Követem Kvíz Ez a kvízteszt megmondja, melyik slam poetry-bajnok lennél

Ez a kvízteszt megmondja, melyik slam poetry-bajnok lennél

Promóció

Mindig is kíváncsi voltál, te melyik magyar slam poetry-bajnok lennél? Saiid, Színész Bob, Basch Peti, Mészi, Molnár Péter, Sárközi Richárd? Öt kérdésből megmondjuk!

Promóció
- Advertisement -

Először is következzen egy gyorstalpaló! Mi is az a slam poetry? A Slam Poetry Magyarország hivatalos weboldalán olvasható leírás tömören és röviden megmondja:

Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!

2012 óta minden évben avattak egy-egy új bajnokot – két alkalommal címvédés is történt. Így lett a magyaroknak hat különböző bajnok, egyikük a tavalyi győzelemmel európa-bajnok.

Slam Poetry Magyarország: “Itthon sokkal népszerűbb a slam” – Interjú

Egyébként valami hasonló volt már 2006 előtt is, például Gyukics Gábor számolt be hasonló estek szervezéséről. De valóban 2006-ban volt olyan slam poetry-est, amit már annak is neveztek. Bár az rapperek és költők versenye volt, meghívott slammerekkel, nem nevezhetett bárki. Olyanok voltak köztük, mint Karafiáth Orsolya, Hugee: Süveg Márk, Peer Krisztián, Erdős Virág, Busa Pista.

Az alább látható kvízjáték arra vállalkozik, hogy felfedje az igazi valód: Saiid, Színész Bob, Basch Peti, Mészi, Molnár Péter, Sárközi Richárd lennél-e a magyar slam poetry-bajnokok közül. Válaszd ki a legjobban tetsző sort és nézd meg, te melyik bajnok lennél!

0%

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Melyik slam tetszik a legjobban?

/ Fotó: Bokor Krisztián

Ez a kvízteszt megmondja, melyik magyar slam-bajnok lennél
Horváth Kristóf 'Színész Bob'

Úgy tűnik, Horváth Kristóf 'Színész Bob' lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert "éljen a szabad szerelem, legyen szabad a csók, meg a sajtó, meg a vallás." 2004-ben hódította el az országos slam poetry bajnokság trófeáját.
Sárközi Richárd

Úgy tűnik, Sárközi Richárd lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert annyira átlagos vagy, hogy a mikrofont nem kell megigazítani utánad. 2019-ben hódította el az országos slam poetry bajnokság trófeáját.
Molnár Péter

Úgy tűnik, Molnár Péter lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert Orbán Viktor barátja voltál és egyedül te nem hívtad a pártot Fidesznek. 2018-ben hódította el az országos slam poetry bajnokság trófeáját, és egyedüli európa-bajnoknak is mondhatja magát.
Basch Péter

Úgy tűnik, Basch Péter lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, aki az "örökös második". A IV. és az V. Országos Slam Poetry Bajnokság nyertese.
Süveg Márk 'Saiid'

Úgy tűnik, Süveg Márk 'Saiid' lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert "te vagy az ember a tükör mögül". Az I. és a II. Országos Slam Poetry Bajnokság nyertese.
Mészáros Péter 'Mészi'

Úgy tűnik, Mészáros Péter 'Mészi' lennél a magyar slam poetry-bajnokok közül, mert három éven át mindennap beszéltél Istennel. A VI. Országos Slam Poetry Bajnokság nyertese, a 2017-es Európa-bajnokság közönségdíjasa.

Share your Results:

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3