Hogyan válassz laptopot?

A laptopvásárlás előtt állóknak nincs könnyű dolga, hiszen a piacon óriási a kínálat a különböző gépekből. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelőt, néhány kérdést tisztázni kell.
Az első és legfontosabb, amelyben döntened kell, hogy milyen igényeid vannak a leendő laptoppal szemben, milyen célra szeretnéd használni. Ezt követheti a további paraméterek, műszaki jellemzők meghatározása.

A laptopok előnyei

A mobilitás szabadságot ad. Ezt nyújthatja neked a laptop, hiszen könnyű és kis helyet foglal, így bárhová is mész, könnyedén magaddal viheted. Általa nem vagy helyhez kötve se munka, se tanulás, se szórakozás esetén.
Egy asztali PC kábelrengeteget is jelent. Egy laptop esetében ez is egyszerűbb: csak egy töltőkábel kell, semmi más.
Az asztali gépekhez képest a hordozható gépek kevesebb energiát igényelnek, ezáltal kevesebb áramot fogyasztanak, kevésbé melegítik fel a környezetüket.
A laptop, bárhol is legyél, használatra kész, hiszen amikor nincs lehetőség elektromos hálózatra csatlakozni, a laptopakkumulátor akkor is rendelkezésre áll, így a tevékenység folytatható.

Ha elkerülnéd a zsákbamacskát, válassz laptopot az USAnotebook kínálatából, ahol a legnagyobb gyártók laptopjait találod.

Laptopok típusai

Az ideális laptop kiválasztásánál fontos tényező, hogy milyen célra használnád a gépet. Léteznek általános, otthoni használatra szánt típusok, valamint üzleti célú laptopok, illetve napjainkban egyre jobban terjednek a különféle számítógépes játékokhoz fejlesztett, nagy teljesítményű, ún. gamer laptopok is.
Az általános laptopok egyszerűbb igényeket képesek kielégíteni, kevésbé összetett és teljesítményigényes feladatokra tervezték. Olyan feladatok végzéséhez alkalmasak, mint a böngészés, levelezés, filmnézés, zenehallgatás. Ezek a hordozható gépek kevésbé masszívak, általában műanyag házzal készülnek, hiszen esetükben a hordozhatóság nem napi szintű igény.
Az üzleti vagy business class laptopok esetében nagy gondot fordítanak a felhasznált anyagokra és a biztonságra. Ezek a laptopok tartósabb anyagokból készülnek, strapabíróbbak az otthoni használatra szánt gépeknél. Sokszor olyan extra igényeket is kiszolgálnak, mint a speciális por-, víz- és ütésállóság, dokkolhatóság, extra hosszú üzemidő.
Bizonyos munkafeladatok egyszerre több, nagy teljesítményű szoftver használatát is igényelhetik, ezekhez erős gépre van szükség. Grafikai munkához, 3D tervezéshez nagyobb kijelző is szükséges. Ennek következtében az üzleti laptopok súlya, mérete nagyobb lehet. Külsőre kevésbé dizájnosak, hiszen ezek a teljesítménnyel csábítanak, nem a felszínnel.
Az általános használatra szánt laptopok tetszetősebb külsejükkel, trendi színeikkel, vékony házukkal sokakat vonzanak, hiszen már az okostelefonokkal egyetemben ez is az egyediség kifejezője.
Bármilyen célra is választasz laptopot, a teljesítményt meghatározó tényezők, mint a processzor és memória, a meghajtó, a grafikus kártya típusa, a későbbi bővíthetőség a céljaid ismeretében mérlegelendők.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk