Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

A nyári programok sorában a strandolás mind az embereknek, mind pedig a kutyáknak kiváló kikapcsolódási lehetőséget ad, a közösen töltött idő után élményekkel telve és felfrissülve térhet haza gazdi és a kedvenc a nap végén.

Nem veszélytelen azonban ez a program, ezért cikkünkben igyekszünk felhívni a gazdik figyelmét arra, hogy mire figyeljenek oda akkor, ha ezt a szabadidős tevékenységet választják.

A pancsolás helyszíne

Ha kiválasztotta az úticélt és autóval utaznak, akkor mindenképpen figyeljen a kutya biztonságos szállítására. A Vitalpet webáruházban az utazás kellékeit is megtalálhatja, például az utazóboxot, autós ülést, ülésvédőt, a biztonsági övhöz csatolható pórázt vagy a mobil itatótartályt.

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb helyszín természetesen a kutyastrand, hiszen ezek általában a kutyák számára kijelölt partszakaszok, ahol kedvencünk gondtalanul játszhat társaival. Ha azonban saját helyet szeretnénk keresni, akkor nagyon elővigyázatosnak kell lennünk!

A horgásztavak partján gyakran hagynak a horgászok különböző csalikat, horgokat, szerelékeket, amibe kutyánk könnyen beleléphet. Ezen kívül nagyon sok helyen kifejezetten tiltják a kutyák úsztatását, így ahol tiltó táblával találkozik, ott ne próbáljon kedvencével vízbe menni. Folyóvizek esetében figyeljen a sodrásra is, nehogy egy hirtelen mélyülő és nagy sodrású helyen kutyája életveszélybe kerüljön!

Nagyon veszélyes a kék-zöld alga

Ha a vízparton nyálkás, kékes-zöldes algát lát, akkor kerülje el ezt a partszakaszt. A toxikus algák ugyanis cianobaktériumot tartalmaznak, ami nagyon mérgező a kutya számára. Mivel a szél ezeket az algákat kifújja a part felé, oda, ahol a kutya úszik és a vízből is iszik, így lenyelheti ezeket a mérgező anyagokat!

Nem minden kutya szereti a vizet!

Azt gondolhatnánk, hogy minden kutya tud úszni, azonban ez nem így van! Bizonyos kutyafajták ösztönösen tudnak úszni és szeretik is a vizet, mint például a labrador vagy a golden retriever, azonban más kutyafajták, például a mopsz, rövid orruk miatt nem biztos, hogy kényelmesnek érzik a szituációt. Ilyen esetben csak lassan szoktassa a vízhez a kedvencét és ha ezek után sem tetszik neki, akkor semmiképpen ne erőltesse!

A víznyelés veszélyei

A kutyák egyrészt a meleg okozta szomjúság miatt, másrészt pedig a játék hevében és a vízbe dobált tárgyakra való ráharapás közben jelentős mennyiségű vizet ihatnak. Ha azonban ez már túl sok a szervezete számára, akkor az elektrolit-háztartása felborulhat és ebbe akár bele is halhat! Ha a kutya hány vagy rosszul van, mindig forduljon állatorvoshoz, mert lehet, hogy vízmérgezése lett!

A nyári hőségben remek program a kutyával való közös pancsolás, azonban mindig figyeljen a fenti veszélyekre, így biztos lenne benne, hogy kutyája biztonságban és boldogan tudja élvezni a vidám perceket.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.