A Chanel kreatív igazgatója idén is valami elképesztően nagyot álmodott. A CHANELCruise 2018/19-es divatbemutatójának díszlete ugyanis egy óriási óceánjáró hajó volt a párizsi Grand Palais-ban.

Hirdetés

Nem is hinnénk, de ez csak a B-terv megvalósulása! A divatház eredetileg azt tervezte, hogy ténylegesen  hajókázni viszi a díszes vendégsereget, de 2 év alatt sem sikerült megtalálniuk a tökéletes hajót. Építettek hát egy sajátot. 

Divatbemutató egy óceánjárón / Fotó: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

A 148 méter hosszú másolat megépítése, többek között fedélzeti zongora bárral és medencével együtt, egy hónapot vett igénybe.

A luxus hajó Gabrielle Chanel Francia Riviérán található egykori nyári rezidenciája után a La Pausa  nevet kapta. A kollekció stílszerűen hajózási tematikájú, és visszakacsint a ’80-as évekbe. A modellek tengerészkék barett sapkát viseltek, és a kiegészítők is mind “hajózásra alkalmasak” voltak: a táskák és az ékszerek is mentőövekre emlékeztettek.

Karl kapitány a hajóból jött elő, hogy meghajoljon a hollywoodi sztároktól sem mentes nagyérdemű előtt.

Karl kapitány a “legénységgel” / Fotó: Bertrand Rindoff Petroff / Getty Images

A fináléban mi más is szólt volna, mint a Go West a Pet Shop Boys-tól. És természetesen az after-swow-partyt a hajó fedélzetén tartották. Lagerfeld ezzel újabb pimasz kinyilatkoztatást tett a nagyravágyás, a luxus és az elegancia mellett.

Hirdetés