Mindig is kíváncsi voltál, te melyik magyar slam poetry-bajnok lennél? Saiid, Színész Bob, Basch Peti, Mészi, Molnár Péter, Sárközi Richárd? Öt kérdésből megmondjuk!

Először is következzen egy gyorstalpaló! Mi is az a slam poetry? A Slam Poetry Magyarország hivatalos weboldalán olvasható leírás tömören és röviden megmondja:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson![/perfectpullquote]

2012 óta minden évben avattak egy-egy új bajnokot – két alkalommal címvédés is történt. Így lett a magyaroknak hat különböző bajnok, egyikük a tavalyi győzelemmel európa-bajnok.

Slam Poetry Magyarország: “Itthon sokkal népszerűbb a slam” – Interjú

Egyébként valami hasonló volt már 2006 előtt is, például Gyukics Gábor számolt be hasonló estek szervezéséről. De valóban 2006-ban volt olyan slam poetry-est, amit már annak is neveztek. Bár az rapperek és költők versenye volt, meghívott slammerekkel, nem nevezhetett bárki. Olyanok voltak köztük, mint Karafiáth Orsolya, Hugee: Süveg Márk, Peer Krisztián, Erdős Virág, Busa Pista.

Az alább látható kvízjáték arra vállalkozik, hogy felfedje az igazi valód: Saiid, Színész Bob, Basch Peti, Mészi, Molnár Péter, Sárközi Richárd lennél-e a magyar slam poetry-bajnokok közül. Válaszd ki a legjobban tetsző sort és nézd meg, te melyik bajnok lennél!

[wp_quiz id=”564092″]

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Te melyik generációhoz tartozol?

35 vagy, de még Mamahotelben élsz? A digitális bennszülöttek büszke táborát erősíted, de Pán Péter-szindrómától szenvedsz? Nem megy a multitasking? Ok, boomer. A társadalmi krízishelyzetek