Bizonyára már te is láttál olyan szekrényeket, amelyek menő lenyíló mechanizmussal voltak ellátva. Tudod, ezek azok a szekrények, amelyeknél nem sima ajtó módjára nyalnak az előlapok, hanem lehajtod őket. Gyakorlatilag olyan, mintha az autóban a kesztyűtartót nyitnád le, csak épp sokkal menőbb, több szempontból is.
Megnézzük, milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél te is egy (vagy több) ilyen bútort az otthonodba.

Ha egyedit választasz, csak a képzeleted szab határt!

Ma már számos nyitási lehetőség közül tudsz szabadon választani. Főleg, ha nem egy kész bútort vásárolsz meg, hanem egy asztalossal építteted meg a bútoraidat. Ekkor ugyanis pont olyan alkatrészekből, pont akkorára és pont úgy fogja neked elkészíteni, ahogy azt te szeretnéd. Ha pedig neked is van affinitásod hozzá, még olcsóbban is kijöhetsz.
Persze fontos a szekrény mérete, a rögzítés módja és minden más is, de az igazán izgalmas dolgok a frontnál kezdődnek. Az lesz ugyanis az a felület, amelyik a legjobban szem előtt van, ami a legjobban meghatározza a szekrényünk kinézetét.
Az, hogy mi kerül a szekrénybe, nagyban befolyásolja majd, hogy nyitott lesz-e az eleje, vagy épp kerül rá front. Ha kerül rá, akkor pedig máris eljutottunk egy fontos kérdéshez: milyen mechanizmus nyissa az ajtókat?

Milyen nyitási mechanizmusok vannak?

Vannak a klasszikus kivetőpántos megoldások, amelyek azonban sokat finomodtak az évek során. A klasszikus kivetőpántok elég dinamikusan működtek, mely elég nagy terhelésnek tette ki a szekrény gyenge pontjait. Nem is csoda, hogy a kivetőpántok környéke régen többet sérült, mint manapság.
Ma már olyan mechanizmusok vannak, amelyek egy sima kivetőpántos ajtót is lágyan csukódóvá tudnak varázsolni. Gyakorlatilag elég átlendíteni a holtponton az ajtót, és a kivetőpánt magától becsukja azt.
De vannak természetesen tolóajtós megoldások is, harmonikaajtók vagy épp a különböző felfelé vagy épp lefelé nyíló megoldások egyaránt. Ezek közül most nézzük meg kicsit közelebbről a lenyíló mechanizmusokat.

A lenyíló mechanizmusok

Nagyon sokan szeretik ezt a megoldást. Nem csak nagyon menő, de praktikus is. Beépítésnél te magad tudod beállítani (vagy az asztalosod a te instrukciód alapján), hogy mennyire nyíljon le az ajtó. Ráadásul még ha el is romlik a szerkezet, akkor sem kell tartanod az ajtót, mint egy hibás felfelé nyíló mechanizmus esetén. A legjobb lenyíló mechanizmusokat megtalálod a VasalatWebshopban, nézz körül a kínálatban!

Fékkel ellátott ollós típust, gázrugósat, sima rugós megoldással készültet vagy klasszikus csapágyas fékkel ellátottat is beszereltethetsz. Olyat választasz, amilyet szeretnél. Ha valóban menő bútort akarsz, akkor én javaslom valamilyen fékkel ellátott megoldás beszerelését.
Ne feledd, bármilyet is választasz, csak a saját igényeid és ízlésed számít!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.