Lagerfeld Hitlerhez hasonlítja Merkelt legutóbbi grafikáján

A polihisztor szinonímájaként is emlegetett Karl Lagerfeldről sokmindent tudunk már, például hogy van érzéke a dizájnhoz, divathoz, fotózáshoz és nem utolsó sorban nagy macskaimádó. Ám azt kevesen tudják, hogy politikai karikaturista is. A Chanel vezetője 2013 óta jelentet meg skicceket egy német magazin, a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain.

1224721
/ Fotó: Frankfurter Allgemeine Zeitung

A legutóbbi munkájában Angela Merkel német kancellárt vette górcső alá, mivel őt okolja az Alternative for Germany, egy szélső jobboldali párt népszerűségének ugrásszerű megnövekedéséért. Lagerfeld Merkelt okolja, hogy több, mint egymillió menekültet engedett be Németország területére. 

Nagyon köszönöm, hogy lehetővé tette a leszármazottaim képviseletét a parlamentben

– mondja Hitler Merkelnek a rajzban, aki rémült tekintettel emeli kezeit az arcához, miközben azt mondja:

Mit tettem?

Lagerfeld náci uralom alatt nőtt fel Németországban, és remélte, hogy soha többé nem fog ilyesmi történni a világban. Korábban nyilatkozott már hasonló módon a Görög adóválságról is a magazinban, 2015-ben, amikor szintén Merkelt ábrázolta, amint érméket dob egy hordóba.

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet