A felfedezés több millió ember életében válthatja fel az olvasószemüvegeket. Az új szemcsepp javítja a közeli látást már napi egy cseppentés után.

Amerikában már vénykötelesen kapható

A Vuity elnevezésű forradalmi szemcsepp a múlt hónapban vált vénykötelessé az Egyesült Államokban, anélkül, hogy mindez befolyásolná képességüket a távoli látásra – írja a Liner a The New York Times cikkére hivatkozva.

Dr. Scott MacRae, a Rochesteri Egyetem Látástudományi Központjának szemészorvosa szerint, ez a forradalmi újítás mindenkinek tökéletes alternatíva a közeli látás problémáinak megoldásában.

A szemcsepp egyik legnagyobb előnye, hogy az olvasószemüvegekkel ellentétben nem ront a távoli látás minőségén, ami eddig a szemüveghasználók egyik alapproblémája volt.

Alternatíva az időseknek

Amerikában a 45 évesnél idősebb emberek majdnem 90 százaléka rövidlátó és külső beavatkozásra szorul látásuk javításához.

Annak érdekében, hogy ne kelljen közel hajolni az olvasmányhoz, illetve ne legyen szükség erős fényre, most a szemüveg mellett már a szemcsepp is segítheti az időseket látási problémáik leküzdésében.

Kapcsolódó cikk

Ha pedig a nem a látással, hanem a szemszárazsággal küzdenél, ebben a cikkünkben tíz, házilag is megoldható tippet összeírtunk a kezelésre.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet