A modern idők beköszöntével és az egyre fejlettebb technológiákkal együtt járt a kültéri levegő szennyezettsége. Szellőztetéskor, az ajtón való ki- és belépéskor óhatatlanul bejut a zárt terekbe is ez a légtömeg.
A belső helyiségeinkben is keletkeznek olyan összetevők, amelyektől jó, ha megtisztítjuk a légteret. Sőt, mi magunk is hozzájárulhatunk otthonunk, munkahelyünk levegőjének terheltségéhez. Azonban nagyon egyszerűen le is csökkenthetjük a nemkívánatos összetevők számát magunk körül.

Minden évszakban tisztítsuk a levegőt

A levegő egész évben tartalmaz olyan mikroszemcséket, amelyeket érdemes kivonnunk belőle. Az őszi-téli hónapokban a kórokozók száma növekszik meg jó eséllyel, különösen olyan helyiségekben, amit többen használnak. A vírusok, baktériumok, spórák semlegesítése egyértelműen jót tesz az egészségünknek.

A melegebb időszakokban az allergének azok, amik jellemzően nehezebbé tehetik az életünket. Por, pollenek, állatszőr – ezek a leggyakoribb, panaszokat okozó elemek. A dohányfüst, a tisztítószerekből kipárolgó kemikáliák ugyancsak olyan anyagok, amelyektől ajánlott megszabadulni. Az Airfresh légtisztítói segítenek nekünk ebben.

A régi módszer ma is beválik

Ha szétnézünk a légtisztítók és légfertőtlenítők piacán, rendkívül széles választékkal találjuk szembe magunkat. Nem könnyű a döntés, érdemes jobban megismerni az egyes technológiákat, mielőtt vásárolunk. Az első generációs készülékek szűrőbetétekkel működtek.
A módszer sikerét jelzi, hogy számos légtisztító berendezés a mai napig ezzel a módszerrel készül. Különféle méretű és sűrűségű szűrők igyekeznek egyre tisztábbá tenni a rajtuk keresztül járatott levegőt. Szagok, füst, nagyobb és mikroszkopikus szennyeződések – a szűrők szinte mindennel megbirkóznak.

Hatásos és gyors - az ózon

A fizikai akadályok mellett kémiai anyagok is segítenek tisztábbá és egészségesebbé tenni a levegőt. Az egyik leghatékonyabb oxidálószer a Földünkön az ózon, amely három oxigénatomból áll. A két stabilan kötődő oxigénhez labilisan kapcsolódik a harmadik, amely bármivel találkozik, semlegesíti azt.
Épp ezért használható nem csupán a levegő, de a szilárd felületek fertőtlenítésére is az ózon. Míg néhány évvel ezelőttig csupán szakemberek végezhettek ózonos csírátlanítást, ma ezt már otthon is megtehetjük erre tervezett ózongenerátorokkal.

Újhullámos megoldás ionokkal

A legújabb légtisztító technológiák közé tartoznak az ionokat alkalmazó módszerek. A szennyezett levegő egyik ismérve, hogy a pozitív töltésű ionok többségben vannak benne. Az ionizátor negatív polaritású ionokat kibocsátva állítja helyre az egyensúlyt.
A másik, ionokra építő típus az e-nano technológia. Ezekben a gépekben különböző polaritású ionokkal átitatott szűrőbetét található. Ebben megragadnak mind a pozitív, mind a negatív töltéssel rendelkező szennyeződések.

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet