön!

Nagyon veszélyes a kék-zöld alga

Ha a vízparton nyálkás, kékes-zöldes algát lát, akkor kerülje el ezt a partszakaszt. A toxikus algák ugyanis cianobaktériumot tartalmaznak, ami nagyon mérgező a kutya számára. Mivel a szél ezeket az algákat kifújja a part felé, oda, ahol a kutya úszik és a vízből is iszik, így lenyelheti ezeket a mérgező anyagokat!

Nem minden kutya szereti a vizet!

Azt gondolhatnánk, hogy minden kutya tud úszni, azonban ez nem így van! Bizonyos kutyafajták ösztönösen tudnak úszni és szeretik is a vizet, mint például a labrador vagy a golden retriever, azonban más kutyafajták, például a mopsz, rövid orruk miatt nem biztos, hogy kényelmesnek érzik a szituációt. Ilyen esetben csak lassan szoktassa a vízhez a kedvencét és ha ezek után sem tetszik neki, akkor semmiképpen ne erőltesse!

A víznyelés veszélyei

A kutyák egyrészt a meleg okozta szomjúság miatt, másrészt pedig a játék hevében és a vízbe dobált tárgyakra való ráharapás közben jelentős mennyiségű vizet ihatnak. Ha azonban ez már túl sok a szervezete számára, akkor az elektrolit-háztartása felborulhat és ebbe akár bele is halhat! Ha a kutya hány vagy rosszul van, mindig forduljon állatorvoshoz, mert lehet, hogy vízmérgezése lett!

A nyári hőségben remek program a kutyával való közös pancsolás, azonban mindig figyeljen a fenti veszélyekre, így biztos lenne benne, hogy kutyája biztonságban és boldogan tudja élvezni a vidám perceket.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

klasszikus_gitarok_falnal_intermuzika

A klasszikus gitárokról, kezdőknek

A klasszikus gitár nagyszerű első gitárunk lehet, hiszen ezeket a hangszereket olyan árfekvésben kínálják, amelyek nem terhelik meg túlságosan pénztárcánkat.

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.