Kétféle ember létezik a világon: az egyik, aki az otthona kialakításakor csak azt nézi, hogy minden bútornak meglegyen a maga funkciója. Semmi variálás, a lényeg, hogy enni, aludni, ülni és tévézni legyen hol, no meg persze jól jön pár tároló is.

A másik típus viszont amint belép egy lakásba vagy házba, azonnal átlátja azt, és jó érzékkel szinte rögvest össze tudja válogatni azokat a bútorokat és kiegészítőket, amitől otthoná válik egy lakás vagy egy ház.

Ha te is hasonló affinitással rendelkezel, akkor feltétlenül iratkozz be a Tanfolyam.hu lakberendező képzésére, hogy aztán ezt a különleges képességedet akár a saját vállalkozásodban is kihasználhasd!

Mit csinál egy lakberendező?

Természetesen nemcsak bútorboltokban flangál, és vásárol össze-vissza, hanem épp ellenkezőleg! Gyakorta megesik, hogy már a ház vagy lakás felépítése előtt, még csak a tervekkel a kezében keresik fel a tulajdonosok a lakberendezőt, hiszen mire eljutnak a vásárlásig, addig egy egészen hosszú folyamaton kell átesniük.

Rendkívül lényeges, hogy a lakberendezőnek rá kell tudni hangolódni az ügyfeleire, hiszen őket megismerve fogja tudni összeállítani a javaslatait. Amint sikerült kiismerni a lakókat, átlátni az ízlésvilágukat, az igényeiket, akkor a tervrajzok alapján tud a lakberendező elkezdeni gondolkozni. A folyamat legvége egy látványterv, amelyet különféle számítógépes programok használatával tud a lakberendező szemléletesebbé tenni.

Kiből lehet jó lakberendező?

Mondanánk, hogy elegendő, ha megvan a kellő szépérzék és érdeklődés, de ezenfelül még számos egyéb dolognak is meg kell felelnie egy jövőbeli tervezőnek.

Rendkívül jól kell kommunikálnia, hiszen az ügyfeleinek csak hosszas beszélgetések után tud tervezni, sőt, az építészekkel, a belsőépítészeti szaküzletek, tervezőirodák és forgalmazók képviselőivel is meg kell találnia a hangot.

A kiváló szakmai ismereteken túl tehát jócskán szükség van a lakberendező “emberi” oldalára is, és az sem baj, ha kiváló stressztűrő képessége van, hiszen a munkával járó pörgést igencsak nehéz kordában tartani. Ha úgy érzed, hogy neked való lenne ez a munka, akkor ne habozz, és szerezd meg a lakberendezői képesítést mihamarabb!

Jövedelmező szakma ez?

Teljesen jogosan merül fel benned a kérdés, hiszen mindenki szeretne jó sok pénzt keresni. Szerencsére mára már egyre több ember ismeri fel a lakberendező létjogosultságát, így ha azt hiszed, hogy a mai DIY világban éhkoppon marad egy lakberendező, akkor nagyon tévedsz!

Egy jó lakberendezőnek alig kell hirdetés, hiszen az általa megkomponált otthonok lesznek a referenciái. Biztosan te is jártál már olyan otthonban, ahol minden annyira egybevágott, hogy legszívesebben ott maradtál volna. Ha szeretnél ilyen otthonokat kreálni, akkor nincs más hátra, legyél lakberendező!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

searchbar.hu - 2022 július - LinkMarketing - 1

A SEO alapjai

Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization).

Nincs több cikk