Milyen okai lehetnek annak a nemkívánatos jelenségnek, amikor a laptop billentyűzettel nem lehet írni? Mi legyen az első teendő olyankor, amikor egyik napról a másikra a laptop billentyűzete hirtelen bemondja az unalmast? Kellemetlen kérdések ezek, viszont nem árt rájuk időben felkészülni. A cikknek pontosan ez a célja. Hogy ne érhessen váratlan meglepetésként az, ha a laptop billentyűzetén egyszer csak nem tudsz gépelni. A cikkben a leginkább célravezető eljárást találod az ilyen eshetőségekre.

Nem ír a laptopon a billentyűzet? Ennek a következő okai lehetnek

Ha a laptop billentyűzet működésével kapcsolatos hibaforrásokat vesszük alapul, akkor alapvetően kétféle eshetőség áll fenn. Vagyis a billentyűzet működésképtelenségének egyaránt lehet hardveres vagy pedig szoftveres oka is.
Laptop Billentyuzet Billentyuzet Laptop Hardware
Sokszor egyébként egészen egyértelmű a helyzet, és szabad szemmel is látható, miért nem lehet írni a laptopon. Példának okáért, ha a készülék leesett, ütés érte vagy megsérült, akkor minden bizonnyal sejthető a billentyűzet problémájának a kiváltó oka.

Szintén előfordulhat az is, hogy a laptop billentyűzet gombjai közé nagyobb mennyiségű folyadék jutott, ami szintén lehet gátja az írásnak.

Így tárhatod fel jó eséllyel azt, hogy pontosan miért nem ír a laptop billentyűzete

Ahogy azt már fentebb is részleteztük, a mechanikai problémák az esetek zömében egyértelműek, szemmel is könnyen érzékelhetők. Más a helyzet viszont akkor, hogyha a hiba szoftveresen jelentkezik. Persze a billentyűzet hibájának a feltárása ilyenkor is lehetséges.
Az egyik lehetőség az, hogy a BIOS-ba lépsz, és ott próbálgatod az egyes billentyűk lenyomását. A másik opció pedig az, ha felkeresed a keyboardtester.com felületét. Ezen a platformon egyesével le tud azt ellenőrizni, hogy a laptop billentyűzeten melyik gombok írnak rendesen, és melyek nem dolgoznak egyáltalán.

Mit lehet tenni akkor, ha a laptop billentyűzet sehogy nem akar írni?

Amikor sikerült feltárnod a hiba okát, akkor többféle opció is felmerülhet. Ha nincs időd a megoldással foglalkozni, mondjuk sürget a határidő egy feladat kapcsán, akkor csatlakoztathatsz a laptophoz külső billentyűzetet. Ha nem is tartós megoldás, de átmeneti jelleggel megteszi.
Ha pedig sikerül időt szakítani a dologra, akkor a legjobb döntés magát a laptopot elvinned egy megbízható és korrekt szervizbe. Ott ugyanis szakértői szemmel, és persze megfelelő szerszámokkal tudnak megbizonyosodni a tényleges állapotáról.
Innentől kezdve pedig pikk-pakk fény derülhet a tartós, leginkább célravezető megoldásra is. Vagy javítással, vagy pedig cserén keresztül záros határidőn belül elérhetővé válhat az, hogy a laptop billentyűzet segítségével újfent problémamentesen tudj írni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.