Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma. A nedvszívó képességen kívül még számos egyéb tényező különbözteti meg őket.

Mielőtt tehát nekilátnál megvásárolni a következő csomag papírtörlőt az éttermed konyhájába a Hunpohár Webáruház papírtermék kínálatából, javasoljuk, hogy szánj egy percet ennek az útmutatónak az elolvasására.

Mit kell figyelembe venni a legjobb papírtörlő kiválasztásakor?

A papírtörlők általában egy tekercsben, illetve két-, négy-, hat- és 12 tekercses csomagokban vásárolhatóak meg. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb tekercsszámú csomagok gazdaságosabbak.

Lapok mérete és száma

A papírtörlő forgalmazásakor a márkák a tekercsek méreteire olyan kifejezéseket használnak, mint a „dupla tekercs”, „mega tekercs” és „családi tekercs”, de ezek a méretek nem feltétlenül azonosak a gyártók között. Az árak összehasonlításának legbiztosabb módja tehát, ha megnézed a tekercsenkénti lapok számát. Egy szabványos tekercs általában 100 lapot tartalmaz, és ezek 28 cm magasak és 14 centiméter szélesek.

Nedvszívó képesség

A legtöbb papírtörlőt áttetsző gyantaréteggel vonják be, ami erősebbé teszi a papírt, ha nedves lesz. Ezután pedig dombornyomással látják el, amelynek köszönhetően kis légzsebek keletkeznek, hogy még inkább elősegítsék a folyadék felszívódását.

Rétegek

A papírtörlők általában egy- vagy kétrétegű verzióban készülnek. Az utóbbiak jellemzően jóval erősebbek és nedvszívóbbak, mint az egyrétegű verziók, de általában drágábbak is.

Környezetbarát jellemzők

A papírtörlő egy olyan elemnek számít a konyhában, amelyet a legtöbben pazarlóan használunk. Azt pedig még nem is említettük, hogy az előállításuk során klórral fehérítik ki őket, ami még inkább növeli a termék ökológiai lábnyomát.

Ezért nagyon sok gyártó döntött úgy, hogy áttér a részben vagy száz százalékban újrahasznosított papírból készült termékek forgalmazására. Jellemzően azonban ezek a környezetbarát papírtörlők jóval gyengébb teljesítményt nyújtanak a normál opciókhoz hasonlítva.

Legideálisabb választás a Hunpohár Webáruház kínálatából

A fenti tényezők figyelembe vétele után elmondható, hogy a Hunpohár Webáruház kínálatában fellelhető papírtörlők közül a száz százalékban cellulózból készült Monoroll kéztörlő a legideálisabb választás egy étterem konyhájába.

Egyrészt azért, mert kétrétegű, így rendkívül tartós, és kiváló a nedvszívó képessége. Másrészt pedig amiatt, mert széleskörűen alkalmazható külső-belső letekercselésű adagolókban. Ráadásul egy tekercs ötszáz lapból áll, ami azért jó ideig kitart majd.

De nem tévedhetsz a Sindy Universal kétrétegű papírtörlővel sem, amely ugyan 1 tekercs, de 6 normál tekercset tesz ki.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.