2019-ben izgalmas élmények várnak a kiállításlátogatókra! Nemcsak több, a huszadik század egyetemes és magyar művészetének fontos iskoláit és epizódjait bemutató tárlat, hanem egy különleges művészegyéniség alkotásaiból rendezett kiállítás is vár az érdeklődőkre. Íme, TOP 5-ös válogatásunk 2019 legjobbnak ígérkező kiállításaiból.

5Bauhaus100.- Program a mának – Ludwig Múzeum

Bauhaus100 / Fotó: Ludwig Múzeum

Éppen száz esztendeje, 1919-ben kezdődött Weimarban Walter Gropius vezetésével a Bauhaus iskola működése. Létrejöttének fő hajtóereje az élet és művészet viszonyának újrafogalmazására irányuló késztetés volt. A modern társadalom igényeinek figyelembevételével, a technika vívmányainak felhasználásával megalkotott építészeti és designkultúra létrehozását tűzte ki célul.

A Bauhaus alapítására emlékező nemzetközi eseménysorozathoz kapcsolódik a Ludwig Múzeum kiállítása is. Célja a művészeti iskola kortárs nézőpontból való értelmezése.

A kiállítás feltárja a Bauhaus koncepciójának napjainkig tartó hatását, így a korabeli munkák mellett közel harminc kortárs képzőművész kapcsolódó munkáiból lesz látható válogatás.

2019. április 10. – szeptember 17.