Menő szekrény lenyíló mechanizmussal? Lássuk!

Bizonyára már te is láttál olyan szekrényeket, amelyek menő lenyíló mechanizmussal voltak ellátva. Tudod, ezek azok a szekrények, amelyeknél nem sima ajtó módjára nyalnak az előlapok, hanem lehajtod őket. Gyakorlatilag olyan, mintha az autóban a kesztyűtartót nyitnád le, csak épp sokkal menőbb, több szempontból is.
Megnézzük, milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél te is egy (vagy több) ilyen bútort az otthonodba.

Ha egyedit választasz, csak a képzeleted szab határt!

Ma már számos nyitási lehetőség közül tudsz szabadon választani. Főleg, ha nem egy kész bútort vásárolsz meg, hanem egy asztalossal építteted meg a bútoraidat. Ekkor ugyanis pont olyan alkatrészekből, pont akkorára és pont úgy fogja neked elkészíteni, ahogy azt te szeretnéd. Ha pedig neked is van affinitásod hozzá, még olcsóbban is kijöhetsz.
Persze fontos a szekrény mérete, a rögzítés módja és minden más is, de az igazán izgalmas dolgok a frontnál kezdődnek. Az lesz ugyanis az a felület, amelyik a legjobban szem előtt van, ami a legjobban meghatározza a szekrényünk kinézetét.
Az, hogy mi kerül a szekrénybe, nagyban befolyásolja majd, hogy nyitott lesz-e az eleje, vagy épp kerül rá front. Ha kerül rá, akkor pedig máris eljutottunk egy fontos kérdéshez: milyen mechanizmus nyissa az ajtókat?

Milyen nyitási mechanizmusok vannak?

Vannak a klasszikus kivetőpántos megoldások, amelyek azonban sokat finomodtak az évek során. A klasszikus kivetőpántok elég dinamikusan működtek, mely elég nagy terhelésnek tette ki a szekrény gyenge pontjait. Nem is csoda, hogy a kivetőpántok környéke régen többet sérült, mint manapság.
Ma már olyan mechanizmusok vannak, amelyek egy sima kivetőpántos ajtót is lágyan csukódóvá tudnak varázsolni. Gyakorlatilag elég átlendíteni a holtponton az ajtót, és a kivetőpánt magától becsukja azt.
De vannak természetesen tolóajtós megoldások is, harmonikaajtók vagy épp a különböző felfelé vagy épp lefelé nyíló megoldások egyaránt. Ezek közül most nézzük meg kicsit közelebbről a lenyíló mechanizmusokat.

A lenyíló mechanizmusok

Nagyon sokan szeretik ezt a megoldást. Nem csak nagyon menő, de praktikus is. Beépítésnél te magad tudod beállítani (vagy az asztalosod a te instrukciód alapján), hogy mennyire nyíljon le az ajtó. Ráadásul még ha el is romlik a szerkezet, akkor sem kell tartanod az ajtót, mint egy hibás felfelé nyíló mechanizmus esetén. A legjobb lenyíló mechanizmusokat megtalálod a VasalatWebshopban, nézz körül a kínálatban!

Fékkel ellátott ollós típust, gázrugósat, sima rugós megoldással készültet vagy klasszikus csapágyas fékkel ellátottat is beszereltethetsz. Olyat választasz, amilyet szeretnél. Ha valóban menő bútort akarsz, akkor én javaslom valamilyen fékkel ellátott megoldás beszerelését.
Ne feledd, bármilyet is választasz, csak a saját igényeid és ízlésed számít!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk