A kutyapóráz fontossága és előnyei

A kutyapóráz, különösen kölyökkorban elengedhetetlen kellék a tanításhoz és neveléshez. Később is az egyik legfontosabb eszköze a kutyával való sétáknak és tréningeknek. Nézzük meg, miért fontos, mik az előnyei, és milyen pórázt válassz!

Fontosak a határok és a szabályok

A kutyapóráz városi és kertes házban élő kutyák számára is egy olyan eszköz, amit már néhány hónapos korukban meg kell ismertetni velük. Ez a látható kötelék ugyanis megerősíti a láthatatlant: a gazdi és a kutya kapcsolatát és a határokat.
Bár minden gazdi legszívesebben bármit megengedne négylábújának, az állat és a harmonikus együttélés érdekében is szükséges bizonyos szabályokat betartani. Ahhoz, hogy az állat viselkedése kiszámítható legyen, és ő maga is megbízható társként éljen mellettünk, fontos a határok felállítása.

Ebben segít a póráz

Hirdetések
A póráz lényege egyszerű, de a kivitelezése annál nehezebb. A kutyával való séta során tudatnunk kell vele, hogy mi vagyunk azok, akik meghatározzuk az útvonalat, az irányokat és a programot. Ez bármilyen szigorúan is hangzik, valójában azt segíti, hogy kutyánk ne szaladjon világgá kénye-kedve szerint, ahol bármilyen baleset érheti.
A póráz tehát egyfajta biztonságot nyújt, ugyanakkor ez csak egy eszköze a biztonságos gazdi-kutya kapcsolatnak. A legjobb, ha tréning és sok tanulás során kutyánk elsajátítja a gazdi lába mellett lévő sétát, nem akar előreszaladni, nem húz, és nem szed fel semmit a földről.

Ehhez a megfelelő póráz, és egyéb speciális kutya kiegészítők tudnak hozzájárulni, sok-sok tanulással megspékelve.

Póráztípusok

Jellemzően kétféle típusú póráz van köztudatban a gazdik körében, amely a flexibilis és a hagyományos. A flexibilis pórázt egyre kevésbé ajánlják a kutyatrénerek, hiszen azzal, hogy a póráz hossza változtatható, csak még inkább arra készteti az ebet, hogy szabadon vándoroljon.
A fix hosszúságú póráz azonban remekül szuperál tréningeken, strapabíróbb anyagból is készül, és kutyánk sem tudja könnyen szétrágni.

Erre érdemes odafigyelni

Hirdetések
Bármelyik pórázt is választjuk, különösen a városi kutyák esetében érdemes néhány dologra különösen odafigyelni. Az őszi-téli hónapokban a korai sötétedés miatt a sötétben nehezebben látjuk kutyánkat. Így könnyen szem elől téveszthetjük, ha a pórázt véletlenül elengedjük, amely még jobban megnehezíti, hogy megtaláljuk.
Erre nyújt kiváló megoldást a fényvisszaverős póráz, valamint a LED-es nyakörv. Ezek a neonszínekben villogó világítóeszközök akár 20 méterről is jól láthatóak, így kutyánkat garantáltan megtaláljuk a vaksötétben is.
A PetGear többszínű kutyapórázai és egyéb kutyás kiegészítői remekül szolgálják a kutyát és a gazdit is. Tekintsd meg a különféle világító nyakörveket, pórázokat, valamint a feltűnő és minőségi kutyaruhákat, pulóvereket, kabátokat is, hogy kutyád ne csak feltűnő, de elegáns is legyen.

Top sztorik a rovatból

https-__www.petissimo.hu_ - 2022 január - Cikk4

A leggyakrabban előforduló kutyabetegségek

Nincs is annál kétségbeejtőbb, mint amikor mindig vidám és aktív négylábúnk levert, rosszul érzi magát, és nincs étvágya. Ezek a tünetek valamilyen betegségre utalhatnak, amelyet mindenképpen azonnal ajánlott kivizsgáltatni állatorvos segítségével.

https-__ezone.hu_ - 2022 január - Cikk1

Ezt jó, ha tudod a routerekről, wifi jelerősítőkről

Életünk ma már az internet köré szerveződik, okoseszközeink igénylik a kapcsolatot, a jelet, így ma már az új építésű lakásokban, intézményekben, irodaházakban, közlekedési eszközökön, de egyre több közterületen is az alapfelszereltség részét jelentik a routerek, wifi jelerősítők.

https___kanape.net_ - 2022 január - Cikk4

Miért jó ötlet egy bőr kanapé beszerzése?

Az ülőgarnitúrák sokféle formában, méretben és anyagban kaphatók, így amikor a tökéletes kanapét keressük a nappalinkba vagy az ideális fotelt, amely hangulatos teret varázsol a pincénkbe, könnyen előfordulhat, hogy hiába próbálkozunk, nem találjuk a megfelelőt.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet