Követem Kvíz Ez a kvízteszt megmondja, melyik slam poetry-bajnok lennél

Ez a kvízteszt megmondja, melyik slam poetry-bajnok lennél

Mindig is kíváncsi voltál, te melyik magyar slam poetry-bajnok lennél? Saiid, Színész Bob, Basch Peti, Mészi, Molnár Péter, Sárközi Richárd? Öt kérdésből megmondjuk!

- Advertisement -

Először is következzen egy gyorstalpaló! Mi is az a slam poetry? A Slam Poetry Magyarország hivatalos weboldalán olvasható leírás tömören és röviden megmondja:

Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!

2012 óta minden évben avattak egy-egy új bajnokot – két alkalommal címvédés is történt. Így lett a magyaroknak hat különböző bajnok, egyikük a tavalyi győzelemmel európa-bajnok.

Slam Poetry Magyarország: “Itthon sokkal népszerűbb a slam” – Interjú

Egyébként valami hasonló volt már 2006 előtt is, például Gyukics Gábor számolt be hasonló estek szervezéséről. De valóban 2006-ban volt olyan slam poetry-est, amit már annak is neveztek. Bár az rapperek és költők versenye volt, meghívott slammerekkel, nem nevezhetett bárki. Olyanok voltak köztük, mint Karafiáth Orsolya, Hugee: Süveg Márk, Peer Krisztián, Erdős Virág, Busa Pista.

Az alább látható kvízjáték arra vállalkozik, hogy felfedje az igazi valód: Saiid, Színész Bob, Basch Peti, Mészi, Molnár Péter, Sárközi Richárd lennél-e a magyar slam poetry-bajnokok közül. Válaszd ki a legjobban tetsző sort és nézd meg, te melyik bajnok lennél!

0%

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Ez a kvízteszt megmondja, melyik magyar slam-bajnok lennél
Horváth Kristóf 'Színész Bob'

Úgy tűnik, Horváth Kristóf 'Színész Bob' lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert "éljen a szabad szerelem, legyen szabad a csók, meg a sajtó, meg a vallás." 2004-ben hódította el az országos slam poetry bajnokság trófeáját.
Sárközi Richárd

Úgy tűnik, Sárközi Richárd lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert annyira átlagos vagy, hogy a mikrofont nem kell megigazítani utánad. 2019-ben hódította el az országos slam poetry bajnokság trófeáját.
Molnár Péter

Úgy tűnik, Molnár Péter lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert Orbán Viktor barátja voltál és egyedül te nem hívtad a pártot Fidesznek. 2018-ben hódította el az országos slam poetry bajnokság trófeáját, és egyedüli európa-bajnoknak is mondhatja magát.
Basch Péter

Úgy tűnik, Basch Péter lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, aki az "örökös második". A IV. és az V. Országos Slam Poetry Bajnokság nyertese.
Süveg Márk 'Saiid'

Úgy tűnik, Süveg Márk 'Saiid' lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert "te vagy az ember a tükör mögül". Az I. és a II. Országos Slam Poetry Bajnokság nyertese.
Mészáros Péter 'Mészi'

Úgy tűnik, Mészáros Péter 'Mészi' lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert három éven át mindennap beszéltél Istennel. A VI. Országos Slam Poetry Bajnokság nyertese, a 2017-es Európa-bajnokság közönségdíjasa.

Share your Results:

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Lovasi András a Fidesz mellé állt a győri választásban

„Szóval ha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor én Fidesz-szavazó lennék” – mondta Lovasi András.

Meghalt Kobe Bryant

Halálának oka sajtóértesülések szerint helikopterbaleset.

Így ver át Hollywood! Megmutatjuk, valójában mit látnál egy forgatáson!

Különböző filmek példáin mutatjuk meg, hogyan forgatnak egy-egy filmjelenetet a valóságban.

Gyereksztárok, akik a szemünk előtt nőttek fel

Palvin Barbara barátját Adam Sandler is nevelte a filmvásznon.

Kate Moss hasonmása vonult a Vetements divatbemutató kifutóján

Rajta kívül még számos sztár alteregója is felvonult.

ez is érdekeltéged
<3