Leonardo da Vinci és a közszolgálat zsenije felveszi a harcot a streamingszolgáltatókkal

Leonardo da Vinci zsenijét új látásmóddal tárja fel a fikciós történetszállal is operáló életrajzi sorozat.

A streamingóriások európai konkurenciája?

Augusztus második hetében befejeződött a Leonardo című sorozat forgatása. A reneszánsz művész életének legújabb televíziós feldolgozása volt az első nagyszabású, nemzetközi koprodukció, amely stábja szigorú óvintézkedések betartása mellett folytathatta a munkát a karantén után.

leonardo sorozat
Aidan Turner, Freddie Highmore, Matilda De Angelis, Giancarlo Giannini, a Leonardo-sorozat főszereplői / Fotó: Lux Vide

A teaser John Paesano drámai dallamaira a művész műhelyéből kiindulva madártávlatból mutatja be a díszletekből megépített Firenzét és Milánót. A produkció a Lux Vide, a Rai Fiction, a Sony Pictures Entertainment, a Big Light Production, a France Télévisions és az RTVE együttműködéséből született. Úgy tűnik, az olaszok és a franciák félre tudták tenni da Vinciért több fronton is folyó kultúrháborújukat.

Inside the Leonardo Backlot

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ez az első olyan olasz projekt, amely a The Alliance (A Szövetség) elnevezésű koprodukciós kezdeményezés támogatását élvezi. A formációt a kontinens legnagyobb közszolgálati médiumai, azaz az olasz RAI, a France Télévisions és a német ZDF hozták létre tavaly. A közös cél az olyan innovatív és nagyszabású televíziós sorozatok finanszírozása, amely az egész világon eladható, így próbálnak versenyezni a nemzetközi piacon a Netflix-szel és az Amazonnal.

Nemzetközi sztárok és fiatal tehetségek

Leonardo da Vincit Aidan Turner (A hobbit-sorozat, Tudorok) alakítja, mesterét, Andrea del Verrocchiót a lenyűgöző filmszínészi múlttal és munkabírással rendelkező Giancarlo Giannini játssza.

Some BTS photos of Aidan in the set of Leonardo as filming resumes #AidanTurner

No Description

A 24 éves Matilda De Angelis-t a nemzetközi közönség is megismerheti a reneszánsz zseni rejtélyes múzsájának és legjobb barátnőjének szerepében. A valós történelmi szereplők sora kiegészül egy képzeletbeli karakterrel, a sorozat középpontjában álló rejtélyt kutató fiatal nyomozóval. Freddie Highmore (Doktor Murphy) ezúttal Leonardóra akar rábizonyítani egy gyilkosságot.

Óriási felfedezést tettek Leonardo Da Vinci egyik festménye alatt a kutatók

Leonardo Da Vinci az egyik legnagyobb hatású művész, akinek munkássága a mai napig csodálattal és megdöbbenéssel tölti el a művészetekért rajongó embereket. Valóban elképesztő tudással rendelkezett, és korát megelőzve, hihetetlen felfedezéseket tett például az emberi testről. Pont emiatt tartja lázban a régészeket, művészettörténészeket munkássága, amely mindig ad valamilyen új perspektívát.

A forgatókönyvet Frank Spotnitz (The Man in the High Castle, A Mediciek hatalma) és a BBC One sorozataiba bedolgozó (Sherlock, Doctor Who) Steve Thompson írták. A rendező Dan Percival (The Man in the High Castle) és Alexis Sweet (Don Matteo).

LEONARDO Aidan Turner interpreta il genio nella serie Rai del 2021

Nel giorno in cui cade la ricorrenza della nascita di Leonardo Da Vinci viene svelato il volto di chi lo interpreterà nella serie evento Rai del 2021. Si tra…

A várhatóan 2021-ben képernyőre kerülő sorozat a Toszkánában született művész, tudós és feltaláló életét és rejtélyes személyiségét új szempontok alapján fedezi fel, írja a Variety. Leonardo halálának 500. évfordulóját tavaly az egész világon megünnepelték. A legnagyobb kiállítást a párizsi Louvre-ban rendezték.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból