Az informatikai eszközök életünk részei lettek, akár a munka, akár a szórakozás területét tekintjük. Ma már nyugodtan elmondhatjuk, hogy szinte mindenkinek szüksége van erre a jellegű tudásra, és készség szinten tudni kell kezelni ezeket az eszközöket. Az online oktatás és a home office is ráerősített erre a folyamatra, hiszen már a kisiskolások számára is be kellett szerezni az első laptopot, hogy követni tudják a tanár utasításait.
Nem mindegy azonban az, hogy milyen gépet vásárolunk, hiszen a felhasználás módja nagyban meghatározza azt, hogy milyen eszköz fog megfelelni az adott szituációban.

Mire figyelj a laptop megvásárlása előtt?

A BBMARKET laptopjainak választékából azt a modellt érdemes megvásárolni, ami teljes mértékben meg fog felelni a felhasználói igényeknek. Nem mindegy ugyanis az, hogy irodai munkára, játékra, képanyagok szerkesztésére, kreatív munkára vagy tanulásra használjuk az adott gépet, ezek ugyanis más-más specifikációt igényelnek.

Asztali gép vagy laptop?

Az első kérdést erre vonatkozóan kell feltenni, mindkét verziónak megvannak ugyanis a maga előnyei. A laptop vitathatatlan előnye az, hogy könnyen magunkkal tudjuk vinni, akár a lakáson belül, akár külső programra. Kényelmesen mellé fekhetünk, bármikor megváltoztathatjuk a pozíciónkat, akár az ágyban is elkészíthető a beadandó dolgozat. Ha prezentálni kell, vagy gyakran utazunk, esetleg a gyermek gyakran utazik egyik szülőtől a másikhoz vagy a nagyihoz, akkor mindenképpen a laptop mellett érdemes letenni a voksot.

Jöhetnek a különböző igények!

A következő eldöntendő kérdés általában a méret. Ez teljesen egyedi igény, a kisebb laptopok könnyebben szállíthatók, kisebb helyet foglalnak, azonban ezáltal kisebb a monitor is. Ha szeretsz filmezni, számítógépes játékot játszani, esetleg tervrajzokat kell nézned rajta, akkor mindenképpen praktikusabb nagyobb méretű modellt választani.

A technikai paraméterek

Ha számítógépes játékra, grafikai szerkesztésre fogod használni a gépet, akkor a videókártyára kell figyelned, a gép gyorsaságát pedig a processzor fogja meghatározni. Minél jobb a processzor, annál magasabb árkategóriába tartozik a laptop. Laptopoknál fontos a belső tárhely, mivel ezt gépen belül nem lehet bővíteni, csak külső tárhely csatlakoztatásával. A memória mérete is a gép gyors működését fogja biztosítani. A képernyő felbontása és a képminőség főként a gamerek számára fontos.

Egyéb jellemzők

Ha megvannak a fő paraméterek akkor olyan apróságokat kell még eldönteni, hogy szükségünk van-e billentyűzet-megvilágításra, ami nagyon praktikus lehet akkor, ha sokat gépelünk, milyen legyen a termék színe, kell-e ujjlenyomat olvasó, vagy szeretnénk-e, hogy a monitor érintőképernyőként is működjön. Szeretnénk-e, hogy operációs rendszer legyen rajta, és ha igen, akkor milyen, ragaszkodunk-e egy adott márkához?

Minden termék leírásában megtalálhatjuk a fenti tulajdonságokat. Ha a fenti jellemzőket átgondoltuk, akkor jöhet a konkrét termék megtalálása, a webáruházak szűrői a legtöbb esetben segítenek ebben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.