Milyen okai lehetnek annak a nemkívánatos jelenségnek, amikor a laptop billentyűzettel nem lehet írni? Mi legyen az első teendő olyankor, amikor egyik napról a másikra a laptop billentyűzete hirtelen bemondja az unalmast? Kellemetlen kérdések ezek, viszont nem árt rájuk időben felkészülni. A cikknek pontosan ez a célja. Hogy ne érhessen váratlan meglepetésként az, ha a laptop billentyűzetén egyszer csak nem tudsz gépelni. A cikkben a leginkább célravezető eljárást találod az ilyen eshetőségekre.

Nem ír a laptopon a billentyűzet? Ennek a következő okai lehetnek

Ha a laptop billentyűzet működésével kapcsolatos hibaforrásokat vesszük alapul, akkor alapvetően kétféle eshetőség áll fenn. Vagyis a billentyűzet működésképtelenségének egyaránt lehet hardveres vagy pedig szoftveres oka is.
Laptop Billentyuzet Billentyuzet Laptop Hardware
Sokszor egyébként egészen egyértelmű a helyzet, és szabad szemmel is látható, miért nem lehet írni a laptopon. Példának okáért, ha a készülék leesett, ütés érte vagy megsérült, akkor minden bizonnyal sejthető a billentyűzet problémájának a kiváltó oka.

Szintén előfordulhat az is, hogy a laptop billentyűzet gombjai közé nagyobb mennyiségű folyadék jutott, ami szintén lehet gátja az írásnak.

Így tárhatod fel jó eséllyel azt, hogy pontosan miért nem ír a laptop billentyűzete

Ahogy azt már fentebb is részleteztük, a mechanikai problémák az esetek zömében egyértelműek, szemmel is könnyen érzékelhetők. Más a helyzet viszont akkor, hogyha a hiba szoftveresen jelentkezik. Persze a billentyűzet hibájának a feltárása ilyenkor is lehetséges.
Az egyik lehetőség az, hogy a BIOS-ba lépsz, és ott próbálgatod az egyes billentyűk lenyomását. A másik opció pedig az, ha felkeresed a keyboardtester.com felületét. Ezen a platformon egyesével le tud azt ellenőrizni, hogy a laptop billentyűzeten melyik gombok írnak rendesen, és melyek nem dolgoznak egyáltalán.

Mit lehet tenni akkor, ha a laptop billentyűzet sehogy nem akar írni?

Amikor sikerült feltárnod a hiba okát, akkor többféle opció is felmerülhet. Ha nincs időd a megoldással foglalkozni, mondjuk sürget a határidő egy feladat kapcsán, akkor csatlakoztathatsz a laptophoz külső billentyűzetet. Ha nem is tartós megoldás, de átmeneti jelleggel megteszi.
Ha pedig sikerül időt szakítani a dologra, akkor a legjobb döntés magát a laptopot elvinned egy megbízható és korrekt szervizbe. Ott ugyanis szakértői szemmel, és persze megfelelő szerszámokkal tudnak megbizonyosodni a tényleges állapotáról.
Innentől kezdve pedig pikk-pakk fény derülhet a tartós, leginkább célravezető megoldásra is. Vagy javítással, vagy pedig cserén keresztül záros határidőn belül elérhetővé válhat az, hogy a laptop billentyűzet segítségével újfent problémamentesen tudj írni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!