Mi van akkor, ha a laptop billentyűzete sehogy nem akar írni?

Milyen okai lehetnek annak a nemkívánatos jelenségnek, amikor a laptop billentyűzettel nem lehet írni? Mi legyen az első teendő olyankor, amikor egyik napról a másikra a laptop billentyűzete hirtelen bemondja az unalmast? Kellemetlen kérdések ezek, viszont nem árt rájuk időben felkészülni. A cikknek pontosan ez a célja. Hogy ne érhessen váratlan meglepetésként az, ha a laptop billentyűzetén egyszer csak nem tudsz gépelni. A cikkben a leginkább célravezető eljárást találod az ilyen eshetőségekre.

Nem ír a laptopon a billentyűzet? Ennek a következő okai lehetnek

Ha a laptop billentyűzet működésével kapcsolatos hibaforrásokat vesszük alapul, akkor alapvetően kétféle eshetőség áll fenn. Vagyis a billentyűzet működésképtelenségének egyaránt lehet hardveres vagy pedig szoftveres oka is.
Laptop Billentyuzet Billentyuzet Laptop Hardware
Sokszor egyébként egészen egyértelmű a helyzet, és szabad szemmel is látható, miért nem lehet írni a laptopon. Példának okáért, ha a készülék leesett, ütés érte vagy megsérült, akkor minden bizonnyal sejthető a billentyűzet problémájának a kiváltó oka.

Szintén előfordulhat az is, hogy a laptop billentyűzet gombjai közé nagyobb mennyiségű folyadék jutott, ami szintén lehet gátja az írásnak.

Így tárhatod fel jó eséllyel azt, hogy pontosan miért nem ír a laptop billentyűzete

Ahogy azt már fentebb is részleteztük, a mechanikai problémák az esetek zömében egyértelműek, szemmel is könnyen érzékelhetők. Más a helyzet viszont akkor, hogyha a hiba szoftveresen jelentkezik. Persze a billentyűzet hibájának a feltárása ilyenkor is lehetséges.
Az egyik lehetőség az, hogy a BIOS-ba lépsz, és ott próbálgatod az egyes billentyűk lenyomását. A másik opció pedig az, ha felkeresed a keyboardtester.com felületét. Ezen a platformon egyesével le tud azt ellenőrizni, hogy a laptop billentyűzeten melyik gombok írnak rendesen, és melyek nem dolgoznak egyáltalán.

Mit lehet tenni akkor, ha a laptop billentyűzet sehogy nem akar írni?

Amikor sikerült feltárnod a hiba okát, akkor többféle opció is felmerülhet. Ha nincs időd a megoldással foglalkozni, mondjuk sürget a határidő egy feladat kapcsán, akkor csatlakoztathatsz a laptophoz külső billentyűzetet. Ha nem is tartós megoldás, de átmeneti jelleggel megteszi.
Ha pedig sikerül időt szakítani a dologra, akkor a legjobb döntés magát a laptopot elvinned egy megbízható és korrekt szervizbe. Ott ugyanis szakértői szemmel, és persze megfelelő szerszámokkal tudnak megbizonyosodni a tényleges állapotáról.
Innentől kezdve pedig pikk-pakk fény derülhet a tartós, leginkább célravezető megoldásra is. Vagy javítással, vagy pedig cserén keresztül záros határidőn belül elérhetővé válhat az, hogy a laptop billentyűzet segítségével újfent problémamentesen tudj írni.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból