A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet Kelemen Kristóf Megfigyelők című előadása apropóján. Az előadás valódi jelentések és fiktív tények keveredéséből született, a leleplező pályázat pedig pont ilyen keveredések alkotására buzdít.

Inspirálódj az előadásból és/vagy a megfigyelések korának történelmi dokumentumaiból és készíts egy fiktív jelentést saját magadról!

Kelemen Kristóf Megfigyelők Trafó Gondolat Generátor
Kelemen Kristóf Megfigyelők Darabja / Fotó: Csányi Krisztina

Találj ki egy képzeletbeli személyt, aki megfigyelhet téged, mutasd be őt és a motivációit, majd írd le hogyan nyomoz utánad: milyen helyzetekben, milyen valós információkat tud meg rólad, és ebből milyen következtetéseket von le.

Forgách András regényében anyja besúgó múltjával számolt el – Európai Irodalmi Díjra jelölték az Élő kötet nem maradot

A regény Hermán Rebekka holland fordításában a De akte van mijn moeder címet kapta, a Cossee Publishers adta ki tavaly. A holland díjat az európai sokszínűség és kulturális gazdagság ünneplésére alapították. 2011 óta adják át egy európai nyelven íródott és holland fordításban is megjelent regényért.

Gondold át, hány féle nyomot hagysz magad után! Milyen bizalmas információkat osztasz meg magadról különböző felületeken?

A Facebook az új otthonunk: az adatainkkal fizettünk érte

Nem kérdés, az adathalász közösségi oldalak közül a Facebook tábora a legnépesebb. Itt értesülünk a legújabb hírekről, eseményekről, ezen keresztül kommunikálunk barátainkkal és minden valamirevaló cég az oldalon hirdeti szolgáltatásait és/vagy termékeit. Virtuálisan felköltöztünk a közösségi oldalra: naponta átlagosan 58 percet töltünk csak ezen a platformon.

És mi az, amit minden körülmények között csak magadnak tartanál meg?

Fake News: Az év top 10 hoax sztorija, amit mindenki bevett

2016 az az év volt, amikor az emberek elkezdtek rákapni az interneten terjedő pletyka ha (fake news) duzzasztására, és az átszivárgott a nénikéd Facebook-falára. A közösségi média terjesztő és indulatokat kovácsoló erejével a hülyeség látszólag nulla analizáló képességgel rendelkező felhasználóktól a komoly hírportálokig jutott.

Meddig torzíthatók a tények, hogyan állítható össze belőlük akár a valóságtól teljesen elrugaszkodott kép rólad, vagy melyek azok a momentumok, amelyekkel megzsarolhatnának téged?

hálózat / tégla / lesifotó / ismeretlen / ismerős / lehallgatás / titok / zsarolás / besúgó / rejtett kamera / dokumentum / akta / a falnak is / paranoia / bizalom / információ / konteó

Kiknek?

Kortól és előképzettségtől függetlenül bárkinek. Kelemen Kristóf Megfigyelők megtekintése ajánlott, de nem feltétel.

Mivel?

Egy 2-5 oldalas PDF dokumentummal, ami tartalmazza a fiktív megfigyelést leíró tárgyilagos jelentéseket, és a nyomozati anyaghoz tartozó minimum 2, maximum 10 saját készítésű képet, dokumentumot.

Meddig?

Május 15., éjfél. A pályaműveket ezután a zsűri, azaz Kelemen Kristóf, a Megfigyelők előadás írója és rendezője, Herczog Noémi színikritikus, szerkesztő és Szőnyei Tamás újságíró értékeli.

Hogyan?

Emailben a [email protected]. A tárgyba írjátok, hogy Megfigyelők pályázat.

Miért?

Mert a 10 nyertes pályaműből hangfelvételt készítünk az előadás színészeinek közreműködésével, kiállításra kerülnek a Trafóban és a Trafó online csatornáin, a beküldők Trafós jegyekkel gazdagodhatnak, valamint az első három helyezett fényképezési kiegészítőket, szabadulószoba belépőt vagy könyvcsomagot is hazavihet.

Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra május 24-én, 17 órától kerül sor.

Te ott leszel?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.