Leonardo DiCaprio 5 millió dolláros adománnyal járul hozzá az amazonasi tűzvész megfékezéséhez, írja a Dazeddigital.

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára.

Leonardo Dicaprio Earth Alliance
Leonardo Dicaprio Szívén Viseli A Föld Sorsát / Fotó: Sopitas

Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát. Bolsonaro katonai erőket vet be a tűz megfékezésére. Korábban hatalmas tiltakozások szerveződtek a Bolsonaro Amazonas pusztító politikája ellen.

Leonardo DiCaprio még egy gyomrost vinne be a klímaváltozásnak és fajpusztulásnak

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amelyben a klímaváltozással és a fajpusztulással akarnak foglalkozni.

Donald Trump, amerikai elnök úgy nyilatkozott, hogy készen állnak az együttműködésre a lángok megfékezése érdekében, de továbbra sem ismeri el az éghajlatváltozás és az ipar kapcsolatát. Így, tehát ahogy arra már korában is volt példa a tehetetlen politikusok helyett hírességek tesznek gyakorlati lépéseket.

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt (~1,5 milliárd forint) adományozott olyan szervezeteknek, amelyek az amazonasi esőerdők megmentéséért fáradoznak.

A felajánlást öt helyi csoport kapja, amelyek a tűz megfékezésében és az érintetlen területek megvédésében vesznek részt.

Leonardo Dicaprio Foundation Kate Winslet
Dicaprio Alapítványa Mellé Számos Sztár Felsorakozott, Akárcsak Kate Winslet / Fotó: Vogue

A támogatás a DiCaprio által újonnan létrehozott Earth Alliance (Föld Szövetség) szervezeten keresztül érkezik, amely egy Laurene Powell és Brian Sheth közreműködésével életre hívott környezetvédelmi alapítvány.

Amazonasi Tűzvész
A Legtöbb Tüzet Szándékosan Gyújtják Mezőgazdasági Területek Foglalása Érdekében / Fotó: Interesting Engineering

Az Earth Alliance csak az egyik a Volt egyszer egy…Hollywood színészének a környezetvédelmi tevékenységei közül. Az év elején a Leonardo DiCaprio Alapítvány felkarolta azt a projektet is, amely a mesterséges intelligenciát az elefántok és tigrisek megmentésére használja fel.

Mesterséges intelligencia vigyáz az elefántokra / ContextUs

A vadőrök szerint az elefántok könnyen szem elől téveszthetőek a tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban, hatalmas méretük ellenére is. Ez megnehezíti a nemzeti park vadőreinek munkáját, hiszen 150 fővel kell megvédeniük egy Belgium méretű területen az ormányosokat, a portyázó orvvadászok ellen. Egy új szerkezet megoldást jelenthet a problémára, méghozzá egy AI-al felszerelt megfigyelő rendszer, amely alig vastagabb, mint egy emberi mutatóujj.

Az Earth Alliance mellett a WWF (Vadvédelmi Világalap) is várja az adományokat a súlyos ökológiai katasztrófa megfékezésének érdekében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.