Online mutatják be a Lázár tesók nemrég megjelent, Hullámtörés című első stúdiólemezüket január 21-én a Müpa Home Live közvetítéssorozat keretében.

Hullámtörés – a komfortosabb hangzásvilág

A Lázár tesók nemrég megjelent, első stúdiólemezét online mutatja be a Müpa Home Live. A Lázár testvérpár (Lázár Domokos és Lázár Ágoston) nevét a közönség leginkább az Esti Kornél és az azóta feloszlott Pegazusok Nem Léteznek zenekarok tagjaiként ismerheti.

Lazar Tesok Album Hullamtores Lazar Domokos Lazar Agoston Mupa Koncert
Lázár Tesók (Balra Lázár Domokos, Jobbra Lázár Domokos) Megjelentette A Hullámtörés Című Első Albumát / Fotó: Sinco

Ketten együtt eleinte csak egy-két felkérést vállaltak, ahol néhány feldolgozás mellett főként saját zenekaraik dalait adták elő akusztikus verzióban.

Egy idő után úgy éreztük, van bennünk késztetés arra, hogy kifejezetten erre a duóra írjunk, és olyan ötleteken, szövegeken agyaljunk, amelyeknek kettőnk akusztikusabb, csendesebb énje és e duó hangzásvilága komfortosabb lehet, mint a nagyszabásúbb-hangosabb rockzenekari keret

– mondta Lázár Domokos egy korábbi interjúban.

Intenzív volt a karanténidőszak a Lázár tesók duónak

A Lázár tesók első hivatalos dala, a Szabadon él 2019-ben készült el, majd tavaly novemberben megjelent a lemez is. A Hullámtörés című albumot a tavaszi karanténidőszak három hónapja alatt rögzítették.

Lázár tesók - Szabadon él

A Lázár tesók (Lázár Ágoston és Lázár Domokos) Szabadon él című dala (2019). https://www.facebook.com/lazartesok/Felvétel: Lázár Domokos, Miskolczi Márton (K...

Az elsősorban gitárra, csellóra és zongorára épülő, csendes, merengős dalokban itt-ott Yann Tiersen és Manu Chao zenéjének hatása is felfedezhető. 

Lázár Ágoston: A dobos nem a zenész legjobb barátja

Friss interjúsorozatunkban a magyar alternatív zene meghatározó együtteseinek dobosaival beszélgetünk, következő alanyunk pedig a 2006-ban megalakult Esti Kornél ütőse, Lázár Ágoston, aki nem mellesleg egy másik – egy jóval fiatalabb lo-fi – projektben, a Pegazusok Nem Léteznek nevű formációban is szerepel. Ágoston bőbeszédűen válaszolt kérdéseinkre, így mezőtúri fiatalkoráról és Eminem zenéjéhez való vonzalmáról is megtudtunk egyet s mást.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Az MTI-nek eljuttatott közleményben azt mondta a testvérpár, hogy szerettek volna elszakadni a tőlük megszokott zenei és hangzásvilágtól. Mindazonáltal a fentebb már említett Szabadon él című dal gitártémája meglehetősen hasonló a Pegazusok Nem Léteznek zenekar Nem tudoméra

A közleményben hozzátették, „a lírai lemez sokkal személyesebb lett, mint az anyazenekarokban megszokott dalok.”

Az intim hangulat érvényesülhet a január 21-én, 20 órakor kezdődő lemezbemutatón is, ahol a zenészek mellett csak a Müpa kamerái lesznek jelen a Fesztivál Színházban.

Lázár tesók - Hullám

A Lázár tesók "Hullám" című dala a "Hullámtörés" nagylemezről. A "Hullámtörés" lemez CD + „fanzine" füzet megrendelhető itt: http://bit.ly/lazartesok_elorend...

A koncerten a Lázár fivéreket (gitár, ének) a lemezen is közreműködő vendégek – Csernovszky Márk (zongora, metalofon), Porkoláb Janka, Rátkay Áron (cselló) – egészítik ki. Az esemény a Müpa honlapján és hivatalos YouTube-csatornáján látható és hallható.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet