A kutyapóráz, különösen kölyökkorban elengedhetetlen kellék a tanításhoz és neveléshez. Később is az egyik legfontosabb eszköze a kutyával való sétáknak és tréningeknek. Nézzük meg, miért fontos, mik az előnyei, és milyen pórázt válassz!

Fontosak a határok és a szabályok

A kutyapóráz városi és kertes házban élő kutyák számára is egy olyan eszköz, amit már néhány hónapos korukban meg kell ismertetni velük. Ez a látható kötelék ugyanis megerősíti a láthatatlant: a gazdi és a kutya kapcsolatát és a határokat.
Bár minden gazdi legszívesebben bármit megengedne négylábújának, az állat és a harmonikus együttélés érdekében is szükséges bizonyos szabályokat betartani. Ahhoz, hogy az állat viselkedése kiszámítható legyen, és ő maga is megbízható társként éljen mellettünk, fontos a határok felállítása.

Ebben segít a póráz

A póráz lényege egyszerű, de a kivitelezése annál nehezebb. A kutyával való séta során tudatnunk kell vele, hogy mi vagyunk azok, akik meghatározzuk az útvonalat, az irányokat és a programot. Ez bármilyen szigorúan is hangzik, valójában azt segíti, hogy kutyánk ne szaladjon világgá kénye-kedve szerint, ahol bármilyen baleset érheti.
A póráz tehát egyfajta biztonságot nyújt, ugyanakkor ez csak egy eszköze a biztonságos gazdi-kutya kapcsolatnak. A legjobb, ha tréning és sok tanulás során kutyánk elsajátítja a gazdi lába mellett lévő sétát, nem akar előreszaladni, nem húz, és nem szed fel semmit a földről.

Ehhez a megfelelő póráz, és egyéb speciális kutya kiegészítők tudnak hozzájárulni, sok-sok tanulással megspékelve.

Póráztípusok

Jellemzően kétféle típusú póráz van köztudatban a gazdik körében, amely a flexibilis és a hagyományos. A flexibilis pórázt egyre kevésbé ajánlják a kutyatrénerek, hiszen azzal, hogy a póráz hossza változtatható, csak még inkább arra készteti az ebet, hogy szabadon vándoroljon.
A fix hosszúságú póráz azonban remekül szuperál tréningeken, strapabíróbb anyagból is készül, és kutyánk sem tudja könnyen szétrágni.

Erre érdemes odafigyelni

Bármelyik pórázt is választjuk, különösen a városi kutyák esetében érdemes néhány dologra különösen odafigyelni. Az őszi-téli hónapokban a korai sötétedés miatt a sötétben nehezebben látjuk kutyánkat. Így könnyen szem elől téveszthetjük, ha a pórázt véletlenül elengedjük, amely még jobban megnehezíti, hogy megtaláljuk.
Erre nyújt kiváló megoldást a fényvisszaverős póráz, valamint a LED-es nyakörv. Ezek a neonszínekben villogó világítóeszközök akár 20 méterről is jól láthatóak, így kutyánkat garantáltan megtaláljuk a vaksötétben is.
A PetGear többszínű kutyapórázai és egyéb kutyás kiegészítői remekül szolgálják a kutyát és a gazdit is. Tekintsd meg a különféle világító nyakörveket, pórázokat, valamint a feltűnő és minőségi kutyaruhákat, pulóvereket, kabátokat is, hogy kutyád ne csak feltűnő, de elegáns is legyen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.