A szexipartól az örömteli időskori szexuális életig, tanulmánykötetekből és izgalmas szépirodalmi fikcióból ismerhetjük meg a szexualitás minden aspektusát. Mutatjuk a legjobb könyveket a szexről!

Legjobb könyvek a szexről: Még csak msot jön a java, idősebbek is elkezdhetik!

Azt tudjuk, hogy szexszel bármi eladható. Ha Miley Cyrus szexjátékokkal dekorálja ki a lakását, miért ne ajánlhatnánk a polcra is legjobb könyveket a szexről? A The Guardian összegyűjtötte a legjobb angol nyelvűeket a témában.

Robin Mitchell Vénus Noire: Black Women and Colonial Fantasies in Nineteenth-Century France (A Fekete Vénusz: fekete nők és gyarmati fantáziák a 19. századi Franciaországban) tanulmánykötete bemutatja, hogy a fekete lányokat-asszonyokat a fehér francia társadalom egzotikus, túlszexualizált ragadozónak állította be.

Legjobb Konyvek A Szexrol Szexkonyvek
Marlen Kruse és Carla Juri Charlotte Roche Wetlands című filmjében / Fotó: Strand Releasing / Allstar

A könyv a kiszolgáltatott „hottentotta vénusz” történetével kezdődik, akit turistáknak mutogattak és árultak, majd végigveszi, hogyan változott az évszázadok folyamán a franciák viszonyulása a gyarmatokról érkező fekete nőkhöz.

A legtöbb ember úgy gondol magára mint szexuálisan progresszív egyénre, de valójában nagyon korlátolt elképzeléseink vannak a szexről és az abban résztvevő alanyokról. A társadalmat elárasztják a túlszexualizált képek és felvételek, de ezeken kivétel nélkül mind tökéletes testű, fiatal, gyönyörű embereket láthatunk.

Kapcsolódó cikk

Joan Price Naked at Our Age: Talking Out Loud About Senior Sex (Meztelenül a mi korunkban: beszéljünk az időskori szexualitásról) című műve éppen ezt a mítoszt rombolja le. Egészségügyi dolgozókat, szexterapeurákat is megszólaltat, eloszlatja az előítéleteket, és még gyakorlati tanácsokat is ad. Az üzenete: még csak most jön a java!

Felvilágosítás a szexiparról

Juno Mac és Molly Smith Revolting Prostitutes: The Fight for Sex Workers’ Rights (Lázadó prostituáltak: harc a szexmunkások jogaiért) címmel megírták az egyik legfontosabb könyvet a szexiparról. A közvélekedés polarizálódó narratíváit igyekeztek tisztázni: a prostituáltak élvezik-e a munkájukat vagy pedig áldozatok. Aki elolvassa, rájön, hogy addig semmit sem tudott a szexiparról.

Dossie Easton és Janet Hardy klasszikusának, a The Ethical Slut: A Guide to Infinite Sexual Possibilities-nek (Az etikus szajha: útmutató a végtelen szexuális lehetőségekhez) hozzájárult a poliamor kapcsolatok elterjedéséhez. Definíciójuk szerint a szajha az, aki fel meri vállalni, hogy a szex örömforrás, amely jót tesz az embernek. Megkérdőjelezi a monogámiát, és etikus tanácsokat ad azoknak, akik kipróbálnák a nyitott kapcsolatot.

Sokkoló történetek

Szépirodalmi kategóriában Charlotte Roche Wetlands (Mocsárvidék) című könyve durva, de egészen lehengerlő írás. A 18 éves Helen Memel története világszerte sokkolta az olvasókat és a kritikusokat. A regény messzemenően groteszk, és alapjaiban kérdőjelezi meg azt, hogyan viszonyulunk a testünkhöz. A lényeg, hogy bírjuk gyomorral.

Neil McKenna Fanny and Stella: The Young Men Who Shocked Victorian England (Fanny és Stella: két fiatal, akik sokkolták a viktoriánus Angliát) című könyve Ernest Boulton és Frederick Park transzvesztita szexmunkások igaz történetét meséli el, akiket letartóztattak és szodómia vádjával elítéltek. A felejthetetlen írás hiteles képet nyújt a Viktória-korabeli London meleg szubkultúrájáról.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk